"Laineen tapaus on käsitelty"

LIIGA / Haastattelu
Jussi Tapola on tyytyväinen joukkueensa tilanteeseen.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kertoi JYP-ottelun jälkeen mietteitään illan ottelusta, joukkueensa pelistä, CHL:stä, kohua herättäneen superlupaus Patrik Laineen tapauksesta sekä Tapparan sentteritilanteesta.

Tappara kohtasi perjantai-iltana JYPin Hakametsässä pelatussa harjoitusottelussa. Ottelun aikana etenkin syöttöjensä ja pelin avaamisen kanssa tuskaillut kotijoukkue onnistui kuitenkin venymään voittoon, mikä tottakai miellytti päävalmentaja Jussi Tapolaa.

− Jossain vaiheessa alkoi vähän näyttämään siltä, että peli menee taas sellaiseksi epämääräiseksi ja väsymys ottaa vallan. Mutta jostakin sitä virtaa kuitenkin löytyi ja sitä kautta ylivoimaa ja maaleja. Jatkossa tällaiset rankkaripisteet ovat isoja pisteitä, sillä on kuitenkin iso ero voitatko vai häviätkö. Hyvä viikko ja on hyvä, että saatiin tähän loppuun puristettua vielä voitto, totesi rennon oloinen Tapola.

Viime kaudelta tuttu tehoketju, Pekka Jormakka-Jan-Mikael Järvinen-Olli Palola esiintyi illan ottelussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Päävalmentaja Tapola oli syystäkin tyytyväinen ketjun suoritukseen, mutta samalla mies väläytti myös mahdollisuutta rikkoa tehokas ykkösnyrkki.

− Meillä ei ole varsinaista ykkös-, kakkos- ja kolmoskenttää, mutta kyllä pojat toisensa tietää ja löytää. Heillä yhteispeli toimii. Ketjukoostumuksia ei kuitenkaan ole vielä lyöty täysin lukkoon, joten saa nähdä jatkavatko pojat yhdessä.

"Ylivoimapelaamiseen lisää yksinkertaisuutta"

Tapparan pelin tason nykytilanteeseen Tapola oli pääosin tyytyväinen, vaikka kehitettävääkin on. Etenkin ylivoimapelaamisen nuori pääkäskijä kaipasi lisää yksinkertaisuutta.

− Tasakentällisin pelaaminen on hyvällä tasolla, siinä on hyvät periaatteet, kun vain maltamme tehdä niitä. Erikoistilannepelaamista meidän täytyy parantaa, tänäänkin homma olisi pitänyt pystyä paketoimaan lopun viiden minuutin ylivoiman aikana.

− Ylivoimaan kaivataan tietynlaista yksinkertaisuutta, varsinkin kun jää on vielä suhteellisen heikko. Siinä kun lähtee highlight-syöttöjä yrittämään, niin vaikeaksi menee.

"Ei me siihen keskelle enää ketään tarvita"

Ensi viikolla alkavaa CHL:ää Tapola odottaa innolla, sillä tuloksellisesti merkityksettömien harjoitusotteluiden sijaan CHL-otteluissa jokainen piste on tärkeä.

− Kokeilut on nyt kokeiltu ja nyt aletaan pelata voitosta. Ensi viikolla alkaa CHL ja peleissä on oikeasti paljon panosta. Otamme CHL:n tottakai tosissamme.

Pitkin kesää on puhuttu Tapparan metsästävän niin sanottua ykkössentteriä, mutta tilanne muuttui kun varmistui, että Josh Green saapuukin Tampereelle jo heti syyskuun alussa. Tapolalla on kova luotto joukkueensa keskushyökkääjiin.

− Ykkössentteri ei ole enää haussa, sillä meillä on Jarkko Malinen, Järvinen, Henri Tuominen ja Green. Jukka Peltolakin pystyy pelaamaan keskellä, joten ei me siihen keskelle enää ketään tarvita, kuului Tapolan nopea vastaus.

"Tapaus Laine on käsitelty"

Pitkin viikkoa kiekkokansaa ovat kuohuttaneet Ivan Hlinka -muistoturnauksen tapahtumat. Mediassa on näkyvästi uutisoitu Tapparan vasta 16-vuotiaan superlupauksen, Patrik Laineen kyseenalaisista edesottamuksista, joiden vuoksi pelaaja päätettiin eilen passittaa turnauksesta kotiin ennen viimeistä ottelua. Tapolan mukaan asiaa on puitu myös Tapparassa, ja tapaus on tältä erää käsitelty.

− Tapaus Laine on tänään käsitelty ja pojalle annettiin ohjeet tulevaan. Meidän puoleltamme hän ei saa erillisiä rangaistuksia, sillä täällä meillä ei ole tapahtunut mitään rikettä. Uskon, että maajoukkueen puolelta tulevat sanktiot ovat riittävät, sillä kyse on kuitenkin pelaajasta, jolla on isot tavoitteet myös maajoukkueen suhteen.

− Laine on vahvuudessamme normaalisti, mutta pitää muistaa, että hän oli kesällä pitkään sivussa polvileikkauksen jäljiltä. Tärkeintä on saada mies kuntoon. Koska mies pelaa seuraavan kerran, niin sitä ei vielä kukaan tiedä. Lahjakas pelaaja ja hänen kanssaan työskennellään niin, että se lahjakkuus saadaan sieltä esiin. Hän oli tänään kyllä katuvaisella päällä, niitä hetkiä (kohua herättäneet tempaukset) ei saa takaisin, mutta nyt on opin paikka sitten. 

» Lähetä palautetta toimitukselle