Lassen Tanskan pelistä: "Pelicans pelaa kovempaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Stefan Lassenin MM-turnaus alkoi voitolla Norjasta.
Kuva © Timo Savela
Stefan Lassen oli tyytyväinen Tanskan ensimmäisen ottelun jälkeen. Tanskan pelitavassa on jotain samaa kuin Pelicansilla, mutta tietysti erojakin löytyy.

− Ottelu ei ollut helppo, mutta uskon että pelasimme ihan hyvän ottelun. Jaksoimme olla kärsivällisiä ja maalivahti Sebastian Dahm pelasi loistavasti ja auttoi meitä voittamaan ottelun.

Tanska otti ottelussa 16 jäähyminuuttia ja niistä on jatkossa pysyttävä erossa.

− Jossain tilanteissa meillä oli huonoa onnea mukana ja rangaistuksia tuli neljä kappaletta korkeasta mailasta. Niistä meidän pitää tietysti päästä eroon seuraavissa otteluissa. Alivoimapelimme oli kuitenkin hyvää ja saimme pidettyä maalin puhtaana. Kaikki siis meni hienosti.

− Parannettavaa vielä löytyy. Otimme ottelussa ohjat ja olimme aggressiivisia. Nyt pitää vain koittaa keskittyä oikeisiin asioihin rangaistusten sijaan.

Avausvoitto Norjasta maistui Tanskan joukkueelle.

− Voitto oli meille iso asia. Sitä voi verrata Suomen ja Ruotsin väliseen kamppailuun. Joukkueilla on paljon historiaa ja tämä ottelu oli tärkeää voittaa. Tämä oli hyvä alku turnaukselle.

Seuraavaksi vastaan asettuu Ruotsi, joka oli vaikeuksissa Latviaa vastaan.

− Ruotsi on aina paha vastustaja, jossa on taitavia pelaajia. Nautimme tästä voitosta ensin puoli tuntia ja alamme sitten keskittymään seuraavaan otteluun. Viisaasti pelaamalla meillä on Ruotsiakin vastaan hyvä mahdollisuus voittoon.

− Tanskan paidassa on aina hieno pelata ja sitä kantaa ylpeydellä. Meillä on hyvä joukkue, jonka kanssa on koettu hauskoja hetkiä ja niitä odotetaan jatkossakin.

Kysymys Tanskan maajoukkuepaidan ja Pelicans-paidan erosta saa puolustajan nauramaan.

− Se on hieman erilaista kiekkoa. Pelicans on erittäin aggressiivinen ja pelaa todella kovaa. Pelaamisesta löytyy kuitenkin jotain samaakin. Pelicansissa pelataan myös järjellä, mutta siellä etu haetaan kovuudella. Jääkiekko on aina jääkiekkoa, mutta koskaan se ei ole samanlaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle