Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Lahdessa nähdään keväällä hyvin todennäköisesti myös Mikko Kousan tuuletuksia.

Erik Jokinen / erik.jokinen@jatkoaika.com

Kousan paluu kotiin Pelicansin joululahja - "Tässä on tosi iso juttu menossa"

Pelicansin tämän syksyn paluumuttajat ovat kovanluokan timantteja: Antti Tyrväinen, Justin Hodgman ja viimeisimpänä Lahden oma poika Mikko Kousa. Joulun alla Pussinokkiin palannut, kiekollinen puolustaja on silminnähden innoissaan Pelicans-paita päällä. Petri Matikaisen johtamassa joukkueessa on käynnissä lupaava projekti.

− Tosi hyvät mietteet, intoa on oikeasti tosi paljon. Kun pari päivää on katsonut tätä meininkiä jengin kanssa, niin ihan mieletöntä. Nyt tässä on aihio sellaiseen, tässä on lätkäjengi joka haluaa voittaa ja haluaa tehdä asioita oikein, heti kauden ensimmäisessä liigapelissään KalPaa vastaan pistetilinsä avannut pakki hekumoi tiistaina.

Tavoitteidensa mukaan joka ilta tulosta tekevän ja paikkoja tuottavan Kousan kommenteista voi päätellä, että Lahdessa on nyt käynnissä jotain spesiaalia. Tuloksistakin sen näkee; Syksyllä Pelicansin pisin tappioputki kesti korkeintaan kaksi ottelua. Samaan pystyivät ainoastaan Liigan kärjessä viilettävät Tappara ja KalPa.

− Olen nähnyt aika hyviä paikkoja ja oppinut sieltä kaikenlaisia kikkoja. Tässä on hyvä buugi.

− Sitä me haettiin (ensi kauden kattavaa sopimusta), että ollaan rakentamassa projektia. Tässä on tosi iso juttu menossa, Lahti panostaa tähän joukkueeseen. Halutaan voittaa, halutaan tehdä organisaatiosta kärkijengi. Se vaatii joka jätkän panoksen, tähän on valittu jätkiä, jotka ovat siihen kykeneviä.

Kousa ei pisteitään tai peliaikaa laske. Tärkeintä on, kuten joukkueurheilussa pitääkin, oman miehistön auttaminen.

− En pisteitä tai peliaikatavoitteita laittele. Haluan auttaa jengiä siten, miten minä ja valmennus kokevat sen parhaaksi. Pelaan ylivoimaa, minun pitää tehdä joka ilta tulosta ja tuottaa paikkoja. Ne on minun tavoitteet, pärjään omalla pelillä.

Kevään 2011 Suomen mestarin syksy oli haasteita täynnä. SHL-urakka Djurgårdenissa ei mennyt kuin elokuvissa.

− Ei vaan ollut minun paikka. Turha selitellä, ei lähtenyt hommat kulkemaan. Tuli uutta pelaajaa, nämä ovat pieniä asioita ja merkkaavat minulle. Pelaajana aistit, kun sinuun luotetaan, ehkä en kokenut sitä niin. Ei siinä mitään erikoista, näitä tapahtuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kousa Pelicansin toipilaslistan jatkoksi

LIIGA | 21.10.2017 19:04
Pahojen loukkaantumisten kanssa paininut Pelicans koki jälleen yhden menetyksen. lue lisää

Kousalle muutaman viikon huili

LIIGA | 17.8.2017 23:45
Pelicans-puolustaja Mikko Kousa on sivussa muutaman viikon ajan loukkaantumisen vuoksi. lue lisää

Lähde: Pelicansin takalinjoilla loistanut Sulak suuntaa Pohjois-Amerikkaan

LIIGA | NHL | 22.3.2018 20:20
Tšekkilähteen mukaan Pelicansissa pelannut puolustaja Libor Sulak matkustaa täksi kevääksi Pohjois-Amerikkaan. lue lisää

Palohälytys tyhjensi hallin - peli keskeytyi Lappeenrannassa 49 sekunnin jälkeen

LIIGA | 17.3.2018 17:10
SaiPan ja Pelicansin välinen ratkaiseva 1. kierroksen pudotuspeliottelu keskeytyi palohälytyksen takia. lue lisää

Paljon parjatut Pelicans-soturit onnistuivat viimeisellä mahdollisella hetkellä: "Keuhkot ovat vasta lähdössä käyntiin"

LIIGA | 15.3.2018 21:54
Lahden Pelicans pelasi yhden liigakauden kypsimmistä otteluista juuri silloin, kun se sitä eniten tarvitsi. Veitsi kurkulla SaiPaa vastaan pudotuspelien avauskierroksen sarjassa ollut runkosarjan kymppi tasoitti voitot 1−1:een 3−0-tuloksella. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätÄssät
"Ässillä yllätysmahdollisuus Oulussa"
Ässät tasoitti sarjan tehokkaan avauseränsä ansiosta torstaina, mikä tuo varmasti itseluottamusta porilaisryhmään. Kärpät menetti ottelussa kärkipuolustaja Miika Koiviston, mikä tekee ison loven oululaisryhmän alakertaan ja ylivoimapelaamiseen. Oululaisryhmä on ollut kotikaukalossaan kova, mutta Ässät osoitti pystyvänsä horjuttamaan joukkuetta. Voiton tuoma itseluottamuspiikki johtaa Ässiä pitkälle myös kolmannessa kohtaamisessa ja se pistää Kärpät ahtaalle. Ottelun ratkaisua voidaan joutua hakemaan jopa jatkoajalta saakka.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
TPSSaiPa
"TPS sysää SaiPan kuilun reunalle"
SaiPa on kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa haastanut TPS:n täysin, mutta turkulaisryhmä on rankaissut sitä huolimattomuusvirheistä. Tiukat tappiot lisäävät varmasti nälkää lappeenrantalaisryhmään, mutta se ei riitä TPS:ää vastaan. Turkulaisjoukkueen kokenut osasto Eric Perrinin ja Ilari Filppulan johdolla on ollut hyvässä vireessä ja rokottanut erikoistilanteista SaiPaa kovalla prosentilla. Lappeenrantalaisryhmä taistelee kovasti myös lauantaina, mutta isäntien rutiini ratkaisupaikoissa on liikaa sille ja TPS nappaa ottelusarjan kolmannen voiton.
 • 4
 • 5
 • 2
 • 3
JYPHIFK
"JYP nappaa toisen kiinnityksen"
JYP hävisi avauskohtaamisen hallinnastaan huolimatta, mutta tasoitti sarjan perjantaina, vaikka HIFK ottelussa olikin niskan päällä. Jyväskyläläisryhmän aktiivinen peli tuotti ongelmia avauspelissä HIFK:lle ja JYPin tehottomuus pelasti helsinkiläisjoukkueen. Jos pelin kuva on samanlainen myös lauantaina, iskee JYP vääjäämättä jossain vaiheessa. HIFK:kin saa oman hyökkäyspelinsä ansiosta tilaisuuksia hyökkäyspäässä, mutta JYP jauhaa voittoon tarvittavat osumat.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TapparaKalPa
"Tasainen taistelu jatkuu Tampereella"
Tapparan ja KalPan sarjassa on edetty tähän asti kotivoittojen merkeissä. Molemmat kamppailut ovat päättyneet maalin erolla, eikä kolmaskaan kohtaaminen muutosta tuo. Tappara on kotikaukalossaan ennakkosuosikki, mutta perjantain voitto toi varmasti kuopiolaisryhmälle itseluottamusta. Maaleja nähdään jälleen molemmissa päissä, mutta kirvesrinnat pystyvät kotikaukalossa nappaamaan toisen kiinnityksen välieräpaikkaan.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Mikko Kousa

Pelicans #44 R p
s. 1988 Lahti
175CM / 83KG
SOPIMUS: 2018