Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Kumpulainen on täydessä kunnossa jälleen.

Kumpulainen palasi täydessä tikissä kotiyleisön eteen - "Tärkeintä on saada pelejä alle"

Janne Kumpulaisen viime kausi päättyi jo joulukuussa loukkaantumiseen. Nyt hyökkääjä on jälleen täydessä iskussa, vaikka pelituntuma onkin vielä hakusessa niin joukkueella kuin miehellä itsellään.

Janne Kumpulainen pelasi ensimmäisen ottelunsa noin kahdeksaan kuukauteen keskiviikkona KalPaa vastaan. Perjantaina hyökkääjä taisteli mallikkaasti Lukkoa vastaan ja näytti, että olkapäävamma on taakse jäänyttä elämää.

− Erittäin hyvin on mennyt, eikä takapakkeja ole tullut. Paljon on käden kanssa tehty hommia ja ukko on täydessä tikissä taas, Kumpulainen kertoi.

− Olen tietysti päässyt jäällä olemaan kesälläkin, mutta on se pelaaminen aina eri juttu. Vähän hakemista vielä on, mutta tehdään hommia ja uskotaan, että hyvä tulee.

Lukko-kamppailussa Jukurit aloitti vahvasti mennen jo 2−0-johtoon, mutta raumalaisryhmä kiri vielä takaa ohi ja meni 4-2-voittoon. Kumpulaisen mukaan pelaamattomuus näkyi joukkueen otteissa.

− Lähdettiin ihan ok liikkeelle, mutta sitten muutamat jäähyt sotkivat rytmiä. Meillä oli paras jakso juuri menossa ennen niitä jäähyjä ja kaveri teki siitä sitten pari maalia.

− Kyllähän tuossa vähän näkyi, että ei olla vielä kauheasti pelattu. Tärkeintä on, että saadaan nyt pelejä alle ja kehitetään omaa pelaamista, hyökkääjä korosti.

Jukurit ja Lukko harjoittelivat erikoistilannepelaamista perjantaiaamun yhteisharjoituksissa. Molemmat pääsivät kokeilemaan erän verran sekä ylivoimaa että alivoimaa. Illan pelissä molemmat onnistuivat kertaalleen ylivoimalla ja tappoivat kaksi alivoimaa.

Parannettavaa erikoistilanteissa kuitenkin Kumpulaisen mukaan vielä on.

− Siitä on paljon puhuttu, ja ovathan ne tärkeitä. Niillä usein pelit voitetaan, että pelaat hyvää alivoimaa ja olet tehokas ylivoimalla. Ihan hyviä aihioita siellä oli, mutta on siinäkin hiottavaa vielä.

Perjantain kamppailussa jaettiin myös kovia taklauksia puolin sekä toisin ja tunteetkin kävivät välillä harjoituspeliksi melko lämpiminä. Kumpulainenkin sai avauserässä ottaa vastaan yhden kovan niitin laidan läheisyydessä, mutta muistutti sen kuuluvan peliin.

− Siitä on niin kauan kun on viimeksi pelannut, että ei oikein edes muista paljonko niitä taklauksia siellä tulee. En pistänyt merkille, että olisi normaalia enempää tullut taklauksia, hyökkääjä totesi naureskellen.

Kumpulainen muodosti perjantain ottelussa Jukureiden nelosketjun yhdessä Joonas Kalliolan ja Nestori Lähteen kanssa. Ketjun yhteispeli toimi Lukkoa vastaan hyvin ja kolmikko sai aikaan muutamia hyviä tilanteita, vaikka tulosta ei tullutkaan.

− Siinä on kyllä tosi mukava pelata. Kalliolan kanssa pelattiin melkein koko viime kausi ja Lähteenkin kanssa jonkun verran muistaakseni. Työteliäitä pelaajia molemmat ja meidän ketjun peli perustuukin siihen, että työnteon kautta luodaan niitä paikkoja, Kumpulainen kertoi.

Tulevalla viikolla Jukurit keskittyy harjoitteluun, sillä pelejä ei ole tiedossa. Sunnuntaina joukkue matkustaa viikoksi Saksaan, jossa se pelaa kolme harjoitusottelua.

− Ihan mukava päästä reissaamaan jätkien kanssa. Hienoa päästä näkemään maailmaa ja pelaamaan kovia pelejä, jotka tietysti tärkein juttu siellä on.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tehopuolustaja Suhonen jatkaa Jukureissa

LIIGA | 19.3.2018 14:33
Jukurit on tehnyt jatkosopimuksen puolustajien pistepörssin kärkikahinoissa olleen Teemu Suhosen kanssa. lue lisää

Jukurit kiinnitti ylivoimamoottorinsa - Asplund jatkaa Mikkelissä

LIIGA | 16.3.2018 12:26
Jukureiden ensi kauden joukkue täydentyi merkittävällä palasella, kun keskushyökkääjä Turo Asplund teki jatkosopimuksen mikkeliläisjoukkueen kanssa. lue lisää

Henritius ja Jukurit jatkosopimukseen - "Kehityskäyrä on kokoajan ylöspäin"

LIIGA | 15.3.2018 12:16
Jukurit on solminut jatkosopimuksen hyökkääjä Teemu Henritiuksen kanssa. lue lisää

Ritamäki jatkaa Mikkelissä − "Ensi kaudella pelataan entistä kovemmin ja pudotuspeleissä nähdään"

LIIGA | 14.3.2018 12:20
Päävalmentajansa Risto Dufvan erottanut Jukurit on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Janne Ritamäen kanssa. lue lisää

Dufva jättää Jukurit - "Valmentajan tehtävä vaatii valtavasti voimavaroja"

LIIGA | 13.3.2018 18:25
Jukurit vaihtaa päävalmentajaa. Joukkuetta kahden ensimmäisen liigakauden ajan valmentanut Risto Dufva jättää tehtävänsä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Janne Kumpulainen

Ketterä #51 L lh
s. 1991 Jyväskylä
174CM / 80KG
SOPIMUS: 2018