Jari Kurrin mukaan Sami Lepistö pystyy täyttämään Jokereissa kiekollisen ykköspuolustajan roolin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kurrin mukaan pelaajamarkkinat viettävät hiljaiseloa

Helsingin Jokereiden GM Jari Kurri valotti joukkueen rakennusta tulevalle kaudelle maanantaina seuran järjestämässä lehdistötilaisuudessa. Hänen mukaansa joukkueen kasaaminen on hieman jäljessä aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Helsingin Jokereiden GM Jari Kurri on tyytyväinen joukkueen uusimpaan hankintaan. Sami Lepistö tuo mukanaan valtavan määrän kokemusta ja johtajuutta.

– Hienoa saada Sami mukaan joukkueeseen. Hän on oma juniori, ja nyt on 50-vuotisjuhlavuosi. Kokemusta ja johtajuutta löytyy eri sarjoista. Olemme tosi tyytyväisiä. Hän on tärkeä osa tulevaa joukkuetta, Kurri kertoo.

Jokereissa on jokaisella KHL-kaudella ollut selvä kiekollinen ykköspuolustaja. Ensimmäisellä kaudella roolia hoiti Ryan Gunderson, toisella Philip Larsen ja päättyneellä Chay Genoway.

Lepistö pystyy samalla tavalla kantamaan isoa kiekollista roolia. Sen on viimeiset vuodet Ufassa osoittaneet.

Jokereissa pelasi viime kaudella vakituisessa kokoonpanossa vain yksi oma kasvatti eli Tomi Mäki. Lepistö on kaivattu hankinta myös seuran kannattajille. Kurrin mukaan joukkueella on ensisijainen tavoite saada omia kasvatteja joukkueeseen.

– Se ei ole mikään helppo tie. Jo liiga-aikoina hyviä jokerijunioreita pelasi jossain muualla. Se on tätä päivää. Ainahan meitä omat juniorit kiinnostaa, ja nyt juhlavuoden myötä meitä kiinnostaa tietenkin enemmän.

50-vuotisjuhlakausi ei Kurrin mukaan jää huomaamatta.

– Kyllä se kauden aikana tulee näkymään. Tulee vähän erilainen kausi. Juhlitaan sitä oikein kunnolla pelaamisen ohessa.

Kumpi jatkaa Jokereissa, Zapolski vai Helenius? 

Kurrin mukaan sopimustilanteessa Jokerit on tulevaa kautta ajatellen hieman jäljessä verrattuna aikaisempiin vuosiin. Joukkueessa on tällä hetkellä 29 sopimuspelaajaa.

– Varmaan tulee joukkue elämään vielä. Hieman ollaan aikaisempia vuosia jälkijunassa uusien pelaajien osalta.

Moni hieraisi silmiään, kun Jokerit ilmoitti tehneensä sopimuksen maalivahti Karri Rämön kanssa, sillä joukkueessa oli jo ennestään maalivahtiosastolla Ryan Zapolski ja Riku Helenius, joiden sopimukset ovat voimassa ensi kauden.

Rämön kanssa tehty sopimus tietää sitä, että suurella todennäköisyydellä toinen viime kaudella Jokereissa torjuneista maalivahdeista joutuu pakkaamaan varusteensa Ilmalasta.

– Se, mitä tapahtuu Zapolskin ja Heleniuksen kanssa, on vielä auki. Pelaajien ja agenttien kanssa on juteltu. Lopullinen päätös selviää varmaan parin viikon sisällä. Selvää on, että emme kolmella maalivahdilla lähde kauteen.

Jokerit on tehnyt kevään aikana joukkueeseensa muutamia täsmähankintoja. Lepistön ja Rämön lisäksi puolustukseen liittynyttä Mike Lundinia voidaan pitää hyvän tason hankintana Jokereihin. Kolmikko tuo joukkueeseen johtajuutta ja kokemusta.

Se, minkälaisia pelaajia Jokereihin on vielä mahdollisesti tulossa, on pelaajamarkkinoiden armoilla. Ne ovat olleet toistaiseksi hiljaiset.

– Riippuu mitä markkinoilta löytyy. Kesän aikana selviää, mitä tapahtuu. Hahmotellaan ja odotellaan markkinoiden heräämistä.

Tulevalla kaudella Jokereiden tulee ennen kaikkea saada tasaisuutta otteisiinsa.

– Viime kausi oli siitä yllättävä, että pelasimme todella ailahtelevaisesti. Se jäi vähän harmittamaan ja jätti kysymysmerkkejä, kun ei pystytty illasta toiseen pitämään omaa tasoa. Pitää pystyä kaivamaan pelaajista enemmän irti, Kurri pohtii.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Andersen ensi kertaa kehissä - "Minun pitäisi oppia, miten Jokerit pelaa"

KHL | 17.11.2017 22:33
Niclas Andersen teki ensiesiintymisensä jokeripaidassa perjantai-illan ottelussa Sotšia vastaan. Todella vaikea alkukauden jälkeen ruotsalainen hakee Jokereista uutta alkua sekä kaudelleen että uralleen. Siirtyminen Sveitsistä KHL:ään ei kuitenkaan ole aivan helppoa. lue lisää

Tilastoanalyysi: Lepistö syöttää ja Tolvanen kiittää

KHL | 17.11.2017 10:00
Jokereiden huipputehokas ylivoima ei pysähdy millään. Nuori Eeli Tolvanen tykittää tasaiseen tahtiin tutulta paikaltaan, mutta nuoren hyökkääjän ylivoimamaalien takaa löytyy mielenkiintoinen fakta. lue lisää

Karri Rämö tehnyt voitokkaan paluun - "Paljon on vielä parannettavaa"

KHL | 15.11.2017 22:35
Karri Rämö on tehnyt loukkaantumisensa jälkeen loistavan paluun Jokerien maalille. Omien sanojensa mukaan hän ei kuitenkaan ole vielä lähelläkään omaa parasta tasoaan. lue lisää

Ruotsin maajoukkuepuolustaja Andersen Jokereihin

KHL | 9.11.2017 23:47
Jokerit on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Sveitsissä alkukauden kiekkoileen puolustaja Niclas Andersenin kanssa. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 44: Alkukauden top 5 suomalaiset onnistujat ja epäonnistujat

KHL | 7.11.2017 9:15
KHL hiljeni viime viikolla ensimmäiselle maajoukkuetauolleen. Vaikka ollaan marraskuun alussa, on runkosarjasta pelattuna jo lähes puolet. Siksi Jatkoajan KHL-toimitus valitseekin alkukauden top-5 topit ja flopit sarjan suomalaisista. Keskiviikkona on vuorossa samainen listaus koko sarjan osalta. lue lisää

Kommentit

Marko Anttila

Jokerit #12 R lh
s. 1985 Lempäälä
203CM / 105KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2004 Chicago Blackhawks 9. kierros #260