Kristian Kangas teki revanssiviikonloppuna molempien otteluiden avausmaalit.

Timo Savela

Kristian Kangas ilon hetkistä: "Pää kulkee samaa tietä käsi kädessä joukkueen menestyksen kanssa"

RoKin Kristian Kangas syttyi entistä joukkuettaan vastaan tehden avausmaalit niin perjantaina kuin lauantaina. Hermes sai kehuja kovasta työstä, omalta joukkueeltaan hyökkääjä kaipaa lisää tasaisuutta.

Revanssiviikonloppu Hermeksen ja RoKin kesken päättyi tasatulokseen, kun molemmat voittivat vieraissa. Ensin RoKi Kokkolassa 5−1 ja lauantaina Hermes Rovaniemellä 4−1. Viime kaudella Hermeksessä pelannut Kristian Kangas kertasi viikonlopun pelejä kotikaukalossa koetun tappion jälkeen. 

− Lähdettiin perjantaina hyvin peliin ja ensimmäinen erä oli hyvä, mutta jänne ei kestänyt ja annettiin turhaan kaverille mahdollisuus tulla mukaan peliin. Saatiin ne tarvittavat maalit joilla voitettiin, mutta ei ollut parasta peliä. Pystytään paljon parempaan peliin.

− Tänään samalla tavalla, ajoittain pystyttiin pelaamaan hyvin, mutta sitten kun tuli huonoja hetkiä niin ei saatu kierrettä katki ja kaverin momentumia pois. Kaveri tuli, varsinkin tänään, kovalla paineella päälle ja haki taklauksia. Hermes ansaitsi tänään voiton.

Molemmissa otteluissa rovaniemeläiset aloittivat vahvasti, mutta toinen ja kolmas erä olivat vaikeita vaikka perjantaina voitto irtosikin. Kangas ei löytänyt selitystä mistä notkahdukset johtuivat, uskoo joukkueensa pystyvän paljon parempaan.

− Ongelma on ettei pystytä katkaisemaan ajoissa huonoja hetkiä tai vastustajan saamaa otetta. Pitäisi vain tappaa kaverin tunne ja lähteä hakemaan omaa tunnetta, kun saadaan pyöritystä aikaan. Vähän huolimatontakin peliä on ollut.

− Tänään sorruttiin jäähyilyyn, eikä saatu samanlailla paikkoja kuin perjantaina, ja kun tuli tontti niin se viimeinen ratkaisu jäi puuttumaan.

Ajoittain hyvää menoa

Pelin epätasaisuudesta huolimatta RoKin pelistä löytyi hyvääkin sanottavaa, vaikkakin hyvät hetket ovat juurikin hetkellisiä.

− Hyvin me luodaan paikkoja ja puolustetaankin hyvin. Pitäisi vain jaksaa keskittyä koko 60 minuuttia, Kangas analysoi ja painotti yksinkertaisia ratkaisuja pelin kääntämiseksi itselle.

Kokkolalaiset pelasivat vahvaa hyökkäyspeliä ja erityisesti toisesta erästä alkaen ottivat pelinhallinnan. Kangas kehui erityisesti Hermeksen pelaajien taistelutahtoa.

− Hermes jaksoi hyvin painaa eikä lannistunut vaikka on tullut tappiota, niin jaksoi silti tehdä töitä ja nyt sai palkinnon siitä.

Torstaina haastattelussa Kangas kertoi pitävänsä revanssipeleistä, jotka ovat kuin minipudotuspelejä mahdollisuudella kuitata heti takaisin. Tällä kertaa kuittauksen teki vierasjoukkue.

− Se kellahti, kun kaveri tuli sitten. Hävisi ensimmäisen pelin, sai uuden sauman seuraavana päivänä ja otti voiton.

Pienin askelin parempaan suuntaan

Oma peli hyökkääjällä on ollut vielä hiukan hakusessa, mutta nyt rävähti kaksi maalia, joista Kangas voi syystäkin olla tyytyväinen. Ainakin hetken.

− Pikku hiljaa alkaa tuntumaan, että omakin peli lähtee kulkemaan. Alku on ollut totuttelua ja nyt on koko ajan parantunut. Kiva se on aina tehdä maaleja. Toivottavasti trendi jatkuu samanlaisena.

− Pitää olla iloinen, kun onnistuu. Mutta se tilanne menee ohi, eikä sitä voi jäädä fiilistelemään, kun peli jatkuu.

Vaikka omat maalit lämmittivät mieltä ja perjantaina voitosta tuli hyvä mieli, ei Kangas voinut olla täysin tyytyväinen viikonloppuun.

− Pää kulkee samaa tietä käsi kädessä joukkueen menestyksen kanssa, jos hävitään niin ei sitä voi olla tyytyväinen, kun ei ole mennyt peli putkeen.

Joukkueen sisäisellä kannustuksella ja uskolla on suuri merkitys pelaajan henkiseen puoleen. Kankaalla on selkeä ajatus miten toimia tappionkin hetkinä.

− Ei se auta päätä laittaa pensaaseen vaikka kolahtaa omissa. Oli se hyvä tai huono suoritus, niin ei pidä jäädä murehtimaan tai tuuletella liikaa. Pitää elää hetkessä.

Tiistaina RoKi matkaa etelään vieraspelikierrokselle, kun vastassa ovat keskiviikkona Kiekko-Vantaa, perjantaina Espoo United ja lauantaina Heinolan Peliitat.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hermeksessä tehoillut Kangas vahvistamaan RoKia - "Tavoitteenani on kasvaa liigapelaajaksi"

MESTIS | 5.10.2017 22:14
Kärpissä koeajalla ollut, mutta ilman sopimusta jäänyt Kristian Kangas siirtyy yksivuotisella sopimuksella Mestis-joukkue RoKin riveihin. lue lisää

Heinolan lauantaiset tappelupukarit pelikieltoon

MESTIS | 7.11.2017 11:08
Lauantain ottelussa tapelleet Peliittojen Ville Nieminen ja RoKin Malo Ville ovat saaneet yhden ottelun pelikiellon. lue lisää

Ville haastoi Peliittojen Ville Niemisen - 64 minuuttia jäähyjä kerralla Mestiksessä

MESTIS | 4.11.2017 18:44
Tunteet ryöpsähtivät lauantain Mestis-kierroksella. Peliittojen Ville Nieminen ja RoKin Malo Ville keräsivät samassa ajassa yhteensä 64 minuuttia jäähyjä. lue lisää

RoKi-vahti Rasmus Reijola maalinteossa: "Kova luotto mailapeliin"

MESTIS | 3.11.2017 21:28
Espoo Unitedin ja RoKin perjantainen ottelu sai komean huipennuksen, kun RoKin maalivahti Rasmus Reijola iski kiekon tyhjään maaliin. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Kommentit

Kristian Kangas

RoKi #16 R h
s. 1993 Oulu
186CM / 75KG
SOPIMUS: 2018