Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Gilbert Brulen tie vie helmikuussa olympialaisiin Etelä-Koreaan.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kunlunin Brule mukaan olympialaisiin: "Sieltä saa varmasti muistoja, jotka säilyvät loppuelämän"

Vaikka Red Star Kunlun hävisi Helsingin Jokereille torstain vierasottelussa, joukkueen kopista löytyi yksi pelaaja hymyssä suin. Gilbert Brule valittiin Kanadan olympiajoukkueeseen.

Red Star Kunlunin ykkösketjun keskushyökkääjä Gilbert Brule sai torstaina hyviä uutisia, sillä hänet valittiin Kanadan maajoukkueeseen tuleviin olympialaisiin. Lähes 300 NHL-otteluakin pelannut Brule on syystäkin iloinen, että pääsee ensimmäistä kertaa olympialaisiin.

– Olen todella innoissani, kun pääsen pelaamaan olympialaisiin. Se on ainutlaatuinen mahdollisuus, Brule sanoo.

Brule on esiintynyt Kanadan maajoukkueessa tällä kaudella yhteensä kuudessa ottelussa. Tehopisteitä on syntynyt neljä.

– Pelasin hyvin täällä Karjala-turnauksessa ja kauden alussa Sotšissa. Olen vain onnellinen, että minut valittiin. Moni hyvä pelaaja jäi joukkueen ulkopuolelle.

Vaikka NHL-pelaajat eivät osallistu tuleviin olympialaisiin, Kanada saa silti jalkeille kokeneen ja vahvan ryhmän. NHL-kokemusta joukkueessa on yhteensä yli 5 500 ottelun verran.

Brule on luottavainen, että Kanada taistelee kultamitalista Etelä-Koreassa.

– Kanadalla on aina mahdollisuus voittaa. Meillä on hyvä ohjelma turnauksessa, hyvät valmentajat ja yhtenäinen joukkue. Odotan innolla, että pääsen pelaamaan.

Kanada pelaa olympia-turnauksessa samassa lohkossa Tšekin, Etelä-Korean ja Sveitsin kanssa.

– Siellä täytyy tehdä parhaansa. Se on lyhyt turnaus. Sieltä saa varmasti muistoja, jotka säilyvät loppuelämän, Brule hekumoi.

Brulen kausi on ollut monivaiheinen, sillä hän on vieraillut kauden aikana peräti kolmessa eri joukkueessa. Hän on kuitenkin vakiinnuttanut paikkansa Kunlunissa ja tehnyt siellä 39 otteluun 31 tehopistettä.

– Aloitin kauteni Nižnekamskissa, mutta siirryin Tšeljabinskiin ja sieltä Kunluniin. Kausi on ollut aikamoinen taival. Olen matkustanut paljon, enemmän kuin odotin. Olen pelannut ihan hyvin, vaikka joukkueella on ollut ailahtelevaa.

Kunlunin kausi näyttää vahvasti päättyvän runkosarjaan, sillä joukkue on itäisessä konferenssissa vasta sijalla 11. Pudotuspelipaikkaan on matkaa 15 pistettä. Torstaina Kunlun kärsi 3−1-tappion Jokereille

– Viime aikoina on mennyt joukkueella paremmin, mutta kautta on jäljellä vain kahdeksan ottelua, joten on vaikea nousta pudotuspeleihin, Brule harmittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:25
Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja. lue lisää

Henkisesti haastava pronssipeli - Pettymyksestä uuteen koitokseen

MAAJOUKKUE | 24.2.2018 18:58
NHL-pelaajien poissaolo antoi Euroopan sarjoissa kiekkoileville mahdollisuuden voittaa olympiamitali. Se motivoi niin Tšekkiä kuin Kanadaa olympialaisten pronssiottelussa. lue lisää

Kanadalle pronssimitalit hurjan maali-iloittelun päätteeksi

MAAJOUKKUE | 24.2.2018 16:33
Kanada on vuoden 2018 olympialaisten pronssimitalisti. Vaahteranlehtipaidat voittivat pronssiottelussa Tšekin värikkäiden vaiheiden jälkeen 6-4. lue lisää

Saksa nöyryyttää Kanadaa olympialaisten välierässä - Brule lensi suihkuun

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 15:39
Saksa on tekemässä toista jättiyllätystä olympialaisissa. Toisen erän jälkeen se johtaa välierää Kanadaa vastaan jo 4-1. lue lisää

Venäjän OU:n vyöryä ei pysäytetä - Saksa hakee toista jättiyllätystä

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 7:22
Olympiaturnauksessa on tänään vuorossa välierät. Otteluparien Venäjän OU–Tšekki ja Kanada–Saksa voittajat nähdään sunnuntain olympiafinaalissa. Jatkoajan kisatiimi arvioi joukkueiden mahdollisuudet edetä sunnuntain finaaliin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Joonas Järvinen

Red Star Kunlun #36 L p
s. 1989 Turku, FIN
190CM / 104KG
SOPIMUS: 2016