Emil Larmilla oli TPS-voiton myötä syytä hymyillä.

Timo Savela

Larmi uskoo niin itseensä kuin Nuoriin Leijoniinkin

HPK venytti pisteputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi voittaessaan TPS:n maalein 1-5. Pallokerhon voiton takuumies oli 29 kertaa torjunut Emil Larmi. Nuori HPK-vahti oli maalillaan kuin muuri riisuessaan TPS-pelaajiston aseista kerta toisensa jälkeen.

Turkulaiset pääsivät yrittämään maalintekoa niin lähietäisyydeltä kuin läpiajoistakin, mutta keinoja Larmin ohittamiseen ei tahtonut löytyä.

Nuoren HPK-vahdin nollapeliä saatiin jännittää aivan ottelun loppuhetkille saakka, kunnes Tomi Kallio onnistui hyvän maskipelaamisen turvin viimein maalinteossa.

Pelin päätyttyä Larmin kommenteilla oli kysyntää ja pelinjälkeiseen haastatteluun Larmi saapuukin leveästi hymyillen. Itse pelistä nuori HPK-torjuja ei löytänyt paljoa kommentoitavaa.

– Kova vastustaja. Saadaan kammettua kolme pistettä niiden kotiluolassa. Se on se iso juttu, Larmi aloittaa.

Omaan alkukauteensa Larmi on tyytyväinen. Kausi on hänen mukaansa alkanut lähtökohtiin nähden hyvin, ja vaikka suvantovaiheita tuleekin, niin Larmi tietää keinot niiden selättämiseen.

– Tuossa oli pieni sellainen suvantovaihe. Ei se kehityskään aina mene ylämäkeä. Ehkä se (suvantovaihe) on vieläkin vähän päällä, mutta pitää vaan jaksaa tehdä sitä duunia niin kyllä sitä taas mennään jossain kohtaa vähän jyrkempää ylöspäin. Hyvillä mielin kuitenkin, tiivistää Larmi alkukauttaan.

Larmin kehityskäyrä on osoittanut vankasti yläviistoon jo jonkin aikaa. Kehitystä on tapahtunut jo pelkästään viimeisen vuoden aikana valtavasti. Siitä huolimatta hän ei kuitenkaan osaa nimetä yksittäistä osa-aluetta pelistään, jolla olisi tapahtunut kehitystä.

– Tiedostan enemmän mitä se minun pelini on ja mitkä ovat vahvuuteni sekä miten pystyn niitä kehittämään. Tiedostan heikkouksia... Aika kokonaisvaltaisesti (olen kehittynyt), jatkaa Larmi.

Päätösvihellyksen lähestyessä alkoivat myös tunteet kaukalossa kuumentua. TPS-hyökkääjä Ilkka Pikkarainen ajoi suoraviivaisesti HPK-maalille ja kompuroidessaan itsensä jään pintaan hän osui Larmiin. Ennen kuin HPK-puolustus ehti tilanteeseen reagoida, niin Larmi oli jo itse antamassa Pikkaraiselle palautetta muutamaan töytäisyn ja kilvenheilautuksen kautta.

Kaksikko vaihtoi mielipiteitä ja näkemyksiä pitkän tovin ja kaikesta päätellen yhteisymmärrystä ei löytynyt.

– No, minä kerroin siinä hänelle minun mielipiteeni siitä mitä hän teki siinä. En tiedä Pikkarainen mitä teki, mutta koetti selvitä siinä. Tuollainen kuuluu peliin - tunnetta ja sellaista. Yleisökin viihtyy. Kun peli on ohi, niin ainakin omalta osalta ne unohdetaan, toteaa Larmi.

Larmilta löytyy luottoa Vehviläiseen

Nuoret Leijonat ovat ajautuneet Kanadassa pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hankalaan tilanteeseen. Kisajoukkueessa on monta Larmille tuttua pelaaja viime vuoden maailmanmestaruusjoukkueesta, jossa Larmi itsekin torjui.

– Eivät ole helpossa paikassa kaverit siellä kyllä. Hirveästi en ole, tai en oikeastaan kumpaakaan, peliä itse ehtinyt näkemään, kun vähän huonoon aikaan tulee sen (katsomisen) kannalta, sanoo Larmi.

Veini Vehviläinen on saanut kisojen alkutaipaleella paljon kritiikkiä osakseen. Larmi on kuitenkin luottavainen virkaveljensä kykyyn todistaa epäilijöiden luulot vääriksi.

– Tuossa Veinille pistin tsemppiviestit tänään. Kyllä se sieltä nousee. Välillä on vaikeeta vähän kaikilla, päättää Larmi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Emil Larmi nollapelistään: "Huipputorjunnoilla paikataan joskus omia virheitä"

LIIGA | 17.9.2017 10:00
HPK:n kauden alku on ollut tunteiden vuoristorataa niin joukkueelle, kuin sen kannattajillekin. Kolme pistettä Emil Larmin nollapelillä Ilvestä vastaan kertoo kuitenkin asioiden loksahtavan koko ajan paremmin kohdalleen. lue lisää

Itseluottamusta uhkuva Larmi: ”Tiedän osaavani, niin eipä siinä paineita tule”

LIIGA | 31.3.2017 21:51
Yksi HPK:n voiton takuumiehistä oli jälleen maalivahti Emil Larmi. Ensimmäistä kauttaan Liigassa pelaava maalivahti on ollut yksi koko ottelusarjan parhaista pelaajista. lue lisää

Kommentti: JYPin tylyys ei riitä

LIIGA | 25.3.2017 21:20
HPK haki lauantaina heidän tarvitsemansa vierasvoiton jatkoajalla, joka käänsi asetelmat vahvasti päälaelleen. Tiestä välieriin tuli huomattavasti sileämpi. lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

HPK-luotsi Pennanen ylisti illan sankaria: "Larmille kiitokset pisteistä"

LIIGA | 10.2.2017 22:49
HPK kävi hakemassa vieraspisteet Kuopiosta, kun paikallinen KalPa kaatui maalein 2-0. HPK-päävalmentaja Antti Pennanen kiitteli ottelun päätyttyä nuorta maalivahtiaan ja joukkueensa työmoraalia. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKKalPa
"KalPan kuiva kausi jatkuu"
Sarjataulukossa molemmat taistelevat paikasta kymmenen joukkoon, mutta viime aikojen otteiden perusteella HPK on ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet kahdesta viime ottelustaan täyden pistepotin, KalPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Joukossa ei ole kuitenkaan juuri murskatappioita, joten vähämaalinen ottelu luvassa.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
JYPSaiPa
"SaiPa pistää JYPin suorittamaan"
SaiPa on voittanut viimeiset viisi otteluaan, samalla Sputnikit ovat kiivenneet sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Voitoista kolme on tosin tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja JYPiä heikompia joukkueita vastaan. Materiaalin puolesta etu on JYPillä, mutta ahkera lappeenrantalaisjoukkue pakottaa jyväskyläläiset suorittamaan parhaalla tasollaan. JYP pitää täyden pistepotin itsellään, mutta ei suurella marginaalilla.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KooKooIlves
"Kouvolassa tasainen taisto"
Odotettavissa ei ole jalkapallolukemia. Vain Ässien ja Sportin peleissä on tehty enemmän maaleja, kuin Ilveksen otteluissa. KooKoo jää yhteismaaleissa vain yhden pykälän Ilveksestä. Selvää ennakkosuosikkia on vaikea löytää. KooKoo on sarjataulukossa edellä ja sen erikoistilannepelaaminen on kaksikosta parempaa. Toisaalta Ilves on hallinnut kaksikosta enemmän kiekkoa. Kotikenttä tuo KooKoolle edun.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansJukurit
"Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia"
Pelicans on sarjassa viidentenä, Jukurit jumbona ja Pelicans on kerännyt 15 pistettä mikkeliläisiä enemmän. Jos eroa on sarjataulukossa, vielä enemmän sitä on kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa. Laukaisutilastossa Pelicans on piikkipaikalla, Jukurit siinäkin viimeisenä. Lahtelaiset ovat pystyneet iskemään suurempiakin maalimääriä, joten Jukureiden mahdollisuudet pisteiden viemiseen ovat marginaaliset. Myös erikoistilannepelaamisessa Pelicansilla on selvä etu.
 • 5
 • 6
 • 7
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Tappara niukasti parempi"
Tappara on neljän ottelun pisteputkessa, Sport neljän ottelun tappioputkessa. Lisäksi Sport kuluttaa liikaa rangaistuspenkkiä verrattuna alivoiman kestävyyteen. Sport on Liigan huonoin joukkue alivoimaisena. Myös ylivoimalla joukkue lukeutuu sarjan heikompaan kastiin. Kauden alussa toiminut viimeistely on viime otteluissa ontunut, sillä viimeisessä neljässä pelissä vaasalaiset ovat tehneet vain viisi maalia. Myöskään Tapparan maalimääriä ei kannata yliarvioida, sillä viimeisessä seitsemässä ottelussa Tappara on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TPSÄssät
"TPS edellä joka osa-alueella"
TPS jäi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä. Kyseessä ei ole kuitenkaan suurempi notkahdus, vaan turkulaiset palaavat voittojen tielle Ässiä vastaan. TPS on kaikilla mittareilla porilaisten edellä. TPS on tehnyt enemmän maaleja, päästänyt vähemmän ja erikoistilannepelaaminen sekä kiekonhallintatilastot ovat myös TPS:n eduksi. Porilaisten verkkoja on heiluteltu viime otteluissa paljon. HPK kuritti patapaitoja viidellä maalilla, Pelicans kuudella. TPS onkin otteluun suuri ennakkosuosikki.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2

Emil Larmi

HPK #33 L mv
s. 1996
182CM / 83KG
SOPIMUS: 2019