Laatikainen tietää, miten pudotuspeleissä pärjää: "Pelin sisällä sitä on vaikea tehdä"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Ilves siirtyi Tapparaa vastaan otteluvoitoissa johtoon numeroin 2−1, ja laittoi hallitsevan mestarin entistä ahtaammalle. Tupsukorvien kokenut puolustaja Arto Laatikainen puntaroi tämänhetkistä tilannetta, ja tunnelmoi paikallissarjan hienoutta.

Ilves päihitti Tapparan toistamiseen lauantai-illan ottelussa, ja siirtyi otteluvoitoissa uudemman kerran johtoon. Tupsukorvat ovat nyt kahden voiton päässä välieristä.

Kokenut puolustaja Arto Laatikainen pohti joukkueensa loistavia otteita haastattelussa.

− Hyvä maalivahtipeli, ja Otto Koivulan hyvä yksilösuoritus, kiteyttää Laatikainen voiton avaimet lauantai-illan ottelusta.

Oman pelin kautta yllätyksestä toiseen

Ilves on päävalmentajansa Karri Kiven johdolla pystynyt luomaan säröjä Tapparan tunnettuun viisikkopelaamiseen. Keskialueen riistot näyttelivätsuurta roolia lauantaina.

Vaikka Ilves sai useita hyviä vastahyökkäyksiä, olivat kirvesrinnat silti enimmäkseen niskan päällä. Tämän myös Laatikainen myöntää.

− Oman pelaamisen kautta nuo tulevat. Rehellisyyden nimissä, Tappara oli pystynyt parantamaan edellisottelusta. Meillä ei lähtenyt ihan samalla tavalla, pohtii Laatikainen ottelun kulkua.

Laatikainen kellotti lauantain ottelussa peliaikaa 20 minuuttia ja 35 sekuntia.

Ajatukset roskikseen ja tulta päin

Erityisesti pudotuspelien mystiikkaan kuuluu jääkiekkojargonin viljeleminen, eikä kortteja haluta paljastaa medialle − eikä varsinkaan vastustajalle. Edellisen pelin nopea unohtaminen ja seuraavaan siirtyminen ovat Laatikaisen mukaan tärkeitä juttuja kevään peleissä.

− Tässä on kyse lyhyestä muistista ja siitä, että aina pitää parantaa. Siinä on meillä iso tehtävä seuraavassa pelissä.

Laatikainen kertoi, että joukkueen sisällä huomattiin Tapparan pelilliset muutokset, ja niihin on valmius vastata.

− Tarkoitus olisi reagoida Tapparan pelillisiin juttuihin. Pelin sisällä sitä on vaikea tehdä, vaikka yritetäänkin.

Seuraava peli on edessä maanantaina, jolloin Ilves isännöi Tapparaa sarjan neljännessä kamppailussa. Voitolla Ilveksen olisi mahdollista saada katkaisumahdollisuus itselleen viidenteen peliin.

− Nyt nopea nollaus, ja kohti seuraavaa matsia. Hyvä palauttelu on tärkeässä roolissa, tietää kokenut puolustaja.

Aika Tampereella nuoressa joukkueessa

Laatikainen tuli Tampereelle täksi kaudeksi Kärpistä, jossa hän pelasi kaksi kautta. 36-vuotias on pelannut pitkällä urallaan useissa pudotuspeleissä, joten hän tietää miten kevään peleissä pärjätään.

Nuoreen Ilves-laumaan sopeutuminen on onnistunut, ja pelaajat ammentavat toinen toisiltaan keinoja voittaa pelejä.

− Täällä on ollut hyvä olla. Nuoresta joukkueesta saa virtaa. Joukkue on kasvanut kevään lopiulla paljon, pohti Laatikainen tupsukorvien taivalta yhdeksi puolivälieräjoukkueista.

Laatikainen on ollut urallaan monessa hienossa paikassa, ja pelannut hienoja pelejä. Tampereen paikalliskamppailujen sarja nostattaa pelimiehen mieltä.

− Onhan tämä aivan huikeaa. Sekä molemmille joukkueille että heidän kannattajilleen. Heitä tarvitaan, jotta saadaan aikaan hyvä kokonaisuus.

Lopuksi Laatikainen leiskauttaa ilmoille lausahduksen, joka ei kiekkoilijoiden suissa pääse kulumaan.

− Tämä on huikeaa aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle