Korpikoski palasi maajoukkueeseen ja debytoi EHT:lla - "Korkeatasoisia otteluita"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lauri Korpikoski nähtiin leijonapaidassa viimeksi 2016 syksyllä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Lauri Korpikoski saapui Leijonien matkaan muita myöhemmin. Lisäksi miehen kausi alkoi toden teolla vasta marraskuun alussa. Lyhyt valmistautumisaika näkyi miehen mukaan ratkaisevissa suorituksissa.

Pitkän uran NHL:ssä tehnyt Lauri Korpikoski ilmoitti lokakuussa odotutetusta päätöksestä. Edessä olisi paluu Eurooppaan yhdentoista Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen.

- Paluu venyi lokakuun lopulle, kun halusin katsoa aivan loppuun asti sen NHL-kortin ja odottaa sieltä tarjousta. Tietysti siitä voi olla hieman haittaa nyt loppukautta ajatellen, kun rapiat 20 peliä ehti jäädä väliin. Se oli se uhraus, mikä NHL-mahdollisuuden eteen piti tehdä, kun koin, että minulla olisi vielä ollut annettavaa siellä, Korpikoski taustoitti.

Syksyn mittaan oli paljon huhuja ja puhetta, että Korpikoski olisi matkalla KHL:ään. Sekä Jokerit että Kunlun Red Star olivat esillä miehestä puhuttaessa.

Monen yllätykseksi turkulaislähtöinen hyökkääjä päätyi kuitenkin valitsemaan suunnakseen Zürichin ja Sveitsin pääsarja NLA:n.

- Kaikenlaisia vaihtoehtoja oli tarjolla, mutta lopulta Sveitsi oli kokonaispakettina paras vaihtoehto. Arpapeliähän se tavallaan aina on, että miten lähtee sujumaan, kun uutena jätkänä tulee mukaan kesken kauden.

Korpikosken kausi pääsi siis alkamaan toden teolla vasta loka-marraskuun vaihteessa. Kun Sveitsissä edessä oli vielä maaottelutauko, ei Korpikoski ole ehtinyt pelaamaan uudessa seurassaan kuin 13 ottelua.

Hän kuitenkin vakuuttaa päässeensä hyvin mukaan uuteen seuraan ja sarjaan, vaikka pelipaikka onkin monen laiturina vietetyn vuoden jälkeen löytynyt Sveitsissä keskeltä.

- Onhan siinä omat haasteensa ollut, kun on uuden sarjan ja joukkueen lisäksi uusi pelipaikka ja tarve pelata hieman eri tavalla kuin aiemmin. Keskushyökkääjänä olen siellä lähes pelkästään pelannut. Totuttelemista se on vaatinut, mutta kaikki roolit hoidetaan mitä annetaan, mies lausui.

Maajoukkueessa konkari, EHT:lla ensikertalainen

Uransa aikana yhteensä kuutta eri NHL-seuraa edustanut Korpikoski on vuosien varrella ollut tuttu näky myös Suomen maajoukkueessa. Korpikoski on pukenut leijonapaidan päällensä niin MM-kisoissa, olympialaisissa kuin jääkiekon World Cupissakin viime vuoden syksyllä.

Euro Hockey Tourilla miestä ei kuitenkaan ole kertaakaan nähty.

- Puitteet olivat kunnossa täälläkin ja hienoa oli pelata. Hyvin järjestetty turnaus, loistava tunnelma katsomossa ja korkeatasoisia otteluita, niin hyviä pelejä nämä ovat kaikille. Nyt kun menee takaisin seurajoukkueeseen, niin tietää missä se kansainvälisen tason rima on tällä hetkellä, Korpikoski sanoi.

Korpikoski oli yksi useista suomalaispelaajista, jotka liittyivät joukkueen mukaan myöhemmin kuin valtaosa joukkueesta. Mies oli vielä tiistaina kehissä seurajoukkueensa Zürichin paidassa Champions Hockey Leaguen ottelussa tšekkiläistä Libereciä vastaan.

- Joukkueeseen pääsi kyllä hyvin mukaan. Pelillisesti pieniä asioita jäi toteutumatta, joilla on näin korkealla tasolla heti iso merkitys. Yleensä yhteisesti sovitut jutut ratkaisevat näitä pelejä ja siihen nähden aika oli melko lyhyt, Korpikoski pohti.

Myöhäisen joukkueeseen liittymisen johdosta Korpikoski ei ollut Leijonien kokoonpanossa keskiviikkona Prahassa pelatussa Tšekki-Suomi-ottelussa.

Moskovassa hän pääsi kuitenkin pelaamaan molemmat ottelut. Tehopisteitä ei miehen tilille kertynyt ja ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Etelä-Korea pelissä saatu 2+10 minuutin rangaistus.

- Koko turnaus tuli itselleni todella nopeasti. Etelä-Korea oli pelinä sen verran erikoinen, että siitä on hankala antaa aitoa arvosanaa kenellekään. Tänään sitten oli ennakkoon huippuottelu luvassa ja mielestäni ihan hyviä juttuja sain aikaan, mies kertoi.

Viimeiset ratkaisut jäivät vaisuiksi

Sunnuntaina vastus nousi Etelä-Koreasta aivan toiseen ääripäähän, kun Leijonat kohtasi turnauksessa tappiottomasti edenneen Venäjän.

Ottelua varten valmennusjohto istutti Korpikosken Petri Kontiolan rinnalle Leijonien kakkosketjuun. Korpikoski pääsi näyttämään taitojaan myös ylivoimalla.

Miesten kentällinen samoin kuin koko Suomen joukkue jäi kuitenkin ottelussa pahasti kakkoseksi venäläisille.

- Laadukas joukkue oli vastassa ja päästettiin heidät vielä johtoon. Ylivoima jäi piippuun, maalit ovat tällä tasolla niin tiukassa, että erikoistilanteista pitäisi aina pystyä tekemään vähintään yksi maali, Korpikoski analysoi Leijonien sunnuntain kamppailua ja jatkoi:

- Muuten tappiosta huolimatta mielestäni hyviä asioita löytyi pelistä, joskin ihan ne viimeiset ratkaisut olivat vielä huonoja.

Kokonaisuutena Korpikoski oli iloinen, että pääsi jälleen pelaamaan Suomi-paita päällään. Turnausaika jäi miehen mielestä kuitenkin liian lyhyeksi.

- Lisää pelejä olisi kyllä kaivannut näiden samojen jätkien kanssa, että olisi saatu paremmin kemiaa syntymään, mies tuumasi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle