Kumpulainen on täydessä kunnossa jälleen.

Kumpulainen palasi täydessä tikissä kotiyleisön eteen - "Tärkeintä on saada pelejä alle"

Janne Kumpulaisen viime kausi päättyi jo joulukuussa loukkaantumiseen. Nyt hyökkääjä on jälleen täydessä iskussa, vaikka pelituntuma onkin vielä hakusessa niin joukkueella kuin miehellä itsellään.

Janne Kumpulainen pelasi ensimmäisen ottelunsa noin kahdeksaan kuukauteen keskiviikkona KalPaa vastaan. Perjantaina hyökkääjä taisteli mallikkaasti Lukkoa vastaan ja näytti, että olkapäävamma on taakse jäänyttä elämää.

− Erittäin hyvin on mennyt, eikä takapakkeja ole tullut. Paljon on käden kanssa tehty hommia ja ukko on täydessä tikissä taas, Kumpulainen kertoi.

− Olen tietysti päässyt jäällä olemaan kesälläkin, mutta on se pelaaminen aina eri juttu. Vähän hakemista vielä on, mutta tehdään hommia ja uskotaan, että hyvä tulee.

Lukko-kamppailussa Jukurit aloitti vahvasti mennen jo 2−0-johtoon, mutta raumalaisryhmä kiri vielä takaa ohi ja meni 4-2-voittoon. Kumpulaisen mukaan pelaamattomuus näkyi joukkueen otteissa.

− Lähdettiin ihan ok liikkeelle, mutta sitten muutamat jäähyt sotkivat rytmiä. Meillä oli paras jakso juuri menossa ennen niitä jäähyjä ja kaveri teki siitä sitten pari maalia.

− Kyllähän tuossa vähän näkyi, että ei olla vielä kauheasti pelattu. Tärkeintä on, että saadaan nyt pelejä alle ja kehitetään omaa pelaamista, hyökkääjä korosti.

Jukurit ja Lukko harjoittelivat erikoistilannepelaamista perjantaiaamun yhteisharjoituksissa. Molemmat pääsivät kokeilemaan erän verran sekä ylivoimaa että alivoimaa. Illan pelissä molemmat onnistuivat kertaalleen ylivoimalla ja tappoivat kaksi alivoimaa.

Parannettavaa erikoistilanteissa kuitenkin Kumpulaisen mukaan vielä on.

− Siitä on paljon puhuttu, ja ovathan ne tärkeitä. Niillä usein pelit voitetaan, että pelaat hyvää alivoimaa ja olet tehokas ylivoimalla. Ihan hyviä aihioita siellä oli, mutta on siinäkin hiottavaa vielä.

Perjantain kamppailussa jaettiin myös kovia taklauksia puolin sekä toisin ja tunteetkin kävivät välillä harjoituspeliksi melko lämpiminä. Kumpulainenkin sai avauserässä ottaa vastaan yhden kovan niitin laidan läheisyydessä, mutta muistutti sen kuuluvan peliin.

− Siitä on niin kauan kun on viimeksi pelannut, että ei oikein edes muista paljonko niitä taklauksia siellä tulee. En pistänyt merkille, että olisi normaalia enempää tullut taklauksia, hyökkääjä totesi naureskellen.

Kumpulainen muodosti perjantain ottelussa Jukureiden nelosketjun yhdessä Joonas Kalliolan ja Nestori Lähteen kanssa. Ketjun yhteispeli toimi Lukkoa vastaan hyvin ja kolmikko sai aikaan muutamia hyviä tilanteita, vaikka tulosta ei tullutkaan.

− Siinä on kyllä tosi mukava pelata. Kalliolan kanssa pelattiin melkein koko viime kausi ja Lähteenkin kanssa jonkun verran muistaakseni. Työteliäitä pelaajia molemmat ja meidän ketjun peli perustuukin siihen, että työnteon kautta luodaan niitä paikkoja, Kumpulainen kertoi.

Tulevalla viikolla Jukurit keskittyy harjoitteluun, sillä pelejä ei ole tiedossa. Sunnuntaina joukkue matkustaa viikoksi Saksaan, jossa se pelaa kolme harjoitusottelua.

− Ihan mukava päästä reissaamaan jätkien kanssa. Hienoa päästä näkemään maailmaa ja pelaamaan kovia pelejä, jotka tietysti tärkein juttu siellä on.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jukureiden Kumpulaisen kausi ohi

LIIGA | 28.12.2016 14:10
Jukureiden hyökkääjä Janne Kumpulainen on sivussa loppukauden ajan KalPa-ottelussa tulleen loukkaantumisen vuoksi. lue lisää

Jukurit solmi jatkosopimuksia hyökkääjilleen

LIIGA | 21.12.2016 23:30
Jukurit on solminut jatkosopimukset Janne Kumpulaisen, Teemu Tallbergin ja Nestori Lähteen kanssa. lue lisää

Paluu pelikentille maistui Asplundille - "Kyllä tuo kuntoutus alkoi jo riittämään"

LIIGA | 14.12.2017 9:00
Jukureiden hyökkääjä Turo Asplund teki paluun kaukaloon Pelicansia vastaan liki kahden kuukauden huilin jälkeen. Ykkösketjussa pelannut keskushyökkääjä teki vahvan sisääntulon peleihin keräämällä kaksi syöttöpistettä paluuottelussaan. lue lisää

Piitulainen Jukureiden nousun taustoista: "Unohdettiin kaikki, millä ollaan treenattu"

LIIGA | 10.12.2017 10:00
Mikkelin Jukurit taisteli 4-3-voiton monivaiheisesta ottelusta SaiPaa vastaan. 1+1-tehot ottelussa koonnut Jesper Piitulainen oli tyytyväinen kotijoukkueen nousujohteiseen esitykseen. lue lisää

Otteluvalvoja Jukureiden puhuttaneesta voittomaalista: "Se oli sääntöjen mukainen" − katso video

LIIGA | 9.12.2017 18:20
Jukureiden ja SaiPan välisessä ottelussa oli draamaa kerrakseen, kun mikkeliläiset voittivat lappeenrantalaiset luvuin 4-3. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesTPS
"Ilves maksaa virheistään"
Tampereella kohtaavat kaksi sarjan eliittiin kuuluvaa joukkueetta tasakentällisin pelaamisen viimeistelytehokkuuden osalta. Ilveksen suhdanne on ollut nousussa, kun taas TPS:lla kenties pienessä laskussa. Isompia virheitä puolustusalueella sattuu Ilvekselle, mikä puoltaa turkulaisten vierasvoittoa. Myös historia on TPS:n puolella: edellisestä kymmenestä kohtaamisesta tupsukorvat ovat voittaneet vain yhden.
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
JYPHPK
"JYP nappaa kotivoiton"
Jyväskylässä kohtaavat viime aikojen kaksi alavireisimpiin kuulunutta joukkuetta. JYPin pelaamisen taso heittelee voimakkaasti jopa erien sisällä, kun kontrolli ei pysy pelissä. Tämä kasvattaa yllättävien tapahtumien roolia pelissä, joita HPK tarvitsee vierasvoiton hakemiseksi. Viimeistelytehokkuus on kuitenkin hämeenlinnalaisille suuri ongelma, mikä estää ryöstöretken toteutumisen.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
LukkoHIFK
"Lukko ei katkaise tappiokierrettään"
Lukko ei ole onnistunut saamaan peliään toivotulle tasolle pahojen loukkaantumisten keskellä. Nimekkäät vahvistukset väläyttelevät, mutta hakevat vielä tason vakiintumista parhaaksi mahdolliseksi. Virtaa kuitenkin riittää viikon ensimmäisessä ottelussa. HIFK saapuu Raumalle sisuuntuneena tappiosta. HIFK haluaa rikkoa isäntien kiekollista peliä, mikä tuo tarvittavan tuloksen viimeistään erikoistilanteiden turvin.
 • 2
 • 3
 • 4
PelicansKärpät
"Kärpät nauttii Pelicansin virheistä"
Kärpät kuuluu sarjan parhaimpiin viimeistelijöihin niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Tämä tietää rankkaa iltaa lahtelaisille, jotka sortuvat jatkuvasti pahoihin virheisiin omalla alueellaan. Pelicansin ylivoimapelaaminen ei ole ollut enää alkukauden tasolla, mikä on hidastanut pistepussin karttumista. Lisäpisteitä ei tule tästäkään ottelusta, kun Kärpät hakee voiton tylyllä esityksellä.
 • 0
 • 2
 • 3
 • 4
SportTappara
"Tappara jatkaa pisteputkeaan"
Sportin yllä on ollut varsin harmaita pilviä, jotka ovat hiljalleen väistyneet kahdella peräkkäisellä voitolla. Erityisesti viimeistelytehokkuus on parantunut aiempaan verrattuna. Tapparaa vastaan paikkoja ei kuitenkaan tule läheskään niin helpolla. Tappara on tottunut pelinhallinnan ailahteluun, eikä takaiskutkaan hätkäytä. Näin kirvesrintojen pisteputki kasvaa seitsemän ottelun mittaiseksi.
 • 1
 • 4
 • 5
ÄssätJukurit
"Ässien ilta positiivisempi"
Ässillä ja Jukureilla on menossa kauden vahvin vaihe, kun Ässät on voittanut kymmenestä viimeisimmästä ottelusta kahdeksan ja Jukurit liitää kolmen ottelun voittoputkessa. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin haavoittuvaisia, mistä kertoo erityisesti Jukurien heikko avaus- ja alivoimapelaaminen. Ässien rutiini tiukkojen pelien voittamisesta on suurempi, mikä kallistaa vaakakupin oululaisille.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Janne Kumpulainen

Jukurit #20 L lh
s. 1991 Jyväskylä
174CM / 80KG
SOPIMUS: 2018