Lajunen istui Jokisen ja Laineen väliin: ”Yritin mennä mukana”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lajunen siivosi tanskalaisia.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Suomi voitti odotetusti Tanskan Pietarin ensimmäisessä puolivälieräottelussa, edeten mitalipeleihin 5-1-voitolla. Aleksander Barkovin tilalle kakkoskentälliseen asetettulle Jani Lajuselle maistui pelaaminen uudessa kentällisessä.

Suomen kärkisenttereihin lukeutuva Aleksander Barkov joutui jättämään väliin puolivälieräottelun Tanskaa vastaan, mutta pelannee jälleen lauantaina Moskovassa välieräottelussa. Barkovin virkaa Jussi Jokisen ja Patrik Laineen välissä hoiti Jani Lajunen, joka oli aiemmin toiminut 13. hyökkääjän roolissa.

Tieto miehelle uudesta tontista tuli peliä edeltävänä päivänä.

− Eilen illalla sain tietää tästä, Lajunen kertoi Tanska-ottelun jälkeen.

Florida Panthersissa pelaava Barkov ei ollut kuitenkaan vinkannut Lajuselle, miten ketjukaverien kanssa tulisi pelata.

"Ei Barkov mitään vinkkejä antanut"

− Ei Barkov mitään vinkkejä antanut. Ihan itse yritin siellä mennä mukana, Lajunen naurahti.

Paikka oli Lajuselle hyvä, sillä hänellä on pitkä kausi takana Laineen kanssa Tapparassa, jossa kumpikin voitti kultaa kuluneella kiekkokaudella. Kentällinen miellytti 25-vuotiasta hyökkääjää.

− Ihan ok peli itseltäni. Mukava siinä oli pelata, kun oli tuttu ukko vierellä ja toisella laidalla Jokinen, Lajunen sanoi.

Tanska ei aiheuttanut Leijonille missään vaiheessa vaikeuksia, vaan Suomi onnistui voittamaan täysin rutiinisuorituksella ensimmäisen pudotuspeliottelun. Lajunen kuitenkin näki, että liian helpolla Leijonat ei juutteja vastaan selvinnyt.

− Peli oli sellainen kuin odotimme. Kova vääntö oli, mutta onneksi saimme tarvittavat maalit tehtyä. Voittoa haettiin ja voitto saatiin, hän summasi.

Suomen ottelut jatkuvat lauantaina Moskovassa välieräottelulla. Leijonien tuleva vastustaja on vielä auki, mutta suurella todennäköisyydellä se on Venäjä. Joukkue pakkaa tavaransa ja lähtee perjantaina aamujunalla Moskovaan.

− Huomenna aamulla sitten Moskovaan ja katsotaan siellä, miten homma jatkuu, Lajunen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle