Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Ottelu oli Lindroosille 11:s lyhyen liigauransa aikana, mutta ensimmäinen hurrikaaninutussa.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Lainaa korkealla korolla − Lindroos vakuutti JYP-debyytissään

JYPin sopimuspelaaja Alex Lindroos on viilettänyt alkukauden Peliittojen ja Pelicansin matkassa. Nyt vuorossa oli JYP-debyytti, kun joukkue päihitti kotonaan SaiPan.

JYPillä riittää sopimuspelaajia puolustuskalustoonsa, joten tänä syksynä lainapestit ovat tulleet usean kohdalla kyseeseen. Esimerkiksi KeuPan takalinjoilla pelaavat Olli Aitola ja Joona Erving.

Lauantaina JYP-debyyttinsä sai 22-vuotias Alex Lindroos. Ottelu ei suinkaan ollut miehen ensimmäinen liigapeli, sillä hän on käynyt Pelicansinssa paikkailemassa kymmenen ottelun verran.

Tämän vuoksi lähtökohta otteluun oli helpompi.

− Perjantaina tuli ilmoitus pelistä täällä. Oli hyvä fiilis palata "kotikaukaloon", Lindroos naurahti.

− Halusin tulla pelaamaan iloista lätkää sekä liikkua ja kamppailla hyvin.

Vanhan viisauden mukauden kuvasta poissapysyvä puolustaja hoitaa roolinsa hyvin. Lindroos tarttui silmään harvoin, mutta positiivisissa merkeissä. 

Hyvä fiilis ei jäänyt vain puolustajalle itselleen, vaan esitykset vakuuttivat myös Marko Virtasen.

− Pesti Pelicansissa palveli kaikkia, kun ei nyt tarvinnut täristä. Hän täytti roolinsa mainiosti, ja me laitoimme rahaa pankkiin.

A-juniori-ikäisenä Jyväskylään saapunut Lindroos on kulkenut hieman erilaista polkua, kun kehitys on tapahtunut hieman myöhemmällä iällä. Vielä kaudella 2013-14 hän pelasi Nuorten Mestistä ja Suomi-Sarjaa.

Tämä kausi onkin ollut miehelle opettavaista aikaa. Pelipaikka Peliitoissa on tuonut puolustajalle lisää vastuuta, jonka seurauksena mukaan on tarttunut hieman uusia oppeja. Tämän lisäksi mies on kantanut ensimmäistä kertaa urallaan kapteenin vastuuta juuri heinolalaisten riveissä.

− Peliitoissa pelataan hyökkäysorientoitunutta lätkää, minkä vuoksi myös oma kiekollinen pelaaminen ja luistelu ovat kehittyneet, Lindroos.

Miehen aiempi piste-ennätys Mestiksestä oli kaksi pistettä. Kauden puolessavälissä pisteitä on jo yhdeksän. Pesti Peliitoissa tukeekin miehen itsensä mukaan omia tavotteita.

− Ennen olin enemmän puolustava pakki, mutta haluan olla kahden suunnan pakki. Veto on aina ollut hyvä ja kiekollista pelaamista pyritään parantamaan, Lindroos summasi.

Tulevaisuuteen suhtaudutaan tutulla mantralla: päivä kerrallaan. Tästä huolimatta tavoitteet eivät jää epäselväksi.

− Jatkuvasti teen duunia, että liigaa saisi pelata, Lindroos totesi päättäväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

JYP lainaa Lindroosin Heinolaan

MESTIS | 17.8.2017 14:20
Heinolan Peliittojen puolustus vahvistuu JYPistä lainalle siirtyvällä Alex Lindroosilla. lue lisää

Hovinen muuttaa asetelmia Kuopiossa, Helsingissä peli aukeaa

LIIGA | 23.3.2018 9:00
Kahdessa puolivälieräsarjassa nähdään tiistaina sarjojen toiset osaottelut. KalPa pääsee tasoittamaan ottelusarjan kotiyleisönsä edessä, kun taas Helsinkiin odotellaan suurempaa intensiteettiä. lue lisää

Immosella selvät kehityskohdat mielessä: "Peli meni puskemiseksi"

LIIGA | 22.3.2018 12:24
JYPin leirissä oli ehditty kaivaa syitä tappiolle päivää pudotuspeliavauksen jälkeen. Jarkko Immosen mukaan yhtenäisyys on avainteemoja, kun joukkue suuntaa Helsinkiin. lue lisää

Hytönen kielsi passiivisen HIFK:n yllättävyyden: "Tasoitus ei tuonut riittävää latausta"

LIIGA | 21.3.2018 21:34
HIFK haki puolivälieräsarjan avausottelussa ryöstön Jyväskylästä äärimmäisen taistelevalla ilmeellä. Pelin kuva näytti hetkittäin yllättävän JYPin, mutta tätä kapteeni ei allekirjoittanut. lue lisää

JYPille elintärkeä vahvistus sairastuvalta − Lankinen aloittaa HIFK:n maalilla

LIIGA | 21.3.2018 12:31
JYP ja HIFK aloittavat taistelun välieräpaikasta. JYP saa takalinjoilleen Mikko Mäenpään puolivälieräavaukseen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKJYP
"JYP ei onnistu tasoittamaan ottelusarjaa"
Ottelun kuvasta on helppo odottaa erilaista kuin Jyväskylässä, sillä HIFK tulee lisäämään aktiivisuuttaan. Tämä korostaa JYPin selviytymistä paineen alla ottelun kulmakiveksi. HIFK:n tasapaino puolustussuuntaan on toinen iso asia hyökkäyspelin korostuessa heidän pelisapluunassaan. HIFK voittaa tiukan ottelun niukalla marginaalilla, eikä jatkoaikaa tule sulkea pois kuvasta.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3
KalPaTappara
"KalPa tasoittaa ottelusarjan"
Aktiivinen ote tuo ottelun hallinnan KalPalle perjantaina. Tappara toki osaa tiiviillä viisikkopuolustuksella puolustaa maalipaikkoja pois, mutta tällä kaudella jänne ei ole tahtonut kestää koko 60-minuuttista. Kun mukaan otetaan KalPan terävöittämä puolustuspelaaminen, kirvesrintojen maalipaikat tulevat vähenemään. Tätä kautta KalPa tasoittaa ottelusarjan.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Alex Lindroos

Peliitat #43 L p
s. 1995 Helsinki
194CM / 101KG
SOPIMUS: Laina toistaiseksi