Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Janne Kuokkanen johtaa Suomen ykkösketjua.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kuokkanen: "Pelaan täällä vaikka pakkia tai maalivahtia, jos on siitä kiinni"

Suomi otti turnauksen avausvoittonsa Tanskaa vastaan. Varakapteeni Janne Kuokkasen mukaan Suomen täytyy estää Slovakian vastahyökkäykset lauantain ottelussa. Kuokkanen pelaa mieluiten sentterin paikalla, mutta on valmis ottamaan paikkansa sieltä, missä hänelle on eniten tarvetta.

Nuorien Leijonien ykkössentteri Janne Kuokkanen on ollut turnauksen alussa suhteellisen tyytyväinen omaan peliinsä. Selvänä kehityskohteena toki on vielä oman pistetilin avaaminen.

Tähän seuraava mahdollisuus on lauantaina, kun Suomi kohtaa Slovakian. Edessä on Tanskaa hankalampi vastus. Torstai-iltana Slovakia vastasi kisojen ensimmäisestä jättiyllätyksestä kaatamalla Yhdysvallat. Kuokkanen katseli Slovakian 3−2-voittoon päättynytttä peliä.

− Slovakian joukkue näytti ihan hyvältä. Heillä on isokokoinen ja hyvin luisteleva joukkue. Tulee tosi kova joukkue vastaan, Kuokkanen ennakoi.

Kuokkasen mukaan Slovakia puolusti Yhdysvaltoja vastaan hyvin. Peli kääntyi slovakeille isäntäjoukkueen nukahdusten myötä.

− Vastahyökkäyksistä he painoivat pari kassia. Niissä pitää varmasti olla hereillä.

Kuokkanen on kuluneella kaudella pelannut enimmäkseen laitahyökkääjänä seurajoukkueessaan Charlotte Checkersissä. Kuokkaselle ei ole väliä sillä, pelaako hän laidassa vai keskellä, vaikka sentterin paikka onkin mieluisampi.

− Pelaan täällä vaikka pakkia tai maalivahtia, jos on siitä kiinni. Minulle on oikeastaan ihan sama, missä sitä pelaa. Tietysti mieluummin pelaan hyökkääjänä, kun olen ollut siinä koko uran. Ei kannata varmaan pakiksi enää ryhtyä.

Onnistuisiko puolustajana pelaaminen todella tarvittaessa?

− En tiedä, onnistuisiko se oikeasti. Kyllä siinä saisi hinkata takaperin luistelua vielä. En tiedä, voisi siinä olla vähän ongelmia, Kuokkanen naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Älkää tuomitko Janne Kuokkasta!

MAAJOUKKUE | 2.1.2018 22:10
Janne Kuokkasesta odotettin Nuorten Leijonien ykkössentteriä. Lähtökohta oli jo alkuunsa väärä - tosin pakonsanelema. lue lisää

Mikäli Hurricanes suo, saa Nuoret Leijonat Kuokkasen MM-kisoihin – ”Jos olen alhaalla, pääsen varmasti”

MAAJOUKKUE | NHL | 24.11.2017 18:51
Carolina Hurricanesin hyökkääjä Janne Kuokkanen on todennäköisesti vahvistamassa Nuoria Leijonia vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa. Jos vain kaikki osuu nappiin, on joukkueella käsissään mainio monipuolinen hyökkääjä. lue lisää

Kiekkoareena: Nuoret Leijonat saamassa joukkueeseensa NHL:ään murtautuneen Kuokkasen

MAAJOUKKUE | 21.11.2017 18:27
Kuluvan kauden Carolina Hurricanesin NHL-miehistössä aloittanut Janne Kuokkanen edustanee Suomea nuorten MM-kisoissa. lue lisää

Kanadalaistoimittaja: Nuorten MM-kisaisännyydet jaettu 14 vuoden päähän - Suomi vuorossa vuonna 2027

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 18:11
TSN:n toimittaja Gord Millerin mukaan Kansainvälinen Jääkiekkoliitto on jakanut nuorten MM-kisat pitkälle tulevaisuuteen. lue lisää

Toimitusjohtaja Nurminen: Ahokkaalla vielä vuosi sopimusta

MAAJOUKKUE | 7.1.2018 21:23
Suomen nuorten maajoukkueen valmennuskuvioista jatkossa on ollut epäselvyyksiä. Nyt on kuitenkin varmaa, että Jussi Ahokkaan sopimus nuorten kanssa jatkuu myös ensi kaudelle. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Janne Kuokkanen

AHL #59 L kh
s. 1998 Oulunsalo
185CM / 81KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2016 Carolina Hurricanes 2. kierros #43