Leijonien NHL-tähdet nauttivat jääkiekottomasta päivästä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jussi Jokinen vietti vapaapäivänsä kaupungilla kävellen ja syöden.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Leijonien Mikael Granlundin ja Jussi Jokisen mielestä täysin kiekoton päivä turnauksen tässä vaiheessa tulee tarpeeseen ennen alkulohkon loppurutistusta ja pudotuspelejä.

Keskiviikon Unkari-pelin jälkeen Leijonilla oli aikaa saada ajatukset irti jääkiekosta, sillä seuraavat harjoitukset olivat vasta perjantai-iltapäivänä. Torstain jokainen sai kuluttaa Pietarissa haluamallaan tavalla.

Moni suomalaispelaajista vietti päivän yhdessä puolisonsa kanssa. Jussi Jokinen joutui tyytymään joukkuekavereiden seuraan, sillä Jokisen vaimo on perheen kotona Floridassa.

− Olisi ollut vähän pitkä matka tulla yhdeksi päiväksi, Jokinen naureskeli.

− Olin muiden pelaajien kanssa, joilla ei ollut seuraa. Saatiin hyvät unet, käytiin lounaalla ja dinnerillä sekä käveltiin kaupungilla. Itselle ainakin suurin juttu oli, että sai ajatukset pois lätkästä. Sitä yrittääkin tuollaisina päivinä puhua muista asioista, jolloin saa kokonaisen yhden päivän breikin.

Mikael Granlund vietti päivän niin ikään kaupungilla kuljeskellen ja ruoasta nauttien. Tärkeintä "Mikellekin" oli, että sai ajatukset pois kaukalosta.

− Jätkät tekevät eri juttuja, mutta pääasia on, ettei ole mitään turhia aikatauluja. Jokainen saa ihan omilla tavoillaan päästä pois jääkiekosta ja nauttia päivästä.

Ajoitus vapaapäivälle oli Jokisen mukaan hyvä.

− Tuossa oli aika kova startti, neljä peliä kuuteen päivään. Nyt ollaan saatu pari päivää huilata, ja sitten tulee toinen pätkä, kun on kolme peliä neljään päivään. Sitten alkaa puolivälierät ja mitalipelit. Tuli varmasti tarpeeseen, Florida-laituri kuvaili.

Granlund oli samoilla linjoilla.

− Oikein hyvältä vapaapäivä maistui. Ihan hyvä varmasti turnauksessa pidemmälle mennessä, että saatiin tuollainen päivä pois hallilta ja kaikki ajatukset pois jääkiekosta. Nyt on uutta virtaa tulla taas.

» Lähetä palautetta toimitukselle