Kun pelit kovenevat, Immosen rooli kasvaa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kun pelit kovenevat, Immosen rooli kasvaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kaksi päivää sitten Jarkko Immosen ja kolmosketjun rooli oli pieni ja yksinkertainen. Maanantaina Immonen ja koko kolmosviisikko olivat yksi Leijonien avaintekijöistä. Leijonien alivoima on edelleen haavoittumaton.

− No joo, tänään tarvittiin vähän enemmän puolustusta. Ei ollut ihan paras peli meiltä.

− Johdettiin peliä, vastustaja tuli tasoihin ja pystyttiin vielä kääntämään. Se antaa uskoa, Immonen summasi ja viittasi tiistain Venäjä-otteluun.

Ketjun laidalle katsomosta noussut Teemu Hartikainen väänsi väkevän ottelun ja iski myös 2−1-johtomaalin. Hyökkäyskolmikon takana pakkipari Atte Ohtamaa-Topi Jaakola puolusti uhrautuvasti.

− Kyllähän se oli ihan maailmanluokan syöttö veskarin alta, Immonen veisteli Jaakolan päädyn kautta heittämästä kiekosta, joka liukui maalin takaa suoraan Hartikaisen lapaan.

Sekä Leijonilla että Valko-Venäjällä oli tukuittain maalipaikkoja. Kun pomput eivät pomppineet sisään, eikä huippuvahdeille suorita laukauksista helppoja livahda, ei jäljelle jää enää montaa vaihtoehtoa. Ottelun loput kolme pelitilannemaalia tehtiin laukauksilla suoraan syötöistä.

− Niin se vaan on, että vaikea on näille veskareille muulla tavalla maaleja tehdä, ellei sitten noista pompuista.

Kaikki rankkarit sisään

Immonen määritti suunnan voittolaukauskilpailulle laukomalla kiekon ensimmäisenä tutun maalivahdin Vitali Kovalin selän taakse. Koval oli Immosen seurakaveri Torpedo Nižni Novgorodissa kaudella 2013-14, mutta Immosen mukaan tuttuus oli enemmänkin haitaksi.

− Se on melkein vaikeampi tehdä maali tutulle veskarille. Kyllä itse ainakin menen vaan, enkä edes mieti, mitä se veskari tekee.

− Juuri ennen rankkareita vasta kysyttiin, että haluanko vetää, Immonen kertoi kysyttäessä, oliko laukojat päätetty etukäteen.

Myös Leijonien muut rankkarien erikoismiehet Joonas Donskoi ja Jussi Jokinen onnistuivat seuraavissa yrityksissään, joten Valko-Venäjän kolmatta laukojaa ei enää tarvittu Pekka Rinteen torjuttua yhden heidän yrityksistään.

− Nämä pelaajat olivat selvät valinnat, he ovat onnistuneet näissä. Tärkein asia oli kuitenkin se rohkeus voittaa, päävalmentaja Kari Jalonen kiitteli.

Leijonien alkusarjan viimeinen ottelu on jo huomenna tiistaina, kun joukkue kohtaa Valko-Venäjän 7-0 löylyttäneen Venäjän. Vaikka Leijonien jatkopaikka onkin jo varma, loppusijoitus lohkovoiton ja kolmossijan välillä ovat vielä auki.

» Lähetä palautetta toimitukselle