Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Krüger nautti finaalin tiukasta tunnelmasta.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Krüger hämmentyi jatkoajan jälkeen: "En tiennyt, että peli ratkaistaisiin noin"

Ruotsin hyökkääjä Marcus Krüger sanoi ottavansa ilon irti maailmanmestaruudesta, vaikkakin ilman kultaisia kypäriä. Voittomaalikilpailuratkaisu aiheutti Krügerissa hämmennystä.

Marcus Krüger oli maskimiehenä joukkueensa ainoassa maalissa varsinaisella peliajalla. Lopulta Tre Kronor eteni maailmanmestaruuteen asti, kun Kanada kaatui voittomaalikilpailussa. Keskushyökkääjän kausi oli melko kaksijakoinen.

− Tämä on mahtava tunne. Kautemme Chicagossa päättyi miten päättyi, enkä ole siihen tyytyväinen. Tänne tuleminen ja Ruotsille pelaaminen olivat minulle uskomattomia asioita.

Maailmanmestaruus oli Krügerille iso juttu, sillä kansainvälinen menestys on ollut toistaiseksi hänelle laihaa.

− Tämä oli minulle ensimmäinen kerta, kun voitan maajoukkueessa mitään. Tämä on paitsi joukkueelle, myös Ruotsin jääkiekolle iso juttu, Krüger pohti.

− Palaamme ilmeisesti huomenna Ruotsiin. On hienoa päästä juhlimaan kannattajiemme kanssa.

Henrik Lundqvist oli maalillaan yksi iso tekijä sille, että ruotsalaiset pääsivät juhlimaan kultamitaleita. Krüger kiittelikin veräjänvartijaa.

− Hän oli tulostaan asti uskomaton. Hän antoi meille mahdollisuuden voittaa jokaisen pelin. Hän on voittajatyyppi, ja hän osoitti sen tänään. Hän nousee esiin suurissa otteluissa. Katsokaa vaikka hänen ansioitaan, Krüger ihmetteli.

Jännän äärellä ennen mestaruusjuhlia

Keskushyökkääjä koki pienen kulttuurishokin, kun ottelu ei jatkunutkaan toisella jatkoerällä ensimmäisen jälkeen. Mestaruus ratkaistiin voittomaalikilpailussa.

− En tiennyt, että peli ratkaistaisi noin. Luulin, että jatkaisimme jatkoerien pelaamista. Tämä oli ihan hauska tapa päättää finaali, naurahti Krüger.

Illan vastustajan voittaminen tuntui ruotsalaisleirissä erityisen hyvältä, sillä Tre Kronor ei ollut voittanut vaahteralehtipaitoja isoissa peleissä aikoihin.

− Aiemmin olemme olleet vaikeuksissa Kanadaa vastaan, joten tänään heidän voittamisensa tuntui hyvältä. Ottelu olisi voinut päättyä kummin päin tahansa.

Tuleva NHL-kausi ei ole vielä 26-vuotiaan hyökkääjän mielessä, vaan hän aikoo ottaa ilon irti maailman ykkösmaan asemasta.

− Aion nyt nauttia tästä hetken ruotsalaisten kannattajien kanssa ja sitten palaan töihin. Kultaiset kypärät ovat käytössä vain SHL:ssä, eivät näissä turnauksissa, heitti Krüger vastaukseksi kysymykseen mestaruushatuista. 

Krüger ei ole koskaan voittanut SHL:ää, vaan on sijoittunut kakkoseksi. Hänestä myös MM-kisoissa jaetut mestaruuslippalakit olivat varsin hienot.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ruotsi koki nöyryyttävän katastrofitappion Saksaa vastaan

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 16:39
Saksa meni Ruotsia vastaan jo avauserässä kahden maalin johtoon, mutta Tre Kronor kiri lopulta tasoihin. Jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisi lopulta Patrick Reimer. lue lisää

Saksa yllätti kahdella pikamaalilla avauserässä − lohkovaiheessakin Ruotsilla tiukkaa

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 15:12
Saksa ja Ruotsi mittelevät paremmuudestan olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen puolivälierässä. Altavastaajana otteluun lähtenyt Saksa iski avauserässä kaksi maalia salamatahtiin. lue lisää

Venäjän OU ja Ruotsi marssimassa välieriin - Suomi Tolvasen ja ylivoiman varassa

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 19:38
Miesten olympiaturnauksessa on huomenna edessä puolivälierät. Vain voittajille on paikka mitalipeleihin. Jatkoajan kisatiimi käy läpi jokaisen puolivälieräparin ja nostaa esiin avainasiat jokaisen joukkueen menestyksen kannalta. lue lisää

Ruotsalaispuolustajan turnaus ohi - Kontiolan taklaus johti aivotärähdykseen

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 10:16
Ruotsin puolustaja Jonas Ahnelöv on sivussa olympiakisojen jäljellä olevat pelit. Hän sai aivotärähdyksen ottelussa Suomea vastaan. lue lisää

Staffan Kronwall: "Mielestäni ansaitsimme voiton"

MAAJOUKKUE | 19.2.2018 0:05
Ruotsin kapteeni Staffan Kronwall johdatti Tre Kronorin suoraan puolivälieriin. Ruotsi kohtaa puolivälierissä joko Sveitsin tai Saksan. Kokenut kapteeni ei ollut kuitenkaan aivan täysin tyytyväinen joukkueen pelaamiseen, vaikka Tre Kronor peittosikin Leijonat maalein 3-1. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Marcus Krüger

Carolina #16 L kh
s. 1990 Tukholma, SWE
183CM / 82KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2009 Chicago Blackhawks 5. kierros #149