Kuukauden pelaajaksi valittu Roine nauttii pelaamisesta - "Olen antanut tulla vaan"

LIIGA / Haastattelu
Roine on ollut hyvässä tehovireessä viime ajat.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Liigan marraskuun pelaajaksi valittu Miika Roine oli perjantain TPS-ottelun jälkeen pystypäin, vaikka tappio voittomaalikisassa tulikin. Hyökkääjä iski ottelussa yhden täysosuman ja jatkoi samalla tehoputkeaan.

Jukurit taipui tiukkojen vaiheiden jälkeen TPS:lle 3-2-numeroin voittomaalikisassa. Miika Roine näki mikkeliläisryhmän suorituksessa paljon hyvää, vaikka pisteitä matkaan tarttuikin vain yksi.

− Ensimmäinen erä varsinkin oli hyvä. Tultiin hyvin sisään ja saatiin painetta kaverin päätyyn. Siinä ei kuitenkaan vielä tullut palkintoa, Roine pohti.

− TPS pääsi sitten viemään toisen erän ja kolmannenkin alkua, mutta sitten taas saatiin käännettyä ja tehtyä pari tärkeää maalia, että saatiin edes se piste. Se tietysti harmittaa, että vain piste saatiin.

Mikkeliläisryhmä oli ottelussa jo sillassa, kun TPS meni päätöserän alussa 2-0-johtoon. Jukurit kuitenkin vielä kiri tasoihin ja vei pelin jatkoajalle. Roineen mukaan nousu lähti hyvin perusasioista.

− Piti vain luottaa omaan juttuun ja alkaa joka jätkän puristamaan itsestään lisää, että saadaan se painopiste kaverin päätyyn ja sitä kautta kiekkoa maalille, josta tehdään likaisia maaleja. Sieltähän ne sitten lopulta tuli.

Sarjassa kolmantena majaileva turkulaisryhmä sai myös suitsutusta jukurihyökkääjältä.

− Tosi laadukas joukkue, ihan tämän sarjan kärkiporukoita. Kyllä sen huomasi ihan tuosta pelin temmosta ja intensiteetistä, että nyt on kova nippu vastassa. Ei mitään saanut ilmaiseksi, eikä paikoille päässyt todellakaan puolivillaisesti, vaan töitä piti tehdä paikkojen eteen.

Roine sai perjantaina myös tunnustuksen, kun hänet valittiin Liigan marraskuun pelaajaksi. Hyökkääjän vire marraskuun maajoukkuetauon jälkeen onkin ollut hurja, sillä hän on 10 ottelun pisteputkessa ja tehtaillut kaikkiaan niissä otteluissa tehot 7+5. Ero alkukauteen on valtava, sillä ensimmäiset 16 ottelua tuottivat hyökkääjälle kaksi maalia ja yhden syötön.

− Hyvältähän pisteiden teko tuntuu. Hyvä fiilis on ja turha miettiminen on jäänyt pelaamisesta pois. Olen antanut tulla vaan ja nauttinut suuresti.

Pisteiden teon lisäksi hyökkääjä on tuttu näky myös puolustustehtävissä ja blokkaamassa laukauksia. Hänen mukaansa se on vain osa hänen luontaista pelityyliään.

− Se kuuluu minun pelityyliini. Aina olen ollut sellainen, että pyrin tekemään paljon joukkueen eteen. Se on yksi osa tätä peliä ja se täytyy hoitaa.

Lauantaina Jukurit jatkaa pelejään Roineen kasvattajaseuraa JYPiä vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla JYP on ollut vahvempi.

− Hyvillä fiiliksillä lähdetään Jyväskylään, sinne on aina hienoa mennä pelaamaan. Siellä parikymmentä vuotta hallin nurkilla notkunut ja pelannut. Paljon tuttuja ja sukulaisia katsomossa, niin on se aina erityislaatuinen peli.

− Tiukka tappio jättää aina nälkää ja on hyvä, että päästään heti huomenna yrittämään uudestaan, Roine totesi päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle