Leijonien kakkosketjun Osala: "Kaikki olivat tosi puhki"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Oskar Osala pääsi maukkaille maalipaikoille Ruotsi-ottelussa
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Leijonien urakka Suomen EHT-turnauksessa päättyi sunnuntaina perinteiseen isänpäivän otteluun Tre Kronoria vastaan. KHL-joukkue Metallurg Magnitogorskin hyökkääjä Oskar Osala vaikutti tappiosta ja väsymyksestä huolimatta varsin tyytyväiseltä Ruotsi-mittelön tauottua.

Karjala-turnauksen päätösottelussa Leijonien kakkosketjussa yhdessä Ilari Filppulan ja Olli Palolan kanssa pelannut Oskar Osala kehui Suomen taisteluilmettä painottaen samalla johtomaalin merkitystä.

− Hyvin taisteltiin, mutta näissä otteluissa on vaikeaa tulla takaisin peliin, etenkin kun energiataso on noin alhainen.

Ruotsi iski ensimmäisen kerran limpun Suomen veräjänvartijan Atte Engrenin selän taakse avauserän lopulla Linus Klasenin onnistuessa. Toinen täysosuma syntyi puolestaan toisen erän alkuminuuteilla Dick Axelssonin maalatessa.

− Ensimmäinen maali ei ehkä lannistanut, mutta toinen ja kolmas otti jo koville. Kaikki olivat tosi puhki, näissä peleissä on kaiken lisäksi tärkeää päästä johtoon.

Etenkin avauserässä pirteästi esiintynyt Leijona-miehistö rakenteli Ruotsi-pelissä kelvollisia maalipaikkoja, mutta Jokereissa kovaan iskuun päässyt veskari Henrik Karlsson vesitti sinipaitojen yritykset kerta toisen jälkeen.

− Pelattiin ensimmäinen puolisko paremmin, mutta Ruotsi teki maalit. Se lannisti meidät.

Vaasasta lähtöisin olevan Osalan mukaan tunnepuoli oli tappiosta huolimatta kunnossa Leijonien joukkueessa.

− Hyvin oltiin fiiliksissä, tuntui meidän peliltä, Sport-kasvatti totesi.

KHL-sesonki jatkuu kaukana idässä

Osalan joukkueen Metallurg Magnitogorskin taival KHL-jäillä jatkuu keskiviikkona. Itäisen konferenssin piikkipaikalla viilettävä Magnitogorsk punnitsee samassa konferenssissa kuudetta sijaa miehittävän Sibir Novosibirskin nykykunnon. Tiedossa onkin varmasti raskas neljän vieraspelin reissu, mutta Osalaa se ei näytä horjuttavan.

− Kova rundi on tiedossa. Siellä on kuitenkin kivoja kaupunkeja, joissa ihmiset tykkäävät jääkiekosta. Meillä on hyvät olosuhteet.

Matkustettaessa Novosibirskiin aikavyöhyke siirtyy neljällä pykälällä. Joukkueensa ainut suomalainen ei kuitenkaan anna senkään liiemmin häiritä.

− Yritetään pysyä meidän aikavyöhykkeellä, eli ei käännetä kelloja. Tai korkeintaan muutama tunti ruuvataan, Ruotsi-tappiosta ja väsymyksestä huolimatta varsin tyytyväisen oloinen Osala summaa.

Vuonna 2006 Washington Capitalsiin seitsemännellä kierroksella varattu Osala vaikuttaa nauttivan elämästään EHT-turnauksen rasituksesta huolimatta.

− On kiva matkustaa ympäri maailmaa ja pelata kiekkoa. Tällä hetkellä ei ole valittamista, kuluvalla KHL-kaudella tehot 4+2 nakuttanut Osala päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle