Kuumasta illasta nauttinut Olli Palola: "Tällaista jääkiekon pitää olla"

KHL / Haastattelu
Olli Palola on löytänyt hyvän vireen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit jatkoi tiistaina voittoputkeaan kaatamalla tiukassa kamppailussa HK Sibir Novosibirskin. Ottelu oli tasaista, tunteikasta ja paikoin kuumaa painimista, mikä otettiin jokerileirissä iloiten vastaan.

Jokereiden kotiotteluputki jatkui tutuissa merkeissä, kun vähämaalinen ottelu ratkesi lopulta narripaitojen niukkaan voittoon. Kärsivällisyys ja tiivis puolustuspeli olivat jälleen kerran Jokereiden voiton takeena.

– Huh, se oli melkoinen vääntö, onneksi jaksoimme olla kärsivällisiä. Meille tyypillisesti kärsivällisyys palkattiin sitten lopulta kolmannessa erässä.

– Me on huomattu, että pari erää jos jaksamme kärsivällisesti vääntää, kääntää ja painia, niin nämä usein kääntyvät meille. Niin kävi tänäänkin, jokerihyökkääjä Olli Palola kommentoi.

Illan ottelu oli kuuma ja ensimmäiset torikokoukset nähtiin jo avausminuuttien jälkeen. Taistelu ja kärhämät jatkuivat läpi ottelun puolin ja toisin. Nyrkkitappeluilta kuitenkin lopulta vältyttiin, vaikka vierasjoukkueen Maxim Ignatovich esittikin tanssikutsuja jokerileiriin.

– Kärhämät alkoivat jo ensimmäisistä vaihdoista. Sen jälkeen oli tunnetta, vääntöä ja nokkapokkaa melkein koko ajan. Tällaista jääkiekon pitää ollakin, en ollut varmasti ainut, joka nautti tästä vääntämisestä, Palola kertoi tyytyväisenä.

Jokerit voitti Jugran sunnuntaina vain vaivoin lukemin 1-0. Tiistaina Jokereille riitti voittoon kaksi maalia, joten narripaitojen hyökkäyspeli on hieman hiipunut syksyn loistostaan.

– Se on pieni harhaluulo, että me voisimme rallatella neljä-viisi maalia joka ilta. Ensin puolustetaan hyvin ja tunnollisesti, sen jälkeen raavitaan väkisin jostain ne voittoon tarvittavat maalit – se on peliä, mitä me haluamme pelata, Palola jatkoi.

Jokerit pelaa pitkää kotipeliputkea, joka kruunautuu lauantaina pelattavaan ulkoilmaotteluun Pietarin SKA:ta vastan. Palolan mukaan joukkueen ajatukset eivät ole kuitenkaan vielä karanneet ulkojäille.

– Ajatukset eivät ole vielä ulkojääpelissä oikeastaan ollenkaan, nyt on edettävä peli kerrallaan. Lauantaina on tarjolla kuitenkin saman verran pisteitä kuin tänään tai huomenna. Olen aiemmin yhden ulkoilmamatsin Tampereella pelannut – onhan se pirun hienoa, että näitä järjestetään. Tulossa on upea tapahtuma!

Palola oli upean syksyn pelanneen jokerimiehistön harvoja alisuorittajia. Iltojen pimetessä jokerihyökkääjä on kuitenkin löytänyt oivan vireen. Edellisellä KHL-visiitillä nähty turhautuminen näyttää opettaneen kärsivällisyyttä, sillä Palola on noussut joukkueen avainhyökkääjien joukkoon.

– Oma tekeminen näyttää ja tuntuu koko ajan paremmalta. Silti vielä on paljon kehitettävää. Kärsivällisyyttä tämä touhu vaatii. Olen sen oppinut, että eivät ne maalipaikat tule kuin työn kautta. Jos jää odottamaan ja katselemaan, niin ensin ei tule paikkoja, ja siten ei synny myöskään tehoja, Palola analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle