Kurki: "Arska ei saa ottaa sitä titteliä"

LIIGA / Haastattelu
Kurki palasi vanhaan kotihalliinsa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
KooKoon riveissä pelaa useita Bluesissakin nähtyjä pelaajia. Yksi näistä on kannattajien keskuudessa pelityylillään ja persoonallaan suosikiksi noussut Mikael Kurki.

Mikael Kurki oli loukkaantuneena sivussa, kun joukkueet taistelivat edellisen kerran paremmuudestaan Espoossa. Näin ollen hänelle vierailu oli ensimmäinen KooKoon paidassa.

− Erittäin outo fiilis pelata vieraspaidassa täällä. Kyllä siitä joten kuten selvittin.

− "Silli" (Jari Sailio) ei tehnyt oloani yhtään helpommaksi. Koko pelin ajan kävi heittämässä läppää ja lopulta filmasi yhden jäähynkin. Siistiä kuitenkin oli pelata täällä, nähdä faneja ja vanhoja kavereita.

Sailio on ainoa pelaaja, joka on Bluesissa jäljellä siltä ajalta, kun Kurki Espoossa pelasi. Muuta tuttua henkilöstöä toki löytyy, kuten kuuluttajana pitkään toiminut Aki Eurola, joka kävi tervehtimässä Kurkea kesken haastattelun.

Muuten Kurki kehuu kyllä Bluesia, vaikka joukkueen tilanne onkin erittäin heikko taloudellisesti ja sen myötä myös pelillisesti.

− Onhan Blues yksi kovimmin töitä tekeviä joukkueita tässä sarjassa. Jätkät antavat joka ilta kaikkensa, mikä on todella hienoa nähdä. He pelaavat joukkueelleen. Kyllä meiltä vaaditaan se 110 prosenttia pisteisiin.

KooKoo otti ottelusta arvokkaan voiton ja pysyy sen myötä tiukasti mukana taistelussa pudotuspelipaikasta.

− Tärkeät pisteet, se on päällimmäisenä mielessä. Vähän ollaan palaveerattu, mikä on ollut pielessä. Sitä kautta saimme onnistumisia tänään.

− Haluttiin päästä sellaiseen tilanteeseen, että voidaan taistella pudotuspelipaikasta. Nyt olemme siinä, ja seuraava askel on se, että otetaan se. Uskomme toisiimme kopissa ja siitä se lähtee. Täytyy ottaa pisteitä sieltä mistä saadaan.

Joukkueesta Kurjella on hyvää sanottavaa, mutta hän ei jätä käyttämättä tilaisuutta piikitellä yhtä joukkuetoveriaan.

− Hyvä meininki on, ainoa vain, että [Ari] Vallinin läpät huononee päivä päivältä. Eiköhän hänen olisi aika olla hiljaa.

Myöhemmin hän kyllä myöntää, että Vallinista on paljon apua joukkueelle erityisesti henkisellä puolella.

− Arska on kyllä sellainen henkireikä, että jos on vähän synkkää, niin hän kyllä piristää tullessaan aamulla hallille.

Kurki myöntää, että joukkuetoverien seura on ollut arvokasta Kouvolassa.

− Kouvolahan on arkkitehtuurisesti upea paikka. Keksitään kimpassa mukavaa tekemistä. Sitä pitää keksiä itse, mutta tuleepahan ainakin vietettyä aikaa hallilla ja treenattua.

Bluesin ja KooKoon vuosien välissä Kurki pelasi kolme vuotta Karlskronassa Allsvenskania. Viime kauden päätteeksi joukkue nousi SHL:ään, mutta Kurki suuntasi takaisin Suomeen.

− Ensimmäinen vuosi oli sellainen, että sain pelata niin paljon kuin halusin. Välillä jopa 40 minuuttia pelissä. Siinä meni kiekollisesti eteenpäin, Kurki kertaa kautta, jolloin hän voitti joukkueen sisäisen pistepörssin.

− Ensimmäisen kauden jälkeen oli sellainen fiilis, etten missään tapauksessa halunnut lähteä sieltä luuserina. Onneksi saatiin nousujuhlat ja päästiin torille.

Tämä kausi on ollut Karlskronassa vaikea ja joukkue onkin SHL:ssä viimeisenä. Kurki on seurannut entisen joukkueen tekemisiä.

- Olen seurannut paljon ja [Toni] Kähkösen kanssa jutellut usein. Harmillahan sitä katselee, mutta kyllä ne sieltä vielä nousee.

Lopuksi kuitenkin vielä voi palata kilvoitteluun Kurjen ja Vallinin välillä. Tähän mennessä Kurki on tehnyt tällä kaudella kaksi maalia, Vallin yhden. Miten käy lopullisessa taistelussa?

- Vallin oli päättänyt olevansa maalintekolakossa alkukauden. Nythän se alkaa tasoittua. Mutta jos se rinnalle tulee, kyllä minä yhden teen vielä. Arska ei saa ottaa sitä titteliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle