Larmi maalineduskahakasta Riskan kanssa: ”Kaveri rupesi vähän tanssimaan”

LIIGA / Haastattelu
Emil Larmi on noussut fanien suosikiksi.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Kerho nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta jatkoaikavoittoon Vaasan Sportia vastaan. Yksi illan onnistujista oli jälleen HPK:n maalilla huipputorjuntoja esittänyt Emil Larmi. Voiton jälkeen alkoi maajoukkuetauko.

− Voihan tässä lähteä hymy herkässä tauolle, Larmi myhäili ottelun jälkeen.

Persoonallisella maalivahdilla on usein hymy herkässä ja muutenkin hän elää tunteella pelissä. Viihdyttävien torjuntojen lisäksi nuorukainen tykkää myös pelata kiekkoa mailallaan.

− Saan viihdytettyä itseäni ja pidettyä hereillä, kun leikin vähän kiekolla. Se on minun tapani löytää rentous.

Sportia vastaan meinasi käydä kalpaten, kun purkukiekko pomppikin Larmin mailan yli ja jalkojen välistä maalin edustalle. Maalivahti suhtautui tilanteeseen viileästi.

− No se oli niin hiljainen, ettei olisi ikinä mennyt sisään.

Larmi nappasi itselleen myös yhden kaksiminuuttisen puolustettuaan aggressiivisesti omaa reviiriänsä. Sportista kovia joutui kokemaan koko ottelun Larmin nenän alla häärinyt nelosketjun laituri Erik Riska.

− Katselin, että siinä on meiltä [Jaakko] Turtiainen, eikä hän yksin pärjää siinä. Vähän kävin tönäsemässä ja kaveri rupesi vähän tanssimaan sen jälkeen. Erittäin turhaan kohtaan se jäähy tuli.

Maalivahti on myös aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Hän postasi Twitter-tililleen kuvan äidistään tämän ensimmäisen nollapelin kunniaksi. Mikä mahtaa olla sarjataso?

− Mikäköhän se olisi. Sanotaan, ettei se aivan maajoukkuetaso ole.

Vinkkejä poika saattaa joskus äidilleen antaa, mutta enemmän kiitosta.

− Ei sieltä suunnalta juuri vinkkejä tule, mutta tukea tuli nuorempana monet kerrat.

» Lähetä palautetta toimitukselle