Krüger nautti finaalin tiukasta tunnelmasta.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Krüger hämmentyi jatkoajan jälkeen: "En tiennyt, että peli ratkaistaisiin noin"

Ruotsin hyökkääjä Marcus Krüger sanoi ottavansa ilon irti maailmanmestaruudesta, vaikkakin ilman kultaisia kypäriä. Voittomaalikilpailuratkaisu aiheutti Krügerissa hämmennystä.

Marcus Krüger oli maskimiehenä joukkueensa ainoassa maalissa varsinaisella peliajalla. Lopulta Tre Kronor eteni maailmanmestaruuteen asti, kun Kanada kaatui voittomaalikilpailussa. Keskushyökkääjän kausi oli melko kaksijakoinen.

− Tämä on mahtava tunne. Kautemme Chicagossa päättyi miten päättyi, enkä ole siihen tyytyväinen. Tänne tuleminen ja Ruotsille pelaaminen olivat minulle uskomattomia asioita.

Maailmanmestaruus oli Krügerille iso juttu, sillä kansainvälinen menestys on ollut toistaiseksi hänelle laihaa.

− Tämä oli minulle ensimmäinen kerta, kun voitan maajoukkueessa mitään. Tämä on paitsi joukkueelle, myös Ruotsin jääkiekolle iso juttu, Krüger pohti.

− Palaamme ilmeisesti huomenna Ruotsiin. On hienoa päästä juhlimaan kannattajiemme kanssa.

Henrik Lundqvist oli maalillaan yksi iso tekijä sille, että ruotsalaiset pääsivät juhlimaan kultamitaleita. Krüger kiittelikin veräjänvartijaa.

− Hän oli tulostaan asti uskomaton. Hän antoi meille mahdollisuuden voittaa jokaisen pelin. Hän on voittajatyyppi, ja hän osoitti sen tänään. Hän nousee esiin suurissa otteluissa. Katsokaa vaikka hänen ansioitaan, Krüger ihmetteli.

Jännän äärellä ennen mestaruusjuhlia

Keskushyökkääjä koki pienen kulttuurishokin, kun ottelu ei jatkunutkaan toisella jatkoerällä ensimmäisen jälkeen. Mestaruus ratkaistiin voittomaalikilpailussa.

− En tiennyt, että peli ratkaistaisi noin. Luulin, että jatkaisimme jatkoerien pelaamista. Tämä oli ihan hauska tapa päättää finaali, naurahti Krüger.

Illan vastustajan voittaminen tuntui ruotsalaisleirissä erityisen hyvältä, sillä Tre Kronor ei ollut voittanut vaahteralehtipaitoja isoissa peleissä aikoihin.

− Aiemmin olemme olleet vaikeuksissa Kanadaa vastaan, joten tänään heidän voittamisensa tuntui hyvältä. Ottelu olisi voinut päättyä kummin päin tahansa.

Tuleva NHL-kausi ei ole vielä 26-vuotiaan hyökkääjän mielessä, vaan hän aikoo ottaa ilon irti maailman ykkösmaan asemasta.

− Aion nyt nauttia tästä hetken ruotsalaisten kannattajien kanssa ja sitten palaan töihin. Kultaiset kypärät ovat käytössä vain SHL:ssä, eivät näissä turnauksissa, heitti Krüger vastaukseksi kysymykseen mestaruushatuista. 

Krüger ei ole koskaan voittanut SHL:ää, vaan on sijoittunut kakkoseksi. Hänestä myös MM-kisoissa jaetut mestaruuslippalakit olivat varsin hienot.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Rasmus Dahlin mukana - Ruotsi julkisti olympiajoukkueensa

MAAJOUKKUE | 16.1.2018 15:08
Ruotsi julkaisi olympiajoukkueensa tiistaina. Suurimman huomion vie se, että 17-vuotias puolustajalupaus Rasmus Dahlin pääsi mukaan joukkueeseen. lue lisää

"Odotimme tämän olevan hankala peli ja se oli" - Gustafsson ei ollut tyytyväinen Ruotsin puolustuspeliin

MAAJOUKKUE | KHL | 16.12.2017 15:47
Erik Gustafsson ei myönnä, että Etelä-Korea ottelu olisi ollut Ruotsille helppo, vaikka loppulukemat taululla olivat 5-1. Gustafsson joutui vaihtamaan seuraa kauden aikana, mutta se on miehen mukaan kääntynyt voitoksi. lue lisää

Joakim Lindströmin johdolla - Skellefteån ykkösnyrkki myös Ruotsin ykkönen

MAAJOUKKUE | SHL | 16.12.2017 12:00
Ruotsin ykkösketju on enemmän kuin osiensa summa. Osaltaan tähän vaikuttaa pelaajien välinen ystävyyssuhde, osaltaan hyvin yksiin osuvat pelaajaprofiilit. lue lisää

Fasth ei pystynyt pelastamaan Ruotsia torjunnoillaan - "Pelistämme puuttui vielä palasia"

MAAJOUKKUE | 14.12.2017 21:33
Lukuisia huipputorjuntoja, mutta myös kolme päästettyä maalia ja tappio Venäjälle lukemin 3-1. Ruotsin Viktor Fasth oli luonnollisesti pettynyt mies ottelun jälkeen. lue lisää

Venäjä ja Sveitsi maalaavat, Suomi ja Ruotsi taistelevat tasaisemmin

MAAJOUKKUE | 11.11.2017 10:31
Helsingin EHT-turnauksen lauantain otteluissa odotetaan Venäjän ja Sveitsin maalijuhlia ja Suomen sekä Ruotsin tasapäistä vääntöä. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Marcus Krüger

Carolina #16 L kh
s. 1990 Tukholma, SWE
183CM / 82KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2009 Chicago Blackhawks 5. kierros #149