Kärpät ennätysbudjetilla uuteen kauteen

CHL, LIIGA / Haastattelu
Juha Junno etsii Kärppiin vielä keskushyökkääjää.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kesä on ollut kiireistä aikaa Oulun Kärppien toimitusjohtaja Juha Junnolle. Turbulenssi pelaajistossa ja ensi kaudella alkavan CHL-liigan tuomat haasteet ovat pitäneet kärppätoimiston kiireisenä.

Oulun Kärpät lähtee tulevaan Liiga- ja CHL-kauteen seuran historian suurimmalla budjetilla. Alkavan kauden pelaajapalkkioihin on varattu laskelmissa 3,2 miljoonaa euroa. Se on seuran historian suurin ennen kauden alkua ilmoitettu lukema. Eikä tuokaan summa ole välttämättä lopullinen totuus.

− Voimme reagoida vielä kesken kaudenkin, jos tarve vaatii, Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno toteaa.

Oululaisseura toimi näin viime kaudella, kun Juhamatti Aaltosen paluuseen avautui mahdollisuus. Kauden kolmen miljoonan pelaajabudjetti oli siinä vaiheessa jo käytetty, mutta rahaa Aaltosen palkkashekin kuittaamiseen löytyi.

− Viime kaudella oli tärkeää saada Juhamatti omana kasvattina ja maailmanluokan pelaajana tänne, kun se oli mahdollista. En usko, että kukaan oli pettynyt siihen ratkaisuun, vaikka pelaajabudjetin ylitimmekin reilusti. Tavoitteena on ettei ensi kauden joukkueesta tule lopulta aivan yhtä kallis, Junno juttelee.

Kärppien ensi kauden palapeli on yhtä kulmapalaa vaille valmis. Ykkössentterin tontti on joukkueessa edelleen auki.

− Pakki- ja maalivahtitilanne meillä on tällä hetkellä erinomainen, toimitusjohtaja myhäilee.

Kärpät menetti kauden jälkeen peräti kolme keskushyökkääjää. Ben Maxwell lähti Venäjälle, eikä Esa Pirneksen ja Jari Viuhkolan kanssa jatkosopimuksia ole tehty. Kauden jälkeen polvileikkauksessa käyneen Viuhkolan tilanteesta toimitusjohtaja on erittäin vähäsanainen. Junno kieltää myös Pirneksen sopimuksen olemassaolon.

− Tällä hetkellä sopimusta Pirneksen kanssa ei ole. Katsotaan sitäkin tilannetta aivan rauhassa, Junno tyytyy toteamaan.

Maalivahtiosastolla huippukauden pelannut Jussi Rynnäs vaihtui jo muutama vuosi takaperin Kärppiin tulossa olleeseen Iiro Tarkkiin. Sensaatiomaisen kevään pelannut Tomi Karhunen herätti mielenkiintoa kesän aikana myös Venäjällä. Junno myöntääkin avoimesti, että kyselyitä idästä on tullut.

− Kun Rynnäksen lähtö näytti todennäköiseltä, ei meillä ollut enää siinä tilanteessa mitään mahdollisuutta neuvotella Karhusen lähdöstä.

Kärppien puolustus saattaa täydentyä vielä yllätyspaluumuuttajalla, mikäli Ville Pokka ei lunasta paikkaa New York Islandersin kokoonpanosta. Viestit paraikaa käynnissä olevaa Islandersin leiritystä seuraavilta toimittajilta ovat sen suuntaisia, että Pokka valitsee mieluummin paluun Suomeen kuin farmiliigakomennuksen.

− Meidän puolustus on rakennettu sillä oletuksella, ettei Ville täällä ensi kaudella pelaa. Jos hän on kuitenkin takaisin tulossa, niin totta kai ottamme hänet. Sopimus on voimassa, Junno virnistää.

Kokonaisuudessaan toimitusjohtaja vaikuttaa luottavaiselta joukkueeseensa.

− On tärkeää, että iso runko viime kauden mestarijoukkueesta säilyi. Se auttaa varmasti paljon, että muutokset viime kauteen ovat aika pieniä, Junno päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle