Krüger nautti finaalin tiukasta tunnelmasta.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Krüger hämmentyi jatkoajan jälkeen: "En tiennyt, että peli ratkaistaisiin noin"

Ruotsin hyökkääjä Marcus Krüger sanoi ottavansa ilon irti maailmanmestaruudesta, vaikkakin ilman kultaisia kypäriä. Voittomaalikilpailuratkaisu aiheutti Krügerissa hämmennystä.

Marcus Krüger oli maskimiehenä joukkueensa ainoassa maalissa varsinaisella peliajalla. Lopulta Tre Kronor eteni maailmanmestaruuteen asti, kun Kanada kaatui voittomaalikilpailussa. Keskushyökkääjän kausi oli melko kaksijakoinen.

− Tämä on mahtava tunne. Kautemme Chicagossa päättyi miten päättyi, enkä ole siihen tyytyväinen. Tänne tuleminen ja Ruotsille pelaaminen olivat minulle uskomattomia asioita.

Maailmanmestaruus oli Krügerille iso juttu, sillä kansainvälinen menestys on ollut toistaiseksi hänelle laihaa.

− Tämä oli minulle ensimmäinen kerta, kun voitan maajoukkueessa mitään. Tämä on paitsi joukkueelle, myös Ruotsin jääkiekolle iso juttu, Krüger pohti.

− Palaamme ilmeisesti huomenna Ruotsiin. On hienoa päästä juhlimaan kannattajiemme kanssa.

Henrik Lundqvist oli maalillaan yksi iso tekijä sille, että ruotsalaiset pääsivät juhlimaan kultamitaleita. Krüger kiittelikin veräjänvartijaa.

− Hän oli tulostaan asti uskomaton. Hän antoi meille mahdollisuuden voittaa jokaisen pelin. Hän on voittajatyyppi, ja hän osoitti sen tänään. Hän nousee esiin suurissa otteluissa. Katsokaa vaikka hänen ansioitaan, Krüger ihmetteli.

Jännän äärellä ennen mestaruusjuhlia

Keskushyökkääjä koki pienen kulttuurishokin, kun ottelu ei jatkunutkaan toisella jatkoerällä ensimmäisen jälkeen. Mestaruus ratkaistiin voittomaalikilpailussa.

− En tiennyt, että peli ratkaistaisi noin. Luulin, että jatkaisimme jatkoerien pelaamista. Tämä oli ihan hauska tapa päättää finaali, naurahti Krüger.

Illan vastustajan voittaminen tuntui ruotsalaisleirissä erityisen hyvältä, sillä Tre Kronor ei ollut voittanut vaahteralehtipaitoja isoissa peleissä aikoihin.

− Aiemmin olemme olleet vaikeuksissa Kanadaa vastaan, joten tänään heidän voittamisensa tuntui hyvältä. Ottelu olisi voinut päättyä kummin päin tahansa.

Tuleva NHL-kausi ei ole vielä 26-vuotiaan hyökkääjän mielessä, vaan hän aikoo ottaa ilon irti maailman ykkösmaan asemasta.

− Aion nyt nauttia tästä hetken ruotsalaisten kannattajien kanssa ja sitten palaan töihin. Kultaiset kypärät ovat käytössä vain SHL:ssä, eivät näissä turnauksissa, heitti Krüger vastaukseksi kysymykseen mestaruushatuista. 

Krüger ei ole koskaan voittanut SHL:ää, vaan on sijoittunut kakkoseksi. Hänestä myös MM-kisoissa jaetut mestaruuslippalakit olivat varsin hienot.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Venäjä ja Sveitsi maalaavat, Suomi ja Ruotsi taistelevat tasaisemmin

MAAJOUKKUE | 11.11.2017 10:31
Helsingin EHT-turnauksen lauantain otteluissa odotetaan Venäjän ja Sveitsin maalijuhlia ja Suomen sekä Ruotsin tasapäistä vääntöä. lue lisää

Ruotsi voittoon päätöserän ylivoimilla - Sveitsi piinasi Kanadaa

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 0:41
Helsingin Euro Hockey Tour -turnaus käynnistyi keskiviikkoiltana kahdella ulkomailla pelatulla ottelulla. Örebrossa käyty kamppailu Ruotsin ja Tšekin välillä päättyi isäntämaan voittoon päätöserän hyvällä erikoistilannepelaamisella. Sveitsi puolestaan piinasi Kanadaa loppuminuuteille asti Bielissä. lue lisää

Tre Kronor Helsingin EHT:lle - Huippulupaus Dahlin mukana

MAAJOUKKUE | 30.10.2017 15:35
Tre Kronor lähtee Helsingin Euro Hockey Tour -turnaukseen nimekkäällä kokoonpanolla. lue lisää

Las Vegas vain välipysäkki − Krüger kaupattiin Hurricanesiin

NHL | 5.7.2017 10:16
Marcus Krügerin Las Vegas -visiitti jäi ranskalaiseksi. lue lisää

Krüger kaupattiin Golden Knightsiin

NHL | 3.7.2017 1:50
Chicago Blackhawks kauppasi ruotsalaishyökkääjä Marcus Krügerin Vegas Golden Knightsiin myöhemmin sovittavaa korvausta vastaan. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Marcus Krüger

Carolina #16 L kh
s. 1990 Tukholma, SWE
183CM / 82KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2009 Chicago Blackhawks 5. kierros #149