Kysymys omasta roolista sai Zaborskyn hiljaiseksi − Ässät-Lukko-pelit Tampereen paikallisia isompi juttu

LIIGA / Haastattelu
Zaborsky osui Ilvestä vastaan kertaalleen.
Kuva © Saana Hakala
Tappara höykytti paikallisvastustajaansa Ilvestä karuin nimeroin kauden toisessa kohtaamisessa. Kirvesrintojen hyökkääjä Tomas Zaborsky viimeisteli yhden osuman. Slovakki väisti kysymyksen roolistaan joukkueessa.

Tappara näytti Ilvekselle pelaamisen mallia joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa. Kirvesrintojen Tomas Zaborsky viimeisteli joukkueensa kolmannen maalin ottelun toisessa erässä, ja oli syystäkin tyytyväinen iltapuhteeseen.

Zaborskylla on kokemusta monenlaisista paikallisotteluista. Porissa aikanaan kovaa jälkeä tehnyt slovakki nostikin Lukko-ottelut yli Ilves-vääntöjen.

− Vihdoin aloimme tehdä maaleja. Loppu oli tänään vähän helpompi, sillä emme joutuneet kantamaan huolta tuloksesta. Totta puhuakseni tämä ei tuntunut niin suurelta paikallisottelulta. Kun pelasin Ässissä ja meillä oli otteluita Lukkoa vastaan, kaikki olivat innoissaan koko ottelua edeltävän päivän. Tämä oli kuin mikä tahansa ottelu, puntaroi Zaborsky.

Hyökkääjä pelasi viime kaudella SHL-joukkue Brynäsissä, jolla oli myös paikallisvastustaja. Zaborsky arvosti Ruotsissa pelatut paikallisväännöt yksiksi parhaimmista tapahtumista urallaan.

− Ruotsissa pelatessani meillä oli vastaavanlaisia koitoksia Leksandia vastaan. 80-luvulla joukkueet olivat pelanneet monesti finaaleissa vastakkain. Siellä kaikki puhuivat joukkueiden kohtaamisista useita päiviä ennen itse peliä.

Paikallistaistoilla on paikka maaliruiskun sydämessä. Kun kaksi saman alueen joukkuetta iskevät yhteen, koko halli sykkii samaan tahtiin.

− Tällaiset pelit ovat yleensä loppuunmyytyjä. Pelaajilla on hyvä meininki, sillä yleisö elää pelissä mukana. Vaikka joskus pelissä tuntee olevansa väsynyt, näissä paikoissa yleisön tuki auttaa nousemaan uudelle tasolle. 

Tappara on pelannut kaksijakoisen alkukauden. Välillä joukkue on kangerrellut vähämaalisia otteluita ennalta heikompia joukkueita vastaan, mutta toisaalta sinioranssit ovat onnistuneet möyhentämään vastustajiaan oikein kunnollakin.

− Olemme pelanneet ihan hyvin ja olemme tehneet tarpeeksi maaleja. Meidän täytyy olla kärsivällisiä ja hyväksyä roolimme joukkueessa, jotta saamme irti parhaan mahdollisen tuloksen.

Kysyttäessä miehen omaa mielipidettä tämänhetkiseen rooliinsa, 29-vuotias pelimies meni hiljaiseksi.

− En halua vastata tuohon kysymykseen, sanoi Zaborsky, kiitti haastattelusta ja poistui pukusuojaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle