Kuningaskärppä #24

LIIGA / Haastattelu
Liigapelejä on nyt takana 500.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Ylivoiman kapellimestari. Alivoiman erikoismies. Tunnettu pelisilmästään ja rauhallisuudestaan kiekon kanssa. ”Vanhan Liiton sentteri”. Kuningaskärppä #24.

Kärppien ylivoima pyörii HIFK:n päädyssä. Kiekko liikkuu nopeasti mieheltä toiselle, mutta maalipaikkaa ei tunnu löytyvän. Aika on käymässä vähiin. Kiekko syötetään pelaajalle numero 24. Hän liukuu pää ylhäällä vastustajan maalin taakse vetäen pakin samalla mukaansa. Kiekko kääntyy nopeasti rystypuolelle. Oikea-aikainen syöttö maalin eteen suoraan Toni Kähköselle, joka laukoo kiekon maaliin. Kädet ilmaan ja HIFK on lyöty lopullisesti 5-0. Klassisen tuttua Jari Viuhkolaa.

- Kyllä oli hieno, tunteikas ilta. Kova peli. Saatiin vielä voitto, mikä sen parempaa.

Kyseessä oli Jari Viuhkolan 500. liigapeli. Viuhkolan ura on ollut vaihteleva. Uran kohokohtia ovat olleet muun muassa Kärppien nousu liigaan, lukuisat mitalit ja mestaruudet kärppäpaidassa.

Mutta toisaalta muistissa ovat vakavat loukkaantumiset ja äärettömän huono tuuri. Aina kun mies on saanut itsensä kuntoon, niin uusi loukkaantuminen on odottanut nurkan takana. Nuo vastoinkäymiset ovat kuitenkin kasvattaneet Viuhkolaa niin pelaajana kuin ihmisenä. Se käy hyvin ilmi hänen vastauksistaan:

- Kyllä tässä nyt pelit maistuu. Sanotaan nyt niin, että hyvässä kunnossa olen ja varsinkin vielä tuo hyvä ilmapiiri tuossa joukkueessa, kyllä se itseäkin potkii eteenpäin. Hauskaa on pelata. Toivotaan että loukkaantumiset ovat nyt takanapäin, ikinähän ei tiedä mitä tuolla tapahtuu mutta nautitaan nyt tästä.

Viuhkolaa henkilönä kuvastaa aina myös ääretön vaatimattomuus. Joukkue tulee aina ennen yksilöä. Se käy kaikessa tekemisessä ilmi. Suuren merkityksen omasta kaudestaan Viuhkola jakaa auliisti laitureilleen:

- On heillä iso merkitys. Täydennetään hyvin toisiamme ja jätkät on kovia tekemään hommia. Ja itse pystyy luottamaan heihin joka tilanteessa. Molemmat ovat hyviä puolustamaan ja hakemaan maalipaikkoja.

Viuhkolan peli näyttää kulkevan ja samaa on sanottava myös Kärppien pelistä. Kärppien peli näyttää tällä hetkellä suorastaan vastustamattomalta. Takana on jo yhdeksän pelin voittoputki, eikä vauhti tunnu hidastuvan lainkaan. Viuhkola kuitenkin pitää ennen kaikkea jalat maassa.

- Toki aina parannettavaa löytyy, mutta joukkue on sitoutunut tekemään töitä. Kaikki hyvä tulee sitä kautta. Neljä kenttää tekee töitä ja siihen vielä loistavat maalivahdit. On rooli mikä tahansa niin kaikkien täytyy tehdä se homma täysillä.

Kärppäpaidassa takana 500 ottelua ja ehkä toiset 500 edessä? Kai tätä etappia nyt kuitenkin jotenkin juhlistetaan?

- Juhlia ei todellakaan ole luvassa, tämä on ihan normisettiä ja normitiistai-ilta, virnistää Viuhkola ja jatkaa matkaa seuraavaan haastatteluun. Niitä tänään riittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle