Kylington: "Tämä voi varmasti olla meidän vuotemme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Oliver Kylington on toiden kierroksen varaus vuodelta 2015.
Ruotsi otti alkulohkossaan täydet 12 pistettä ja jatkaa pelejä Montrealissa. Viimeisessä alkusarjan ottelussa Ruotsi otti 40. perättäisen voittonsa lohkovaiheessa. Tuolta ajalta mestaruuksia on vain yksi, mutta ruotsalaispuolustaja Oliver Kylington uskoo, että tämä vuosi voi olla Ruotsin.

AHL:ssä kiekkoileva Oliver Kylington on ollut Ruotsin luottopuolustajia nuorten MM-kisoissa. Kylington on tyytyväinen Ruotsin esityksiin alkusarjassa.

− Olemme pelanneet melko hyvin. Meillä on alkulohkosta neljä suoraa voittoa. Meidän pitää olla ylpeitä itsestämme. Odotan innolla jatkopelejä.

Hyvä alkusarja tuo ruotsalaisille hyvät eväät jatkoa ajatellen.

− Jatkopelejä ajatellen pitää olla itseluottamusta ja hyviä pelejä repussa. On tärkeää, että meidän alkulohkomme meni näin hyvin. Nyt meidän täytyy vain keskittyä puolivälieriin.

Parannettavaa Kylington keksi vielä puolustuspelistä. Tšekki pääsi laukomaan kohti Ruotsin Filip Gustavssonia 38 kertaa joukkueiden viimeisessä alkulohkon kohtaamisessa. Samaan määrään ei ole varaa B-lohkon kovia maita, kuten Kanadaa, vastaan.

− Puolustusta täytyy tiivistää. Emme voi päästää niin montaa laukausta läpi varsinkaan jatkopeleissä.

Kylington korosti, että peli muuttii aivan erilaiseksi, kun jatkopelit alkavat.

− Olemme fyysisesti valmiita. Meidän täytyy olla valmiita myös henkisesti ja pelata omaa peliämme. Siten jokainen peli on mahdollista voittaa.

Joukkueen parhaat puolet ovat Kylingtonin mukaan ehjissä peleissä.

− Pystymme pelaamaan hyvät 60 minuuttia. Autamme toisiamme jäällä, teemme paljon maaleja ja meillä on ollut hyviä kolmansia eriä. Olemme kärsivällinen ryhmä.

Ruotsi porskuttaa, Suomi karsinnassa

Tšekki-voiton myötä Ruotsi on nyt voittanut 40 kertaa putkeen alkusarjassa. Tuona aikana ruotsalaiset ovat nostaneet kannua vain kerran. Kylington uskoo, että tänä vuonna tilastot voivat parantua.

− En tykkää pelata heitä vastaan, mutta tämä tilanne on kamala heidän pelaajilleen.

− Tämä voi varmasti olla meidän vuotemme. Ensimmäinen kierros on nyt pelattu. Seuraavaan vaiheeseen täytyy keskittyä täysin ja ottaa vaihto kerrallaan. Nämä pelit ovat kaikista tärkeimpiä.

Vaikka Montrealissa on ollut melko vähän yleisöä, Kylington kiitteli kuitenkin Centre Bellin tunnelmaa.

− Täällä on hyvä tunnelma ja peleissä on ollut melko hyvin väkeä. Kanadaa ja Usaa vastaan tulee varmasti vielä enemmän ihmisiä katsomoon.

Suomen ja Ruotsin välillä on perinteisesti ollut tiukkaa kilpailua ja piikittelyä. Kylington on yllättynyt siitä, ettei Suomi selviytynyt puolivälieriin.

− Suomi ei ole ollut tällä kertaa kamalan hyvä. Uskoin, että he pärjäävät tulevissa peleissä paremmin. Katsotaan, miten heille käy.

Vaikka Suomi on rakas vihollinen, ei Kylington iloitse Suomen huonosta tuloksesta MM-kisoissa.

− Ruotsin ja Suomen välillä on isoa kilpailua. En tykkää pelata heitä vastaan, mutta tämä tilanne on kamala heidän pelaajilleen. Toivottavasti he onnistuvat kääntämään loput pelit parhain päin.

» Lähetä palautetta toimitukselle