Kärppien Huml tasauskierroksesta: ”Mahdollisuus selvittää välit”

LIIGA / Haastattelu
Tuttu näky: Ivan Huml, painiottelu ja tuomari käsi pystyssä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK ja Kärpät pelasivat viikonloppuna kaksi kovatasoista ja mielenkiintoista peliä. Kärppien laituria Ivan Humlia kaksi peräkkäistä peliä samaa joukkuetta vastaan miellyttävät, koska peleissä on tunnetta.

Kärppien isokokoinen tšekkilaituri Ivan Huml antaa ison peukun viikonlopun tasauskierrokselle. Humlin mielestä kaksi HPK:ta vastaan pelattua peliä olivat kovatasoisia, minkä varmasti yleisö allekirjoittaa.

Hämeenlinnassa kahdessa ensimmäisessä erässä nähtiin paikoin vauhdikasta päädystä−päätyyn-jääkiekkoa. Kärpät oli lopulta viimeistelyssä kotijoukkuetta parempi, mikä auttoi joukkuetta tasaamaan viikonlopun pistepotin.

− Me tiesimme, mitä meidän pitää tänään tehdä. Eilen emme pelanneet, kuten suunnittelimme. Keskityimme tänään perusasioihin ja pelasimme puolustusalueella huolellisesti, Huml sanoi ottelun jälkeen.

− HPK on pelannut hyvin. He loivat maalipaikkoja, mutta kokonaisuutena olimme tänään parempia.

Tappelujen viikonloppu

Tasausviikonloppu on ollut muuhun runkosarjaan verrattuna kuumaverinen. Ottelupareissa on syntynyt kiistapareja, eikä ylilyönneiltäkään ole vältytty.

− Tietysti nämä pelit ovat intensiivisempiä. Jos on selvittämättömiä asioita, seuraavassa pelissä ne on mahdollista selvittää.

− NHL:ssä tällaisia pelejä on enemmän. Niissä on enemmän tunnetta, ja mielestäni se on hauskaa.

Myös Huml tunnetaan kuumaverisenä pelaajana. Lauantaina HPK:ta vastaan erityisiä kahinoita ei syntynyt. Kuitenkin Rinkelinmäen ainoassa pienessä välienselvittelyssä toisena osapuolena oli, kuinkas muutenkaan, Huml.

− Joidenkin mielestä voin olla kuumaverinen pelaaja. Pelaan tunteella ja olen omistautunut pelille. Joskus tunnetta on hieman ylimääräistäkin, mutta tähän mennessä se on pysynyt hallinnassa.

Jäällä helposti kuumenevat pelaajat joutuvat usein nilkoillekopauttelun ja muun ärsyttämisen kohteeksi. Etenkin, jos tekee pisteitä samaan tahtiin kuin Huml.

− En mielestäni saa erikoiskohtelua jäällä. Jokainen pelaaja joutuu välillä osaksi kähinöitä, mutta en mielestäni ole erityistapaus.

Ketjukaverit miellyttävät

Huml on pelannut Kärppien ykkösketjussa yhdessä Esa Pirneksen ja Mika Pyörälän kanssa. Hämeenlinnassa kolmikko järjesti kaksi komeaa osumaa. Ketjukaverit saavat Humlilta isot kehut.

− Ketjumme teki kaksi tärkeää maalia, ja meillä oli useita hyviä vaihtoja. Pelaan kahden hyvän ja kokeneen pelaajan kanssa.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvosen mukaan Kärpät veikin HPK:lta pisteet Pallokerhon omilla aseilla. Kärppien vastahyökkäykset päättyivät usein vaaralliseen maalintekopaikkaan, ja myös komeasti viimeisteltyihin maaleihin.

− Emme antaneet heille ylivoimahyökkäyksiä tänään, ja kun saimme omat paikkamme, pistimme kiekon sisään. Pelasimme hyvää vieraskiekkoa ja saimme ansaitut kolme pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle