Lauri Marjamäki: "Hakametsässä on aivan erilaista pelata"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Keskiviikon viidennestä finaalipelistä lähtien Oulun Kärpät on loppukauden selkä seinää vasten. Asetelma on selkeä. Tappiolla kausi päättyy, voitolla se jatkuu tai päättyy lopulta mestaruuteen.

Paine kärppäleirissä oli ennen keskiviikon finaaliottelua kolmen tappion jälkeen äärimmäisen kova. Ahdistuneisuutta lisäsi varmasti neljännen finaalin jatkoaikatappio ja tapa, jolla se tuli. Sen ottelun ratkaisu syntyi selkeän tuomarivirheen seurauksena.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei linjansa mukaisesti tuomareita arvostele, mutta:

− Ihmiset tekevät aina virheitä – tuomaritkin. Eniten minua vituttaa kuitenkin se, ettei myönnetä, kun tehdään virhe.

"Eniten minua vituttaa kuitenkin se, ettei myönnetä, kun tehdään virhe"

− Käsi pystyyn virheen merkiksi, niin se on sen jälkeen helpompaa kaikille, Marjamäki ohjeisti.

Mutta entä ne paineet? Koko pudotuspelien ajan kärppäpelaajat ja valmennus ovat kääntäneet kaikki paine-kysymykset puheeksi suuresta mahdollisuudesta, jonka joukkue on itselleen pelannut. Vaikkei sitä julkisesti haluta myöntää, niitä paineita joukkueen harteilla on silti riittämiin.

− Eihän meillä ole ollut kuin pelkkää hävittävää puolivälierissä ja välierissä. Mutta emme me ole niitä miettineet, jokuhan on aina ennakkosuosikki. Se on kovin paikka, mitä urheilussa on, Marjamäki miettii.

Aiemmin uutta kotikaupunkiaan vuolaasti kehunut Marjamäki on pistänyt viime päivinä merkille pienen muutoksen elinympäristössään.

− Sen on tietenkin tässä huomannut, että viidessä päivässä on ilmeisesti aikamoiseksi mulkuksi muuttunut täällä Oulussa. Nyt kun viiteen päivään on tullut pelkkiä tappioita, niin ei ole hirveästi kavereita. Rupesi itseä jo oikein naurattamaan, että mikäs noita nyt vaivaa, Marjamäki heitti pieni pilke silmäkulmassa.

Tappara kova haaste Hakametsässä

Perjantaina Kärpät on jälleen kuilun partaalla, tai laiturin päässä, kuten Marjamäki sanoo. Tällä kertaa siellä on myös Tappara, sillä tamperelaiset eivät taatusti halua sarjaan seitsemättä peliä Ouluun alle vuorokauden päähän edellisestä kohtaamisesta.

− Hakametsässä on aivan erilaista pelata kuin täällä. Jos otatte tilastointia Hakametsän peleistä tietyistä vaiheista, niin silloin pääsette kiinni siihen, mitä tarkoitan, Marjamäki jutteli pelaamisesta Tampereen kaksi metriä kapeammassa kaukalossa.

"Jos otatte tilastointia Hakametsän peleistä tietyistä vaiheista, niin silloin pääsette kiinni siihen, mitä tarkoitan"

Keskiviikon viidennen finaalin jälkeen Kärppien oman alueen pelaamista kehuttiin vuolaasti, sillä Tappara ei päässyt ottelussa edes maalipaikoille. Pelin jälkeen Marjamäki kuitenkin yllätti kaikki.

− Mielestäni pelasimme Tampereella oman alueen jopa paremmin kuin tässä viidennessä finaalissa.

Marjamäki korostaa puheissaan pelin suhdetta vastustajaan. Kärppäluotsin mielestä oleellisinta on löytää aina asioista syy ja seuraus. Se on Marjamäen mielestä aina suhteessa vastustajaan.

− Tiedämme tasan tarkkaan miten haluamme pelata, mutta siinä on mukana aina vastustaja, joka pikkuisen sotkee meidän suunnitelmia. Tapparakin halusi varmasti keskiviikkona pelata sarjan parhaan pelin, mutta ei se aina mene kuten haluaa.

Perjantaina Kärppien täytyy olla valmis seisomaan jälleen laiturin reunalla.

− Tilanne on tavallaan helppo, kun on se laituri ja seisot siinä laiturin reunalla. Sitä kautta saamme vielä lisää voimavaroja käyttöömme.

− Olemme pelanneet 74 peliä tällä kaudella, ja vain 11 kertaa olemme jääneet pisteittä. Se kertoo mielestäni siitä, miten tämä joukkue elää hetkessä ja kuinka se on valmis ennakkosuosikiksi, Marjamäki päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle