Jari Kurrin mukaan Sami Lepistö pystyy täyttämään Jokereissa kiekollisen ykköspuolustajan roolin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kurrin mukaan pelaajamarkkinat viettävät hiljaiseloa

Helsingin Jokereiden GM Jari Kurri valotti joukkueen rakennusta tulevalle kaudelle maanantaina seuran järjestämässä lehdistötilaisuudessa. Hänen mukaansa joukkueen kasaaminen on hieman jäljessä aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Helsingin Jokereiden GM Jari Kurri on tyytyväinen joukkueen uusimpaan hankintaan. Sami Lepistö tuo mukanaan valtavan määrän kokemusta ja johtajuutta.

– Hienoa saada Sami mukaan joukkueeseen. Hän on oma juniori, ja nyt on 50-vuotisjuhlavuosi. Kokemusta ja johtajuutta löytyy eri sarjoista. Olemme tosi tyytyväisiä. Hän on tärkeä osa tulevaa joukkuetta, Kurri kertoo.

Jokereissa on jokaisella KHL-kaudella ollut selvä kiekollinen ykköspuolustaja. Ensimmäisellä kaudella roolia hoiti Ryan Gunderson, toisella Philip Larsen ja päättyneellä Chay Genoway.

Lepistö pystyy samalla tavalla kantamaan isoa kiekollista roolia. Sen on viimeiset vuodet Ufassa osoittaneet.

Jokereissa pelasi viime kaudella vakituisessa kokoonpanossa vain yksi oma kasvatti eli Tomi Mäki. Lepistö on kaivattu hankinta myös seuran kannattajille. Kurrin mukaan joukkueella on ensisijainen tavoite saada omia kasvatteja joukkueeseen.

– Se ei ole mikään helppo tie. Jo liiga-aikoina hyviä jokerijunioreita pelasi jossain muualla. Se on tätä päivää. Ainahan meitä omat juniorit kiinnostaa, ja nyt juhlavuoden myötä meitä kiinnostaa tietenkin enemmän.

50-vuotisjuhlakausi ei Kurrin mukaan jää huomaamatta.

– Kyllä se kauden aikana tulee näkymään. Tulee vähän erilainen kausi. Juhlitaan sitä oikein kunnolla pelaamisen ohessa.

Kumpi jatkaa Jokereissa, Zapolski vai Helenius? 

Kurrin mukaan sopimustilanteessa Jokerit on tulevaa kautta ajatellen hieman jäljessä verrattuna aikaisempiin vuosiin. Joukkueessa on tällä hetkellä 29 sopimuspelaajaa.

– Varmaan tulee joukkue elämään vielä. Hieman ollaan aikaisempia vuosia jälkijunassa uusien pelaajien osalta.

Moni hieraisi silmiään, kun Jokerit ilmoitti tehneensä sopimuksen maalivahti Karri Rämön kanssa, sillä joukkueessa oli jo ennestään maalivahtiosastolla Ryan Zapolski ja Riku Helenius, joiden sopimukset ovat voimassa ensi kauden.

Rämön kanssa tehty sopimus tietää sitä, että suurella todennäköisyydellä toinen viime kaudella Jokereissa torjuneista maalivahdeista joutuu pakkaamaan varusteensa Ilmalasta.

– Se, mitä tapahtuu Zapolskin ja Heleniuksen kanssa, on vielä auki. Pelaajien ja agenttien kanssa on juteltu. Lopullinen päätös selviää varmaan parin viikon sisällä. Selvää on, että emme kolmella maalivahdilla lähde kauteen.

Jokerit on tehnyt kevään aikana joukkueeseensa muutamia täsmähankintoja. Lepistön ja Rämön lisäksi puolustukseen liittynyttä Mike Lundinia voidaan pitää hyvän tason hankintana Jokereihin. Kolmikko tuo joukkueeseen johtajuutta ja kokemusta.

Se, minkälaisia pelaajia Jokereihin on vielä mahdollisesti tulossa, on pelaajamarkkinoiden armoilla. Ne ovat olleet toistaiseksi hiljaiset.

– Riippuu mitä markkinoilta löytyy. Kesän aikana selviää, mitä tapahtuu. Hahmotellaan ja odotellaan markkinoiden heräämistä.

Tulevalla kaudella Jokereiden tulee ennen kaikkea saada tasaisuutta otteisiinsa.

– Viime kausi oli siitä yllättävä, että pelasimme todella ailahtelevaisesti. Se jäi vähän harmittamaan ja jätti kysymysmerkkejä, kun ei pystytty illasta toiseen pitämään omaa tasoa. Pitää pystyä kaivamaan pelaajista enemmän irti, Kurri pohtii.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 37: Voiko Sakari Salminen vielä onnistua KHL:ssä?

KHL | 18.9.2017 18:00
KHL:n oli suomalaisten osalta hieman hiljaisempi viikko ja muun muassa Jarno Koskiranta päätyi katsomaan SKA:n pelejä katsomosta käsin ja Olli Palolan maalittomuus jatkuu yhä. Sarjaan saatiin myös uusi suomalainen tälle kaudelle, kun Jokereissa viime kaudella flopannut Sakari Salminen teki sopimuksen Dynamo Moskovan kanssa. Jatkoajan KHL-toimittajat Sami Salminen ja Ville Korhonen perkaavat kuluneen viiikon tapahtumia. lue lisää

Tommi Kivistö: "Hienoa olla kotona, vaikka jätkiä taisi kyllä jännittää"

KHL | 16.9.2017 19:45
Monta kautta Jokereiden junioreissa ja miesten liigajoukkueessa pelannut Tommi Kivistö vaihtoi Avtomobislistin täksi kaudeksi tuttuun punakeltaiseen logoon. Lauantain Riika-ottelu oli Kivistölle ensimmäinen Helsingin Areenassa yli viiteen vuoteen. lue lisää

Jokerien uusi juuttitähti joukkueensa Tanska-mafiasta - ”Tämä on ainutlaatuista!”

KHL | 16.9.2017 19:37
Jokerit jatkaa kuluvalla kaudellakin vahvassa tanskalaiskomennossa. Kapteeni Peter Regin on ollut kahdella edellisellä kaudella joukkueensa tärkein pelaaja, mutta alkukauden perusteella valta on siirtymässä maamies Nicklas Jensenille. lue lisää

Tulivoimainen Gilroy: "Toivottavasti voin olla avuksi hyökkäyspäässä"

KHL | 23.8.2017 9:00
Jokerit saa takalinjoilleen KHL-tasolla meritoituneen vahvistuksen, kun kokenut puolustaja Matt Gilroy liittyy joukkueeseen. lue lisää

Helsingissä viihtyvä Palola haluaa KHL:stä revanssin

KHL | 23.8.2017 8:27
Olli Palolan edellinen KHL-visiitti ei mennut suunnitelmien mukaan. Kaksinkertainen SM-liigan maalitykki onnistui Vitjazin riveissä tekemään vain yhden maalin, eikä lunastanut vakituista pelipaikkaa kärkikentissä. Nyt mies on uuden KHL-yrityksen edessä, kun hän pukee päälleen Jokereiden paidan. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

JukuritKooKoo
"Jukurien pistetili auki"
KooKoo on sarjataulukossa kaksikosta selvästi paremmin sijoittunut. Jukureilla on pistetili vielä avaamatta, kun kouvolalaiset ovat sarjataulukossa viidentenä kymmenellä pisteellään. Jukureilla suurimmat ongelmat ovat olleet otteluiden alussa, joten starttiin kiinnitetään varmasti Mikkelissä huomiota. Vaikka tuloksissa ja varsinkin tehdyissä maaleissa joukkueiden välillä on suuri ero, kiekonhallinnassa joukkueet pitävät perää.
 • 2
 • 1
 • 2
JYPLukko
"Kärkikamppailu kierroksen tasaisin"
JYP on ollut kauden alussa odotetun vahva hyökkäyssuuntaan. Jyväskyläläisillä ratkaisuleveyttä löytyy vielä neljännestäkin kentästä. Lukon materiaali ei ole yhtä leveä, mutta se on onnistunut iskemään kiitettävän määrän maaleja, viimeisimpänä tulivoiman sai kokea paikallisvastustaja Ässät, joka joutui nöyrtymään seitsemän kertaa. Puolustussuuntaan Lukko on ollut yllättävänkin hyvä, sillä joukkue on päästänyt vähiten maaleja. Tasaisten joukkueiden taistosta on lupa odottaa tiukkaa, jopa jatkoajalle venyvää ottelua.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
KalPaKärpät
"Kärpät jatkaa voittojen tiellä"
Viime kaudella pettänyt Kärpät on raivaamassa tietään takaisin sarjan kärkikastiin, viime kaudella finaaleihin asti yltänyt KalPa puolestaan on hakenut peliään. Erityisesti kiekonhallinta ja murtautuminen parhaalle maalintekosektorille on ollut vaikeaa. Kärpät on vastaavasti löytänyt jyvän, sillä oululaiset ovat iskeneet eniten maaleja. Pistepörssin kymmenen kärjestä löytyy peräti viisi Kärppien pelaajaa. Oululaisten rutiini riittää KalPan kaatamiseen.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
SaiPaHPK
"Tuskailu tehottomuuden kanssa jatkuu"
Viimeistelyn osalta sekä SaiPa että HPK kuuluvat alkukauden epäonnistujiin. Kumpikin joukkueista on kiekonhallintatilastoissa kärkipäätä, mutta pelillisiä otteita tarkastellessa kummallakin joukkueella on suuria ongelmia laadukkaille maalintekopaikoille pääsemisessä ja valtaosa laukauksista tulee pienistä kulmista tai viivalta. Ensimmäisillä kierroksilla SaiPalla oli vaikeuksia myös oman pään pitämisessä, mutta kehitysaskeleesta kertoo nolla päästettyä maalia TPS:ää vastaan. HPK:lla on kuitenkin materiaalissa niukka etu, joten tasainen ottelu kääntyy vierailijoille.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
TPSPelicans
"Turussa kierroksen suurimaalisin ottelu"
TPS on aloittanut kauden ailahtelevasti. Kun viisi ottelua on takana, joukkue on jäänyt kahdesti nollille ja lopuissa kolmessa ottelussa iskenyt yhteensä 17 maalia. Tasaisemmin hyökänneellä Pelicansilla ailahtelu on tapahtunut puolustussuuntaan. Kokonaisuutena TPS on kuitenkin kokeneen osastonsa ansiosta ennakkosuosikki. Tomi Kallio, Eric Perrin ja Ilari Filppula ovat pitäneet tasonsa Liigan kärkipelaajina. Pelicans on puolestaan ollut enemmän Iikka Kangasniemen sekä yksittäisten oivallusten varassa.
 • 4
 • 5
 • 2
 • 3
ÄssätTappara
"Tapparalle helpotusta viimeistelyn tuskaan"
Tapparalla on ollut vaikeuksia viimeistelynsä kanssa. Neljässä ottelussa hallitseva mestari on iskenyt vain kahdeksan maalia ja nimekkäistä pelaajista Tomas Zaborsky, Kristian Kuusela, Niko Ojamäki ja Tyler Redenbach eivät ole avanneet edes pistetiliään. Kiekon hallinnassa ja lauakusmäärissä tamperelaiset kyllä kestävät vertailun. Ässät oli kauden alussa nosteessa, mutta lauantain kierroksella sattui paikallisvastustajaa vastaan ulospuhallus ja Lukko voitti kamppailun peräti 7-2. Suuremmasta kriisistä ei Porissa ole kysymys, mutta silti Tappara on ottelussa ennakkosuosikki.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Karri Rämö

Jokerit #31 L mv
s. 1986 Asikkala
190CM / 94KG
SOPIMUS: 2018 (2019)
VARAUS: 2004 Tampa Bay Lightning 6. kierros #191