Lahtelaisten lohtu ja kultainen kypärä

LIIGA / Haastattelu
Tommi Paakkolanvaara on Liigan yhdeksänneksi paras pistemies. Ja joukkueensa paras.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Pelicans on taistellut alkukauden maalinteko-ongelmiensa kanssa. Varsinkin viimeistely on välillä takkuillut, vaikka paikkoja olisi ollut. Vastuun turkoosi viitta on asettunut joukkueen entisen kapteenin harteille toistaiseksi.

Ennen kauden alkua Pelicansin kultakypäräksi oli varmasti spekuloitu tuttuja Tyler Redenbachia tai jopa Vili Sopasta. Uudet ulkomaalaisvahvistukset Jordan Smotherman ja Michal Repik pääsivät myös ennakkosuosikkien toivottuun kastiin, sillä maalintekokykyä turkoosipaidat hakivat uusilla pelaajahankinnoillaan. Yllättäjäksi on noussut kuitenkin joukkueensa konkarisentteri.

Pelicansin alkukausi on ollut vaikea, mutta yksilötasolla lahtelaisyleisö on saanut monta hymynaihetta. Lahtelaisten rakastama luottohyökkääjä Tommi Paakkolanvaara on pelannut vakuuttavasti ja ollut lähes yksin vastuussa joukkueensa maalinteosta.

− Hyvältä tuntuu oma pelaaminen tällä hetkellä.

Paakkolanvaara on heiluttanut maaliverkkoja kymmenesti ja syötellyt kuudesti. Yhteistehopistemäärä 16 on jo nyt parempi kuin koko viime kaudella yhteensä, vaikka hyökkääjä pelasi silloinkin lähes aina kokoonpanossa. Todellista kehittymistä on siis tapahtunut.

− Olen saanut onnistumisia ja ennen kaikkea pelata. Hyvä olo siis omasta pelaamisesta tällä hetkellä.

Vaisuksi jääneet tehopisteet viime kaudelta ovat vain yksi osa-alue, millä Paakkolanvaara näyttää parantaneen.

− Aika lailla kaikkea olen yrittänyt kehittää viime kaudesta. Kesällä harjoittelin kovaa ja olen tällä hetkellä parhaimmassa fyysisessä kunnossa mitä koskaan aiemmin.

Hyökkääjä ei ole silti missään vaiheessa pelannut lahtelaisjoukkueessa kehnosti. Kärkiketjujen vakiohyökkääjä on esiintynyt luottamuksen arvoisesti illasta toiseen, vaikkei ole hetkeen ollut yhtä näyttävästi esillä tehopisteiden valossa. Sentteri tunnetaan kyvystään voittaa aloituksia huimalla prosentilla.

Kehitys ei ole kuitenkaan vain kropan heiniä, ja kesän aikana syntyneitä tuloksia ei tule heittää hukkaan kauden edetessä. Henkinen puoli korostuu tositoimien alettua.

− Kun on ollut nyt niitä onnistumisia, niin kyllähän sitä itseluottamus koko ajan kasvaa. Se auttaa oman pelin parantamisessa. Kehittämistä jatkan edelleen.

Myös joukkueelleen varakapteeni uskaltaa asettaa korkeitakin tavoitteita.

− Joukkueena meidän pitää päästä pudotuspeliviivan yläpuolelle. Tärkeimpien pelien pitäisi olla vasta siellä keväällä.

Kevään tosipelit häämöttävät tulevaisuudessa, mutta sitä kohti edetessä maaottelutauko tulee ensin käyttää hyväksi. Maltti on valttia.

− Loukkaantuneita pelaajia alkaa hiljalleen palata kaukaloon, joten pitää sitten saada uudet kentälliset kuntoon. Kokonaisvaltaisesti on muutenkin jokaisella osa-alueella kehitettävää. Ei ole meidän peli vielä ihan valmista ollut.

Maaottelutauolle lahtelaiset lähtivät kolme varastettua pistettä takataskussaan. KalPan voittaminen antoi koko joukkueelle sisua.

− On kyllä hyvä olo, kun voitti tämän kauden kärkeen kuuluvan joukkueen. Itseluottamus kasvoi, ja tästä on hyvä aloittaa pieni tauko.

» Lähetä palautetta toimitukselle