Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Tapio Laakso linjasi, että Ilveksen täytyy ottaa vähemmän jäähyjä perjantaina kuin keskiviikkona.

Jarno Hietanen

Laakso voittomaalistaan: "Kävi hyvä tuuri"

Ilves ärjyi Tapparan kumoon vaisun maanantai-illan ottelun jälkeen. Tapio Laakso oli tyytyväinen siihen, kuinka joukkueen ilme muuttui edellisestä ottelusta. Ilves on lähellä sensaatiota, sillä tupsukorvien yhdellä voitolla hallitsevan mestarin polku katkeaa jo puolivälierissä.

Vaikea neljäs osaottelu ei painanut Ilves-leirissä mieliä enää keskiviikkona. Tupsukorvat sai lentävän lähdön otteluun ja meni alle viidessä minuutissa 0−2-johtoon Tapparaa vastaan. Päätöserän puolivälin jälkeen Tappara tuli rinnalle ylivoimalla, mutta Ilveksen selkäranka kesti nytkähtämättä mihinkään suuntaan.

Alle kaksi minuuttia Tapparan tasoitusmaalin jälkeen Ilves-kapteeni Tapio Laakso puttasi keltavihreät uudelleen johtoon. Laakso ei osannut heti tuoreeltaan ottelun jälkeen kommentoida, kuinka suuresta maalista oli kyse.

− Ajatus on niin tässä ja nyt, ettei tule mietittyä muuta kuin tätä hetkeä. Hyvä maali se oli.

Ennen aloitusta, josta koko maalitilanne lähti, Laakso piti pitkään neuvonpitoa jäällä olleen kentällisen kanssa. Laakson mukaan tilanteessa ei kuitenkaan sovittu pelikuvioita.

− Kävi hyvä tuuri, Laakso kuittasi.

Maalin syöttänyt Otto Koivula antoi Laaksolle mahdollisuuden siirtää kiekon tyhjään rysään. Kapteeni ei yllättänyt siitä, että Koivulalta napsahti tilanteessa vielä syöttö lapaan.

− Tiesin koko ajan, että Otto näkee minut siinä.

Maalin tekeminen tärkeässä paikassa tuntui Laaksosta luonnollisesti hyvältä. Ottelussa Laakson kolmikolla oli vaikeitakin hetkiä.

− Oton ja Rautsin [Teemu Rautiainen] kanssa painettiin paljon hommia, mutta oli vaikeaa saada paikkoja jossain kohtaa. Koetimme vain puhua toisillemme, että kärsivällisyyttä. Onneksi saimme tehtyä ison maalin.

Voittoihin ja tappioihin ei jäädä kiinni

Keskiviikkoillan voitto oli kiistatta Ilveksen isoin tällä kaudella. Nyt tupsukorvat on lähellä jättipottia.

− Muutaman minuutin tästä voi nauttia. Ilot ja surut ovat tässä kohtaa kautta paljon pienempiä kuin runkosarjan aikana. Tässä kohtaa ei ole voitettu vielä mitään.

Laakso sanoi, että edellisen voiton nollaaminen ei onnistunut joukkueelta ja sen vuoksi maanantain peli meni penkin alle. Maanantain ohi-pelin unohtaminen sen sijaan onnistui hyvin.

− Valmennus puuttui edelliseen peliin ja löysi oikeat keinot. Täytyy olla ylpeä joka jätkästä siinä, miten käänsimme edellisen pelin tällaiseen esitykseen.

− Uskon, että tämän illan peliin olisimme kestäneet huonommankin lähdön tällä tämänpäiväisellä henkisellä tilalla.

Juuri voiton nollaaminen on tärkeässä osassa myös tulevassa perjantain pelissä.

− Tämä on hieno kasvunpaikka, jos onnistuisimme unohtamaan tämän voiton. Menemme askel kerrallaan.

Laakso ei usko Ilveksen menestyksellä olevan rajoja.

− Emme itse aseta rajoja itsellemme. Nämä ovat kaikki isoja ja hienoja iltoja. Hienoa, että saamme pelata tällaiseen aikaan vuodesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ilvekselle sentteripulmia kauden alkuun?

LIIGA | 31.8.2017 22:07
Ilveksen kokoonpanosta saattaa olla kauden avauksessa poissa jopa kaksi keskushyökkääjää. lue lisää

Ilvekselle uusia sopimuksia - Savilahti ja Leimu palaavat tupsukorviin

LIIGA | 22.3.2018 15:58
Liigassa pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Tampereen Ilves on tehnyt seitsemän uutta pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Uusia hankintoja on kolme, minkä lisäksi on tehty kolme jatkosopimusta. Lisäksi junioreista rinkiin nousee yksi pelaaja. lue lisää

Otto Koivula solmi Islandersin kanssa NHL-tulokassopimuksen

LIIGA | NHL | 21.3.2018 20:18
New York Islanders teki neljännen kierroksen varauksensa Otto Koivulan kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. lue lisää

Koppanen matkaa loppukaudeksi Pohjois-Amerikkaan − "Juttu oli suunnitelmissa jo ennen kauden alkua"

LIIGA | 11.3.2018 18:37
Ilveksen pelit päättyivät runkosarjaan, mutta tamperelaisjoukkueen nuori pelimies Joona Koppanen ei aloita vielä kesänviettoa. Päinvastoin, hyökkääjä suuntaa Pohjois-Amerikkaan, hänet varanneen Boston Bruinsin organisaatioon. lue lisää

Ilveksen pelaaja-arviot 2017-18: Syksyn mahalasku koitui kohtaloksi - Meskanen antoi vahvat näytöt MM-kisoja silmällä pitäen

LIIGA | 11.3.2018 15:00
Ilves lähti kauteen varovaisen positiivisin odotuksin mainion edelliskevään jälkeen, mutta kokoonpanon kapeus iski syksyllä vasten kasvoja. Tamperelaiset vahvistivat rivejään kauden aikana, mutta kova loppukiri ei riittänyt pudotuspeleihin asti - eroa pudotuspelipaikkaan jäi vaivaiset kaksi pistettä. Etenkin alkukaudesta maalivahti- sekä puolustuspeli olivat sanalla sanoen heikkoja. Lisäksi nuorisokaarti ei onnistunut nousemaan esiin toivotulla tavalla. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKJYP
"JYP ei onnistu tasoittamaan ottelusarjaa"
Ottelun kuvasta on helppo odottaa erilaista kuin Jyväskylässä, sillä HIFK tulee lisäämään aktiivisuuttaan. Tämä korostaa JYPin selviytymistä paineen alla ottelun kulmakiveksi. HIFK:n tasapaino puolustussuuntaan on toinen iso asia hyökkäyspelin korostuessa heidän pelisapluunassaan. HIFK voittaa tiukan ottelun niukalla marginaalilla, eikä jatkoaikaa tule sulkea pois kuvasta.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3
KalPaTappara
"KalPa tasoittaa ottelusarjan"
Aktiivinen ote tuo ottelun hallinnan KalPalle perjantaina. Tappara toki osaa tiiviillä viisikkopuolustuksella puolustaa maalipaikkoja pois, mutta tällä kaudella jänne ei ole tahtonut kestää koko 60-minuuttista. Kun mukaan otetaan KalPan terävöittämä puolustuspelaaminen, kirvesrintojen maalipaikat tulevat vähenemään. Tätä kautta KalPa tasoittaa ottelusarjan.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Tapio Laakso

Ilves #71 L kh
s. 1985 Rymättylä
183CM / 88KG
SOPIMUS: 2018