Lasch sisuuntui Malmivaaran taklauksesta – ’’Se oli törkeä temppu’’

LIIGA / Haastattelu
Lasch ja Malmivaara ottivat toisistaan mittaa.
Kuva © Timo Savela
Turussa lauantaina pelatussa TPS:n ja Bluesin välisessä ottelussa nähtiin kuumia tunteita, taklauksia ja nahistelua. Fyysisen ottelun ratkaisijaksi nousi kentän pienin mies.

Turun lauantai-illan päällikkö oli 170-senttinen kalifornialainen taskuraketti. Ryan Lasch teki sen, minkä hän tekee parhaiten – ratkaisi jälleen yhden ottelun. Väkkärä laitahyökkääjä kimpaantui toisen erän alussa kentän isoimpaan pelaajaan Olli Malmivaaraan.

Bluesin järkälemäinen puolustaja taklasi Laschia tavalla, joka sai kalifornialaisen veren kiehumaan. Pystypainin jälkeen Lasch paiskasi 198-senttisen ja 104-kiloisen Malmivaaran jäähän.

− Kaikki lähti siitä, kun hän taklasi minua päähän. En halua nähdä jääkiekkokaukaloissa tuollaisia taklauksia. Tuomareiden olisi pitänyt reagoida siihen. He eivät antaneet Malmivaaralle jäähyä ja peli karkasi heiltä hanskasta sen jälkeen, tuumi Lasch.

Tapauksen jälkeen Lasch oli täysin pitelemätön. TPS:n kultakypärä päätti rankaista vastustajaa. Ensin hän tarjoili huippusyötön Radek Smolenakin maaliin ja muutamaa minuuttia myöhemmin samankaltaisen namupassin Tero Koskirannan osumaan. Lasch osoitti, että häntä ei kannata ärsyttää.

− Me saimme momentumia Malmivaaran tempusta. Se oli likainen taklaus. Koko joukkue syttyi siitä, kun otin pienet painit hänen kanssaan. Käytimme sen energian hyväksi ja voitimme ottelun, totesi Lasch.

Paluu Lahteen jännittää

Kaudella 2011-2012 Lasch villitsi Lahden, kun hän takoi hurjaa tulosta Pelicansin paidassa. Pienikokoisesta jenkistä tuli koko kaupungin sankari, joka voitti liigan pistepörssin ja johdatti pussinokat aina finaaleihin saakka. Käteen jäi hopeinen mitali, mutta muistot ovat edelleen kultaiset.

− Se oli mahtava kausi. Minulla on valtava määrä upeita muistoja ajastani Pelicansissa. Meillä oli mahtava porukka kassassa. Se oli todellinen joukkue, muistelee Lasch hymyillen.

Tänä kesänä lahtelainen kiekkokansa koki suuren pettymyksen. Kulttimaineeseen noussut Lasch siirtyi kilpailijan riveihin. TPS:n kanssa yhden kauden mittaisen sopimuksen tehnyt 27-vuotias taituri ei palannutkaan Lahteen, vaikka Pelicans oli myös Laschin kintereillä.

Lauantaina 13.joulukuuta TPS kohtaa Pelicansin Lahdessa. Tuon päivän mainitseminen saa Laschin mietteliääksi. Paluu Lahteen on selvästi iso juttu hänelle.

− Koetan olla liikaa miettimättä sitä ottelua. Nautin kuitenkin varmasti siitä, kun pääsen pelaamaan taas Lahden jäähallissa, vaikka en tiedä, miten yleisö ottaa minut vastaan. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa ajastani Lahdessa. Olen kiitollinen siitä, miten minua kohdeltiin siellä. Rakastan sitä kaupunkia.

» Lähetä palautetta toimitukselle