Gilbert Brulen tie vie helmikuussa olympialaisiin Etelä-Koreaan.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kunlunin Brule mukaan olympialaisiin: "Sieltä saa varmasti muistoja, jotka säilyvät loppuelämän"

Vaikka Red Star Kunlun hävisi Helsingin Jokereille torstain vierasottelussa, joukkueen kopista löytyi yksi pelaaja hymyssä suin. Gilbert Brule valittiin Kanadan olympiajoukkueeseen.

Red Star Kunlunin ykkösketjun keskushyökkääjä Gilbert Brule sai torstaina hyviä uutisia, sillä hänet valittiin Kanadan maajoukkueeseen tuleviin olympialaisiin. Lähes 300 NHL-otteluakin pelannut Brule on syystäkin iloinen, että pääsee ensimmäistä kertaa olympialaisiin.

– Olen todella innoissani, kun pääsen pelaamaan olympialaisiin. Se on ainutlaatuinen mahdollisuus, Brule sanoo.

Brule on esiintynyt Kanadan maajoukkueessa tällä kaudella yhteensä kuudessa ottelussa. Tehopisteitä on syntynyt neljä.

– Pelasin hyvin täällä Karjala-turnauksessa ja kauden alussa Sotšissa. Olen vain onnellinen, että minut valittiin. Moni hyvä pelaaja jäi joukkueen ulkopuolelle.

Vaikka NHL-pelaajat eivät osallistu tuleviin olympialaisiin, Kanada saa silti jalkeille kokeneen ja vahvan ryhmän. NHL-kokemusta joukkueessa on yhteensä yli 5 500 ottelun verran.

Brule on luottavainen, että Kanada taistelee kultamitalista Etelä-Koreassa.

– Kanadalla on aina mahdollisuus voittaa. Meillä on hyvä ohjelma turnauksessa, hyvät valmentajat ja yhtenäinen joukkue. Odotan innolla, että pääsen pelaamaan.

Kanada pelaa olympia-turnauksessa samassa lohkossa Tšekin, Etelä-Korean ja Sveitsin kanssa.

– Siellä täytyy tehdä parhaansa. Se on lyhyt turnaus. Sieltä saa varmasti muistoja, jotka säilyvät loppuelämän, Brule hekumoi.

Brulen kausi on ollut monivaiheinen, sillä hän on vieraillut kauden aikana peräti kolmessa eri joukkueessa. Hän on kuitenkin vakiinnuttanut paikkansa Kunlunissa ja tehnyt siellä 39 otteluun 31 tehopistettä.

– Aloitin kauteni Nižnekamskissa, mutta siirryin Tšeljabinskiin ja sieltä Kunluniin. Kausi on ollut aikamoinen taival. Olen matkustanut paljon, enemmän kuin odotin. Olen pelannut ihan hyvin, vaikka joukkueella on ollut ailahtelevaa.

Kunlunin kausi näyttää vahvasti päättyvän runkosarjaan, sillä joukkue on itäisessä konferenssissa vasta sijalla 11. Pudotuspelipaikkaan on matkaa 15 pistettä. Torstaina Kunlun kärsi 3−1-tappion Jokereille

– Viime aikoina on mennyt joukkueella paremmin, mutta kautta on jäljellä vain kahdeksan ottelua, joten on vaikea nousta pudotuspeleihin, Brule harmittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kanadan olympiaryhmä julki - joukkueessa runsaasti NHL-kokemusta

MAAJOUKKUE | 11.1.2018 19:31
Kanada julkaisi olympiajoukkueensa torstaina. Ryhmän runko tulee odotetusti KHL:stä. lue lisää

Kanadan selkäranka katkesi kolmannen erän alussa - "Tarvitsemme lisää vauhtia pelaamiseemme"

MAAJOUKKUE | 15.12.2017 21:20
Yli 700 NHL-ottelun veteraani René Bourque siirtyi kesällä Ruotsiin, kun työpaikkaa ei NHL:stä enää auennut. Miehen pistetili on maajoukkueessa vielä avaamatta tämän kauden osalta. lue lisää

Ei mikään heittopussi - Etelä-Korea piinasi Kanadaa tosissaan

MAAJOUKKUE | 13.12.2017 21:26
Etelä-Korea selvisi kunnialla ensimmäisestä maaottelustaan suurta kiekkomaata vastaan. Suursuosikki Kanada ratkaisi Moskovan-turnauksen avausottelussa 4-2-voittonsa vasta lopussa tyhjiin isketyllä viimeisellä maalilla. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 49: Missä on Tolvasen maalijyvä?

KHL | 12.12.2017 11:57
Kahdeksan ottelua on Jokerien alkukauden komeetta Eeli Tolvanen joutunut tahkoamaan ilman ainuttakaan täysosumaa. Samalla Juuso Hietanen on tehnyt vahvan paluun loukaantumisen jäljiltä, mutta rahkeita olisi vieläkin parempaan. lue lisää

Ruotsi voittoon päätöserän ylivoimilla - Sveitsi piinasi Kanadaa

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 0:41
Helsingin Euro Hockey Tour -turnaus käynnistyi keskiviikkoiltana kahdella ulkomailla pelatulla ottelulla. Örebrossa käyty kamppailu Ruotsin ja Tšekin välillä päättyi isäntämaan voittoon päätöserän hyvällä erikoistilannepelaamisella. Sveitsi puolestaan piinasi Kanadaa loppuminuuteille asti Bielissä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Brett Bellemore

Red Star Kunlun #73 R p
s. 1988 Windsor, ON, CAN
193CM / 88KG
SOPIMUS: UFA
VARAUS: 2007 Carolina Hurricanes 6. kierros #162