Lahdessa tasakentällisin kiikarit - HIFK-ylivoima tuhosi Pelicansin

LIIGA / Haastattelu
Janne Juvonen ja Nico Manelius olivat lauantaina hyvällä pelipäällä tappiosta huolimatta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK oli Lahden lauantaisessa puolustusjuhlassa Pelicansia askeleen edellä ottaen semifinaalipaikkaan toisen kiinnityksen 3-0-numeroin. Joukkueiden toisessa keskinäisessä koitoksessa ei tehty yhtään maalia viidellä viittä vastaan.

Runkosarjan voittaja upotti ylivoimistaan kiekot Pelicans-torjuja Janne Juvosen selän taakse armotta Arttu Luttisen, kultakuuppa Teemu Ramstedtin ja Jasse Ikosen toimesta. HIFK-ylivoima osui lopulta siis kolme kertaa neljästä. Matt Generousin ja Roope Hintzin jäähyjen aikaan pussinokat eivät puolestaan hyvistä tonteista huolimatta osuneet.

− Oli meilläkin paikat, HIFK teki kolme maalia ylivoimalla. Me ei paikoista tehty ja that's it, positiivisella tavalla näkymättömästi kotijoukkueen alakerrassa luutinut Nico Manelius pohti pelin tauottua.

− Erikoistilannepelaaminen korostuu keväällä, pudotuspeleissä yhden maalin iskenyt pakki jatkoi.

Vierasjoukkue oli lauantaisessa pelissä niskan päällä ensimmäisen ja toisen erän ajan, mutta kolmannen kaksikymppisen aikana se näytti vetäytyvän kuoreen. Maneliuksen mukaan lahtelaisnippu on jälleen ottanut askelia parempaan, vaikka lauantaina käteen ei jäänyt mitään.

− Joo, kyllä me mentiin eilisestä eteenpäin, mutta ehdottomasti pystytään menemään vielä paljon enemmän eteenpäin tästäkin. Paljon pitää parantaa.

HIFK:n tiivis keskialueen ja alakerran träppi oli ylivoimapelin lisäksi sen suurin ase voittoon. Kotijoukkueella oli ajoittain suuria vaikeuksia saada pikkumustaa edes punaviivan yli. Kun se siinä onnistui, oli viimeistely lahtelaisten kannalta harmittavan tukkoista. HIFK-kassari Ville Hussoon eniten päätään löi mainioita tontteja luonut ykkösnyrkki Antti Erkinjuntti-Juhani Tyrväinen-Vili Sopanen. Etenkin päätöserässä HIFK oli ajoittain Pelicans-hyökkääjien mankelissa kestäen kuitenkin jokaisen tilanteen.

− Pyrittiin ehkä pelaamaan aktiivisemmin tänään, välillä saatiin HIFK-pakettia sekaisin, Manelius pohti kysyttäessä, menikö viimeinen erä kotijoukkueen hallinnassa hänen mielestä.

Pudotuspeleissä vain ja ainoastaan lukemat taululla merkitsevät. Tämän pystyi myös havaitsemaan perusvarmoin ottein lahtelaisten alakerrassa luutineen puolustajan kommenteista.

− Meidän pitää keksiä keinot, miten me tehdään vähintään yksi maali enemmän kuin vastustaja, vajaat 20 minuuttia peliaikaa kellottanut pakki mietti.

Ottelusarja jatkuu tiistaina Helsingissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle