Laukkasen mietteet hopeakaudesta positiivisia: "Hatunnoston arvoinen suoritus"

MESTIS / Haastattelu
Laukkasen toinen kausi Hokin penkin takan toi palkintokaappiin toisen mitalin.
Kuva © Antti Varonen
Hokin osalta hopeisiin mitaleihin päättynyt Mestis-kausi oli finaalipettymyksestä huolimatta monilla mittareilla menestys. Päävalmentaja Jari Laukkasen ajatukset menneestä kaudesta olivat positiivisia.

Hokki päätti kiekkokauden 2016 hopeisiin mitaleihin, kun Jukurit oli finaalisarjassa parempi suoraan voitoin 4-0. Kajaanilaisten matkalle finaaleihin mahtui paljon, muun muassa nousu 3-1-tappioasemasta voittoon puolivälieräsarjassa TUTOa vastaan.

Päävalmentaja Jari Laukkaselle kausi oli toinen Hokin penkin takana, ja tällä kertaa viime vuoden pronssimitali kirkastui yhdellä pykälällä hopeiseksi. Myös Hokin runkosarjasijoituksessa tapahtui parannusta, kun vuoden takainen neljäs sija muuttui kakkospaikaksi.

− En ala mitään arvosanoja tässä vaiheessa sen enempää antamaan. Jaottelen sen niin, että omaa valmennustyötä kun peilaa, niin valmentaminen on sitä pitkää runkosarjaa, ja siinä menimme kyllä askeleen viime vuodesta eteenpäin, tiivisti Laukkanen pitkän runkosarjataipaleen.

Hokin kauteen mahtui avainpelaajien lainoja yhteistyöseura Kärppiin, jotka omalta osaltaan vaikuttivat luonnollisesti myös Hokin tekemiseen. Lisäksi joulutauon jälkeen joukkuetta vaivasi loukkaantumissuma, mutta vajaamiehisenäkin Hokin nuoresta nipusta nousi lopulta esiin uusia ratkaisijoita.

− Viime vuoden neljäs sija muuttui tämän vuoden toiseksi sijaksi, ja se on tässä sarjassa kova saavutus. Kuitenkin tänä vuonna meillä oli vielä himpun verran nuorempi joukkue, kuin viime vuonna, Hokki-valmentaja summasi.

Hokin 17 ottelun mittainen pudotuspelikevät oli myös monin tavoin menestyksekäs. Yleisö löysi hallin lehtereille kiitettävästi jokaisessa ottelussa, ja itse kaukalossakin joukkue esitti alkujännityksen rauettua parasta osaamistaan.

Puolivälierissä kaatui TUTO ja välierissä Jokipojat, mutta finaalissa Jukurit oli liian kova pala. Kevään kenties hienoin kajaanilaistarina oli Aku Kestilä, joka paukutti kevään aikana komeat yhdeksän maalia. Laukkanen korostikin pelaajien omaa roolia ratkaisupeleissä.

− Nämä pudotuspelit omissa ajatuksissani vähän enemmän pelaajien juttuja, pelaajat hoitivat tämän kyllä todella ylänurkkaan. Voi suoraan antaa kiitettävää arvosanaa kaikille pelaajille. Hopeamitali tälle joukkueelle, ja näille pelaajille on kyllä hatunnoston arvoinen suoritus, kiitteli Hokki-valmentaja joukkojaan vielä viimeistä kertaa tänä keväänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle