Suomelan kausi on ollut kaikin puolin onnistunut.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Kultakypärä Suomela toivoo vahvalle kaudelle jatkoa - "Ei tyydytä vain hyvään runkosarjaan"

Espoosta JYPin riveihin kuluvaksi kaudeksi siirtynyt Antti Suomela on lukeutunut kauden suurimpien läpilyöjien joukkoon. Jyväskyläläisryhmän kultakypärää kantavalle nuorukaiselle menestys on ollut jopa pieni yllätys.

Antti Suomela teki ensimmäiset luistimenpiirtonsa Liiga-jäille viime kaudella tehtaillen Bluesin paidassa 52 ottelussa 26 tehopistettä. Täksi kaudeksi hyökkääjä suuntasi uusin ympyröihin Keski-Suomeen ja JYPin riveihin, eikä ole katunut valintaansa.

− Tosi hyvät fiilikset on jäänyt tästä kaudesta. Kesällä kun menin inttiin, niin mietin, että kaikki tulee nyt kerralla ja että mitenköhän pää kestää sen kaiken muutoksen kerralla, Suomela kertoi.

− Ihan hyvin kuitenkin kestin sen. Joukkueessa on ollut tosi hyvä joukkuehenki, niin joka päivä mukava tulla hallille, mikä ruokkii kanssa itseluottamusta onnistumisten ohella.

Kuluvalla kaudella hyökkääjä on murtautunut Liigan kärkihyökkääjien joukkoon tehtailemalla 56 ottelussa tehot 21+21. 22-vuotiaan hyökkääjän kauteen on mahtunut myös maajoukkuedebyytti, kun hänet valittiin helmikuussa pelattuun Ruotsin EHT-turnaukseen.

− On mennyt ehkä vähän jopa yli odotusten. Totta kai tiesin, että osaan tehdä maaleja, mutta silti noin iso onnistumismäärä tuli vähän yllätyksenä. Tosin olisi kiva pelata vielä hyvät pudotuspelitkin tuohon, ettei tyydytä vain hyvään runkosarjaan.

Vaikka kausi Suomelalta on mennyt henkilökohtaisella tasolla vahvasti, ei joukkueen kausi ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Jyväskyläläisryhmä majaili syksyllä pitkään sarjan häntäpäässä pudotuspeliviivan alapuolella, mutta kevätkaudella joukkue on ollut sarjan kovakuntoisin joukkue. Suomelan mukaan syyt muutokselle olivat hyvin yksinkertaisissa asioissa.

− Me ruvettiin ehkä vaan yksinkertaisesti painamaan hommia. Alkukausi oli vähän semmoista, että me tiedettiin meillä olevan hyvä ja potentiaalinen jengi. Se potentiaali ei kuitenkaan tule esille, jos ei paina sitä perusduunia. Sen pitää aina olla ihan tapissa ja kaikkien painaa täysillä hommia, että se tulee esiin, Suomela totesi.

− Me vähän odoteltiin, että milloin ne voitot alkavat tulemaan ja niin ei voi tässä lajissa tehdä. Pienten marginaalien pelit kääntyvät aina vastustajalle, jos alat vähänkin miettimään, että tulisiko se voitto nyt ilmaiseksi.

Joukkueen viime aikojen peliesitykset eivät kuitenkaan ole olleet aivan tuloksien tasolla, vaan otteet ovat heitelleet. Suomela kuitenkin linjasi, että joukkueen keskittyminen on kuitenkin täysin runkosarjan lopuissa otteluissa.

− Tietysti, kun paikka pudotuspeleihin on varmistettu, niin miettii, että ketä sieltä voisi tulla vastaan. Kyllä me ollaan kuitenkin teroitettu sitä, että taistellaan loppuun asti ja voidaan nousta vielä sarjataulukossakin.

− Ehkä se jonain vapaapäivinä saattaa alitajuntaan tulla, että ketäs vastaan me voitaisiin pelata pudotuspeleissä. Pyritään kuitenkin minimoimaan se, ettei veisi ajatuksia sinne asti.

JYP on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, mutta eroa toisena olevaan TPS:ään on vain kaksi pistettä. Mahdollisimman hyvä sijoitus runkosarjassa on Suomelan mukaan jyväskyläläisryhmän tavoitteena.

− Olisihan se tosi kova etu meille. Tietysti siihen vaikuttaa myös edellä olevien pelit, mutta totta kai pyritään olemaan mahdollisimman korkealla sarjataulukossa. hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Liigan syyskauden top 5 -keskushyökkääjät: "Ivailijat ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen"

LIIGA | 20.12.2017 9:00
Edes Kärppien kannattajat eivät uskoneet ennen kauden alkua Mikael Ruohomaahan. Nyt hän johtaa Liigan tulivoimaisinta ketjua ollen samalla Liigan toiseksi paras sentteri. lue lisää

Miklík nousi esiin ratkaisun hetkellä, Larmi silti sarjan paras pelaaja

LIIGA | 2.4.2017 11:34
JYPin ja HPK:n sarjassa oli sekä odotettuja että odottamattomia ratkaisijoita. Jatkoaika pureutuu nyt ennen sarjaa esille nostettujen pelaajien suoritukseen, sekä nostaa esille yllättäjiä. lue lisää

Suomela maalasi, muut keräsivät kunnian: "Hytösellä silmät takaraivossa"

LIIGA | 29.3.2017 22:34
HPK näytti marssivan ottelusarjassa johtoon, mutta sitten esiin astui Antti Suomela. Suomelan kaksi osumaa veivät ottelun jatkoajalle, jossa JYP oli lopulta parempi. lue lisää

Sankariksi noussut Suomela käänsi kivun hyödyksi: "Yritin puhallella verta pihalle"

LIIGA | 22.3.2017 21:49
JYP oli suurissa vaikeuksissa HPK:n kanssa, mutta kotietu pysyi jyväskyläläisillä. Joukkueen sankariksi nousi Antti Suomela. lue lisää

Corsi-kuningas ja lunastamatonta tulivoimaa - JYP-HPK-sarjan avainpelaajat

LIIGA | 22.3.2017 8:00
Kun joukkueiden peli on kunnossa, tie pudotuspeleihin on auki. Ja kun joukkueen peli on kunnossa, on yksilöillä mahdollisuus pulpahtaa esiin. Jatkoaika puntaroi JYPin ja HPK:n puolivälieräsarjan avainhahmot. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TPSJukurit
"TPS:n puolustus liian kova pala purtavaksi"
TPS on iskenyt Liigan toiseksi eniten maaleja, mutta viime otteluissa alkukaudelta tuttu ilotulitus on puuttunut. Viimeisessä kolmessa ottelussa turkulaiset ovat iskeneet vain viisi osumaa. Jukurit on löytänyt pelillistä nostetta kankean alkukauden jälkeen, mutta TPS:n puolustuksen murtaminen on mikkeliläisille liian suuri pala purtavaksi.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
HIFKKärpät
"Kärppien vauhti liikaa HIFK:lle"
HIFK on seitsemän ottelun pisteputkessa, mutta tilastojen takaa löytyy rutkasti ongelmia. Suuri osa pisteistä on tullut heikompia joukkueita vastaan. Erityisesti puolustajilla on ollut vaikeuksia sekä pelin avaamisessa että oman alueen puolustamisessa. Vauhdikkaasti pelaavien Kärppien aktiivisuus ja paineistus ovat myrkkyä helsinkiläisten puolustukselle.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
IlvesLukko
"Lukko henkisesti vahvempi"
Ilveksen esityksissä näkyvät paineet sekä alavireisesti sujunut alkukausi. Viime otteluissa tupsukorvat ovat ajoittain hallinneet pitkiäkin jaksoja, mutta viimeistely on ontunut. Myös maalivahtipeli on ollut epävarmaa. Ilveksen maalivahtien torjuntaprosenrri ei edes lähentele 90 prosentin rajapyykkiä. Lukko on puolestaan viimeistellyt hallintaan nähden todella kovalla prosentilla. Lukko on ennakkosuosikki, mutta vain niukasti.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
ÄssätKooKoo
"Vapautuneempi Ässät vie voiton"
Ässät pelasi tiistaina ensimmäisen ottelun uuden päävalmentajansa alaisuudessa. Pahimmillaan sekavalta ja jo valmiiksi luovuttaneelta näyttänyt joukkue sai uutta virtaa. Porilaiset olivat ottelussa hallitsevampia, mutta höntyily puolustuspäässä maksoi kaksi pistettä. Materiaalin puolesta joukkueella on näyttöhaluja kotiyleisönsä edessä. KooKoo on piristynyt, mutta paineet ovat kouvolalaisten puolella. Tappio tietäisi pudotuspelihaaveiden karkaamista jo lähes ulottumattomiin.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Luetuimmat

Antti Suomela

JYP #14 L h
s. 1994 Espoo
183CM / 78KG
SOPIMUS: 2018