Kuokkanen hakee nostetta uralleen OHL:stä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Janne Kuokkanen uskoo, että Latvia kaatuu MM-kisojen karsintasarjassa suoraan kahdessa ottelussa.
Kärpistä maailmalle lähtenyt Janne Kuokkanen on yksi niistä kahdestatoista Nuorista Leijonista, joiden seurajoukkue löytyy tällä hetkellä ison veden takaa. Kuokkanen toivoo, että NHL kutsuisi häntä tulevaisuudessa. Nyt hyökkääjä keskittyy hoitamaan alle 20-vuotiaiden MM-kisat kunnialla loppuun ja auttamaan seurajoukkueensa London Knightsin mahdollisimman pitkälle kevääseen.

Oulunsalossa kiekkouransa aloittanut Janne Kuokkanen pelasi nuorempana myös jalkapalloa ja jääpalloa. Jääkiekko vei kuitenkin mennessään, vaikka Kuokkasen isä onkin vanha jääpalloilija.

− Jääkiekko oli minulle luontaisin laji ja tykkäsin siitä eniten. Se varmaan näkyi kehityksessäkin. Menin eniten eteenpäin lätkässä.

C-juniori-ikäisenä Kuokkanen siirtyi Kärppien junioreihin, joissa pelasi kolmen kauden ajan. Viimeisellä kärppäkaudella Kuokkanen pääsi kokeilemaan yhden pelkin verran Liiga-vauhtiakin. Pelissä syntyi kaksi maalia.

Täksi kaudeksi tie toi Kuokkasen Kanadaan ja London Knightsiin. Vaikka Kuokkanen lähti maailmalle vain 18-vuotiaana, koulunkäyntiä ei ole silti unohdettu.

− Etälukiota olen käynyt nyt Londonissa. Se on nyt ehkä vähän heikolla hapella, mutta olen yrittänyt hoitaa sen. Lukiota ei ole enää paljon jäljellä, Kuokkanen kertoo.

Opiskelun ja jääkiekkoilun yhdistäminen ei ole ollut hankalaa.

− Ei se liian rankkaa ole, kunhan ei ota liikaa paineita koulustakaan.

Ylioppilaskirjoitukset ovat seuraava askel koulupolulla.

− Pitää katsoa, miten lätkähommat menevät, jos tässä saisi rinnalla vielä tehtyä ylioppilaskirjoituksetkin.

Suomalaisväri OHL:ssä hyvä asia

OHL:ään lähtö on ollut Kuokkasen mukaan hyvä päätös. Hän on viihtynyt hyvin uudessa kotikaupungissaan Londonissa. Pisteitäkin on syntynyt mukavasti: 28 ottelussa tehopisteet 15+25.

− Kuulin, että Londonissa olisi paikka minulle. Minulle sanottiin, että se olisi hyvä paikka kehittyä, joten päätin tarttua tilaisuuteen.

Kuokkasen mukaan OHL on fyysinen sarja, jossa pelitempo on kova. Hyökkääjä pitää siitä, että seurakaverina häärii Olli Juolevi ja sarjassa pääsee pelaamaan myös suomalaisia vastaan.

− Onhan se kiva nähdä suomalaisväriäkin siellä. Pelien jälkeen käydään aina vähän suomalaiskavereiden kanssa jauhamassa.

Viime kaudella London Knights voitti OHL:n mestaruuden. Kuokkanen toivoo, että hän pääsisi kokemaan mestaruushuuman tänä vuonna.

− Tälle kaudelle suunnitelmissa on hoitaa tämän MM-turnauksen loput pelit tyylillä ja otetaan voitot niistä. Kun menemme takaisin Londoniin, pelaamme pitkälle kevääseen asti ja jos kultaa saisimme Londoniin tälläkin kaudella, niin se olisi hieno juttu.

NHL tavoitteena

Carolina Hurricanes varasi Kuokkasen viime kesänä toisella kierroksella. Tällä kaudella seurassa kiekkoilee suomalaisista Teuvo Teräväinen ja kärppätaustainen Sebastian Aho.

NHL-seura ei ole pitänyt vielä kovin aktiivisesti yhteyttä Kuokkaseen.

− Jotain pientä aina Hurricanesin päästä tulee. He kyselevät välillä kuulumisia, mutta eivät mitään isompia vielä.

Kuokkasen tavoite on NHL:ssä, mutta sitä varten täytyy tehdä vielä paljon töitä. Yksi selkeä kehittymiskohde sentterinä ja laiturina pelaavalla Kuokkasella on.

− Paljon pitää vielä kehittyä, mutta varmaan puolustuspelissä petraaminen on iso asia minulle, koska haluaisin pelata sentterinä.

Kuokkasen vahvuudet sen sijaan ovat hyökkäyspelissä. Myös jääpalloharrastus näkyy kentällä.

− Peliäly ja oivaltaminen sekä luistelu ovat vahvuuksiani.

» Lähetä palautetta toimitukselle