Löfman jäi sentin päähän ratkaisusta: ”Näytti, että kävi sisässä”

LIIGA / Haastattelu
Anssi Löfman meinasi nousta ratkaisijaksi.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

JYPin keskiviikkoinen ottelu Hakametsässä Ilvestä vastaan oli nousujohteinen. Sarjakakkonen aloitti ottelun hyvin, mutta etenkin toisessa erässä vieraat jäivät kovaa taistelleen Ilveksen jalkoihin.

- Tulihan se voitto sieltä. Olimme alussa unessa. Kaksi ekaa erää ei ollut hyvää tekemistä. Tuolla tekemisellä ei jatkossa tule pisteitä, Anssi Löfman ruoti.

JYP paransi peliään roimasti ottelun viimeiseen erään. Joukkueen työteliäisyys ja pelinopeus nousu ottelun ratkaisuhetkillä todella kovalle tasolle.

- Viimeisessä erässä saimme kiekon syvään ja pidimme kiekkoa. Kaveri oli ahtaalla.

- Saimme koko kolmannen erän hyvää painetta. Kolme pistettä oli lähellä.

Todellisuudessa JYPin kolme pistettä oli lopulta aivan senttien päässä. Vaikka JYP painostikin, se ei tuntunut saavan palkintoa vääntämisestään ennen pelin viimeistä minuuttia. Mikko Luoman 2-2-tasoitus vain 35 sekuntia ennen pelin loppumista muutti kaavaa.

Löfman laukoi ottelun viimeisellä sekunnilla kiekon Ilveksen maalivahti Joonas Korpisalon taakse ja kiekko valui hitaasti maaliviivalla, mutta videotarkistuksen jälkeen maali lopulta hylättiin. Ratkaisuosuma jäi hiuskarvan päähän.

- Näytti omasta kulmasta, että kävi sisällä, mutta ei vissiin käynyt. Kiekko oli vielä pystyssä, ei se paljon olisi tarvinnut. Videotarkistus on katsottu, niin ei siinä mitään, Löfman mietti.

"Menihän se sisään?"
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Löfmanin mukaan JYP ei kuitenkaan kauaa maalia miettinyt. Jyväskyläläiset tiesivät pelin hallinnan vaihtuneen heille.

- Saimme koko ajan Ilveksen päätyyn kiekkoa. Tiesimme, että kyllä se voitto sieltä tulee.

Lopulta Löfmanin laituri Markus Hännikäinen ratkaisi ottelun jatkoajalla terävällä rannelaukauksella. Kolmoskentässä läpimurtoaan tekevälle laiturille maali oli jo kauden 14.

- Hyvä kaveri. Jalka liikkuu ja pystyy tekemään kiekon kanssa asioita. Monipuolinen pelaaja. Syöttää, tekee maaleja ja nousee maalin eteen.

- Ratkaisumaaleja on tullut Hännikäiseltä aiemminkin tällä kaudella. Kova pelaaja, Löfman kehaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle