Kumpulainen on täydessä kunnossa jälleen.

Kumpulainen palasi täydessä tikissä kotiyleisön eteen - "Tärkeintä on saada pelejä alle"

Janne Kumpulaisen viime kausi päättyi jo joulukuussa loukkaantumiseen. Nyt hyökkääjä on jälleen täydessä iskussa, vaikka pelituntuma onkin vielä hakusessa niin joukkueella kuin miehellä itsellään.

Janne Kumpulainen pelasi ensimmäisen ottelunsa noin kahdeksaan kuukauteen keskiviikkona KalPaa vastaan. Perjantaina hyökkääjä taisteli mallikkaasti Lukkoa vastaan ja näytti, että olkapäävamma on taakse jäänyttä elämää.

− Erittäin hyvin on mennyt, eikä takapakkeja ole tullut. Paljon on käden kanssa tehty hommia ja ukko on täydessä tikissä taas, Kumpulainen kertoi.

− Olen tietysti päässyt jäällä olemaan kesälläkin, mutta on se pelaaminen aina eri juttu. Vähän hakemista vielä on, mutta tehdään hommia ja uskotaan, että hyvä tulee.

Lukko-kamppailussa Jukurit aloitti vahvasti mennen jo 2−0-johtoon, mutta raumalaisryhmä kiri vielä takaa ohi ja meni 4-2-voittoon. Kumpulaisen mukaan pelaamattomuus näkyi joukkueen otteissa.

− Lähdettiin ihan ok liikkeelle, mutta sitten muutamat jäähyt sotkivat rytmiä. Meillä oli paras jakso juuri menossa ennen niitä jäähyjä ja kaveri teki siitä sitten pari maalia.

− Kyllähän tuossa vähän näkyi, että ei olla vielä kauheasti pelattu. Tärkeintä on, että saadaan nyt pelejä alle ja kehitetään omaa pelaamista, hyökkääjä korosti.

Jukurit ja Lukko harjoittelivat erikoistilannepelaamista perjantaiaamun yhteisharjoituksissa. Molemmat pääsivät kokeilemaan erän verran sekä ylivoimaa että alivoimaa. Illan pelissä molemmat onnistuivat kertaalleen ylivoimalla ja tappoivat kaksi alivoimaa.

Parannettavaa erikoistilanteissa kuitenkin Kumpulaisen mukaan vielä on.

− Siitä on paljon puhuttu, ja ovathan ne tärkeitä. Niillä usein pelit voitetaan, että pelaat hyvää alivoimaa ja olet tehokas ylivoimalla. Ihan hyviä aihioita siellä oli, mutta on siinäkin hiottavaa vielä.

Perjantain kamppailussa jaettiin myös kovia taklauksia puolin sekä toisin ja tunteetkin kävivät välillä harjoituspeliksi melko lämpiminä. Kumpulainenkin sai avauserässä ottaa vastaan yhden kovan niitin laidan läheisyydessä, mutta muistutti sen kuuluvan peliin.

− Siitä on niin kauan kun on viimeksi pelannut, että ei oikein edes muista paljonko niitä taklauksia siellä tulee. En pistänyt merkille, että olisi normaalia enempää tullut taklauksia, hyökkääjä totesi naureskellen.

Kumpulainen muodosti perjantain ottelussa Jukureiden nelosketjun yhdessä Joonas Kalliolan ja Nestori Lähteen kanssa. Ketjun yhteispeli toimi Lukkoa vastaan hyvin ja kolmikko sai aikaan muutamia hyviä tilanteita, vaikka tulosta ei tullutkaan.

− Siinä on kyllä tosi mukava pelata. Kalliolan kanssa pelattiin melkein koko viime kausi ja Lähteenkin kanssa jonkun verran muistaakseni. Työteliäitä pelaajia molemmat ja meidän ketjun peli perustuukin siihen, että työnteon kautta luodaan niitä paikkoja, Kumpulainen kertoi.

Tulevalla viikolla Jukurit keskittyy harjoitteluun, sillä pelejä ei ole tiedossa. Sunnuntaina joukkue matkustaa viikoksi Saksaan, jossa se pelaa kolme harjoitusottelua.

− Ihan mukava päästä reissaamaan jätkien kanssa. Hienoa päästä näkemään maailmaa ja pelaamaan kovia pelejä, jotka tietysti tärkein juttu siellä on.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jukureiden Kumpulaisen kausi ohi

LIIGA | 28.12.2016 14:10
Jukureiden hyökkääjä Janne Kumpulainen on sivussa loppukauden ajan KalPa-ottelussa tulleen loukkaantumisen vuoksi. lue lisää

Jukurit solmi jatkosopimuksia hyökkääjilleen

LIIGA | 21.12.2016 23:30
Jukurit on solminut jatkosopimukset Janne Kumpulaisen, Teemu Tallbergin ja Nestori Lähteen kanssa. lue lisää

Kumpulaisella selkeät sävelet maalipaikassa - "Ei käynyt mielessä kuin laukaus"

LIIGA | 22.10.2016 21:55
Jukureiden nelosketjun laitahyökkääjä Janne Kumpulainen viimeisteli kaksi täysosumaa KalPaa vastaan. Hyökkääjällä oli selkeät ajatukset kuinka maaleja isketään jatkossakin. lue lisää

Pelicansilta odotetaan maaleja, Kärppien lataus purkautuu positiivisesti

LIIGA | 13.10.2017 8:15
Perjantain kierrokselta löytyy mielenkiintoisia kohteita pelattavaksi. Katseet kohdistuvat erityisesti Tampereelle, jossa Kärpät havittelee vierasvoittoa Tapparasta. lue lisää

Tallberg valaa uskoa tappioiden keskellä: "Me pelataan tällä hetkellä sillä tavalla, että taistellaan joka ilta voitosta"

LIIGA | 13.10.2017 7:00
Jukureiden hyökkääjä Teemu Tallbergin alkukausi ei ole ollut yhtä lennokas kuin vuosi sitten, mutta onnistumisia laitahyökkääjälle on kuitenkin tullut. Hyökkääjällä on myös vahva usko joukkueen tekemiseen, vaikka viime peleistä tilille onkin tullut tappioita. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKKalPa
"KalPan kuiva kausi jatkuu"
Sarjataulukossa molemmat taistelevat paikasta kymmenen joukkoon, mutta viime aikojen otteiden perusteella HPK on ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet kahdesta viime ottelustaan täyden pistepotin, KalPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Joukossa ei ole kuitenkaan juuri murskatappioita, joten vähämaalinen ottelu luvassa.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
JYPSaiPa
"SaiPa pistää JYPin suorittamaan"
SaiPa on voittanut viimeiset viisi otteluaan, samalla Sputnikit ovat kiivenneet sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Voitoista kolme on tosin tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja JYPiä heikompia joukkueita vastaan. Materiaalin puolesta etu on JYPillä, mutta ahkera lappeenrantalaisjoukkue pakottaa jyväskyläläiset suorittamaan parhaalla tasollaan. JYP pitää täyden pistepotin itsellään, mutta ei suurella marginaalilla.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KooKooIlves
"Kouvolassa tasainen taisto"
Odotettavissa ei ole jalkapallolukemia. Vain Ässien ja Sportin peleissä on tehty enemmän maaleja, kuin Ilveksen otteluissa. KooKoo jää yhteismaaleissa vain yhden pykälän Ilveksestä. Selvää ennakkosuosikkia on vaikea löytää. KooKoo on sarjataulukossa edellä ja sen erikoistilannepelaaminen on kaksikosta parempaa. Toisaalta Ilves on hallinnut kaksikosta enemmän kiekkoa. Kotikenttä tuo KooKoolle edun.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansJukurit
"Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia"
Pelicans on sarjassa viidentenä, Jukurit jumbona ja Pelicans on kerännyt 15 pistettä mikkeliläisiä enemmän. Jos eroa on sarjataulukossa, vielä enemmän sitä on kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa. Laukaisutilastossa Pelicans on piikkipaikalla, Jukurit siinäkin viimeisenä. Lahtelaiset ovat pystyneet iskemään suurempiakin maalimääriä, joten Jukureiden mahdollisuudet pisteiden viemiseen ovat marginaaliset. Myös erikoistilannepelaamisessa Pelicansilla on selvä etu.
 • 5
 • 6
 • 7
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Tappara niukasti parempi"
Tappara on neljän ottelun pisteputkessa, Sport neljän ottelun tappioputkessa. Lisäksi Sport kuluttaa liikaa rangaistuspenkkiä verrattuna alivoiman kestävyyteen. Sport on Liigan huonoin joukkue alivoimaisena. Myös ylivoimalla joukkue lukeutuu sarjan heikompaan kastiin. Kauden alussa toiminut viimeistely on viime otteluissa ontunut, sillä viimeisessä neljässä pelissä vaasalaiset ovat tehneet vain viisi maalia. Myöskään Tapparan maalimääriä ei kannata yliarvioida, sillä viimeisessä seitsemässä ottelussa Tappara on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TPSÄssät
"TPS edellä joka osa-alueella"
TPS jäi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä. Kyseessä ei ole kuitenkaan suurempi notkahdus, vaan turkulaiset palaavat voittojen tielle Ässiä vastaan. TPS on kaikilla mittareilla porilaisten edellä. TPS on tehnyt enemmän maaleja, päästänyt vähemmän ja erikoistilannepelaaminen sekä kiekonhallintatilastot ovat myös TPS:n eduksi. Porilaisten verkkoja on heiluteltu viime otteluissa paljon. HPK kuritti patapaitoja viidellä maalilla, Pelicans kuudella. TPS onkin otteluun suuri ennakkosuosikki.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2

Janne Kumpulainen

Jukurit #20 L lh
s. 1991 Jyväskylä
174CM / 80KG
SOPIMUS: 2018