Laakkonen: ”Olen vuodessa unohtanut, miten hienolta mestaruuden voittaminen tuntuu”

MESTIS / Haastattelu
Kultamitali kaulassa kelpaa hymyillä.
Kuva © Jesse Eskelinen, jesse.eskelinen@jatkoaika.com

− Tuntuu todella hienolta. Voitimme myös viime vuonna, mutta olen vuodessa unhotanut, miten hienolta mestaruuden voittaminen tuntuu.

− Teemme tätä työtä ja vietämme kymmenen kuukautta vuodessa näiden äijien kanssa, joten tällainen huipennus on aivan mahtavaa, Niko Laakkonen ylisti.

Jukurit ei saanut mestaruuttaan helpolla, sillä Hokki venytti pelin aina kolmanteen jatkoerään asti. Kun Oula Palve ratkaisi pelin ajassa 108.28, pelaajien jalat painoivat kuin betoni.

− Viime vuonna ratkaisimme pelin ensimmäisessä jatkoerässä: silloin lähti vielä spurtti. Ajoin silloin kovaa Nestori Lähteen luokse, mutta nyt ei jaksanut hirveästi spurttia vetäistä, Laakkonen nauroi hikeä pyyhkien.

27-vuotiaan voimahyökkääjän mukaan Jukurit oli lauantaina selvästi Hokkia parempi.

− Pelasimme vahvan pelin. Olimme Hokkia edellä pelissä tasakentällisin.

− Voitto oli lähellä jo normaalilla peliajalla, mutta tuntuu vielä paremmalta, kun pelasimme kaksi erää lisää, hän kehaisi.

Laakkonen on pelannut lähes koko kauden yhdessä Roope Rannan ja Teemu Henritiuksen kanssa. Tehotrio teki lauantaina yhteensä neljä pistettä ja pudotuspeleissä yli 30.

Hyökkääjän mukaan ketjun salaisuus on toimiva roolitus.

− Minä kamppailen ketjullemme kiekkoja. Kun kaksi taitopelaajaa saavat paremmin kiekkoja, varsinkin tehoja syntyy paljon.

Seitsemäs mestaruus maistui Jukureiden kopista kantautuvasta huudosta päätellen hyvältä. Suurempia juhlasuunnitelmia joukkueella ei kuitenkaan vielä ole.

− Eiköhän meidän joukkueenjohtajamme ole tehnyt työnsä ja hoitanut meille hyvät juhlat. Pidämme varmasti hauskaa, Laakkonen pohti.

Ainakin parhaat saunojat ovat jo etukäteen selvillä.

− Piipposen Samuli tai Roope Ranta on sellainen saunamajuri. He tykkäävät olla siinä kauhan varressa, joten heiltä saa hyvät löylyt, hyökkääjä naurahti mestaruushuuman tiimellyksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle