Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Janne Kuokkanen pelaa parhaillaan nuorten MM-kisoissa Buffalossa.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kuokkanen hakee uutta näytönpaikkaa NHL:stä – Opiskelut hoidetaan jääkiekon ehdoilla

Suomen joukkueen varakapteeni Janne Kuokkanen aloitti kuluvan kauden NHL:ssä. Nyt hyökkääjä tekee töitä toisen näytönpaikan eteen. Vaikka jääkiekko on täysipäiväistä, ei Kuokkanen ole haudannut haavetta valkolakista.

Lokakuussa neljä ottelua Carolina Hurricanesissa pelannut Janne Kuokkanen on pelannut hyvin AHL:n puolella Charlotte Checkersissä. 19 otteluun on syntynyt tehot 3+11. Kuokkanen on itsekin tyytyväinen alkukauteensa, vaikka kaipaisikin lisää tehoja. Ensimmäiseksi AHL-kaudeksi suoritus kuitenkin tyydyttää.

Kuokkanen on pelannut alkukauden samassa ketjussa toisen suomalaisen, Aleksi Saarelan kanssa. Pelaaminen toisen suomalaisen kanssa on ollut Kuokkasen mieleen.

− On hauskaa, että pääsee jerrytelemään suomeksi Aleksin kanssa.

Kuokkanen on päässyt seurajoukkueessaan jauhamaan myös ylivoimaa ja saanut muutenkin hyvin vastuuta. Pelipaikka on kauden mittaan löytynyt ykkös- tai kakkosketjusta.

NHL-otteluiden jälkeen Kuokkanen sai ohjeita Caroline Hurricanesilta siitä, missä asioissa hänen pitää vielä kehittyä. Yhteydenpito ei ole loppunut siihen, vaan NHL:n puolelta on oltu yhteydessä myös ennen nuorten MM-kisoja.

Tärkein ohje on ollut uskoa omaan työntekoon ja treenata kovaa, jotta kehitystä tapahtuu.

Kuokkanen kokee tärkeäksi sen, että nyt hän tietää, mitä NHL:ssä pelaaminen vaatii.

Uutta kutsua NHL:ään odottaessa Kuokkanen tekee työnsä mahdollisimman hyvin AHL:n puolella.

− AHL on tosi kova sarja. Tempo on ehkä jopa kovempi kuin joissain NHL-peleissä. Tietysti pelaaminen ei sitten taas ole niin fiksua. Siellä on myös paljon taitavia pelaajia. Joka päivä saa olla hereillä siellä.

Charlotte Checkersissä pelaajat tekevät lujaa töitä, jotta he pääsisivät näyttämään taitonsa NHL:ään. Hurricanesilla on ollut sentteriongelmia, ja AHL:ssä odottaa monta sentterilupausta. Kuokkanen itse pelasi NHL-pelinsä laidassa, vaikka keskushyökkääjän tontti on mieluisempi.

Kuokkanen kertoo, että Hurricanesin vieraspelireissuilla hän vietti aikaa Teräväisen ja Ahon kanssa. Viihdykkeenä oli pleikkari.

Getty Images

Suomalaispelaajat Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho ovat onnistuneet tällä kaudella mainiosti NHL:ssä. Tämä ei kuitenkaan tuo Kuokkaselle paineita.

− Olen nuori kaveri ja tässä on paljon päiviä ja vuosia jäljellä. Toivottavasti paikka NHL:stä vielä aukeaa.

Valkolakki edelleen haaveena

Viime kaudella OHL:ssä pelatessaan Kuokkanen yritti käydä samalla etälukiota. Tuolloin kiekkokiireet veivät voiton: Lukiokursseja tuli suoritettua yksi, josta siitäkin tosin suoritusmerkintä jäi saamatta puuttuvan esseen vuoksi. 

Kuokkanen toivoo edelleen, että ehtisi suorittaa lukion, jotta pääsisi painamaan valkolakin päähänsä. Nyt kiekkoilija elää kuitenkin kiekon ehdoilla.

− Nyt hommasin tuossa ihan vasta läppärin, että saisin jotain kursseja käytyä, mutta en ole vielä koulun suuntaan laittanut viestiä. Katsotaan, jos opiskeluille jäisi jossain vaiheessa aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mikäli Hurricanes suo, saa Nuoret Leijonat Kuokkasen MM-kisoihin – ”Jos olen alhaalla, pääsen varmasti”

MAAJOUKKUE | NHL | 24.11.2017 18:51
Carolina Hurricanesin hyökkääjä Janne Kuokkanen on todennäköisesti vahvistamassa Nuoria Leijonia vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa. Jos vain kaikki osuu nappiin, on joukkueella käsissään mainio monipuolinen hyökkääjä. lue lisää

Kiekkoareena: Nuoret Leijonat saamassa joukkueeseensa NHL:ään murtautuneen Kuokkasen

MAAJOUKKUE | 21.11.2017 18:27
Kuluvan kauden Carolina Hurricanesin NHL-miehistössä aloittanut Janne Kuokkanen edustanee Suomea nuorten MM-kisoissa. lue lisää

Kuokkanen debytoi Carolina Hurricanesissa Jeff Skinnerin vierellä

NHL | 7.10.2017 21:52
Janne Kuokkanen on saamassa merkittävästi vastuuta heti ensimmäisessä NHL-ottelussaan. Hänen kanssaan samassa ketjussa aloittavat tähtihyökkääjä Jeff Skinner ja Derek Ryan. lue lisää

Hurricanes aloittaa kauden kolmella suomalaisella - Kuokkanen selvitti itselleen paikan joukkueessa

NHL | 3.10.2017 22:33
Janne Kuokkanen aloittaa kautensa NHL:ssä. Hyökkääjä selvitti tiensä Carolina Hurricanesin kauden avausottelun kokoonpanoon. lue lisää

Hurricanesiin lisää suomalaisväriä − Janne Kuokkaselle tulokassopimus

NHL | 23.3.2017 19:34
Carolina Hurricanes on tehnyt kolmen vuoden tulokassopimuksen Janne Kuokkasen kanssa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Janne Kuokkanen

AHL #59 L kh
s. 1998 Oulunsalo
185CM / 81KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2016 Carolina Hurricanes 2. kierros #43