Korpikari innokkaana mastokaupunkiin

LIIGA / Haastattelu
Alkukeväästä Oskari Korpikari väänsi vielä täysillä Pelicansia vastaan, kantaen Bluesin sininuttua yllään. Nyt isokokoinen peruspakki luutii lahtelaisjoukkueen puolustuksessa. Mies itse vaikuttaa innostuneelta uudesta ympäristöstään.

Kaksi edellistä kautta Espoon Bluesissa viilettänyt Oskari Korpikari siirtyi mielellään juuri Lahteen. Keväisen playoff-sarjan aikana mies ei ajatellut kummoisemmin vielä pelaamista Pelicansin väreissä. Jotain kyseisestä sarjasta jäi kuitenkin mieleen ja nyt positiiviset tunteetkin ovat pinnassa.

– Ilman muuta tässä vedetään innolla turkoosin värinen paita päälle. Tämä oli hyvin selvä vaihtoehto minulle, ei tarvinnut juurikaan miettiä tätä ratkaisua, toteaa Korpikari.

– Mieleen siitä playoff-sarjasta jäi Pelicansin taisteluilme ja sellainen työteliäs ote kaikessa tekemisessä. Nuo asiat ovat aina sellaisia arvoja, mitä kannattaa vaalia ja tuolloin on aina suuremmat mahdollisuudetkin pelata voitosta.

Oulun Kärpissä neljä Suomen mestaruutta voittanut jykevärakenteinen puolustaja pitää tärkeänä asiana sitä, että Lahdessa pelaajilla on hyvät puitteet kehittyä ja nauttia kiekosta.

– Täällä on päällä vahva noste. Kaupunki elää ja hengittää joukkueen mukana koko ajan. Ne ovat hienoja piirteitä ja niistä saa lisää virtaa omaankin tekemiseen. Lisäksi pelaajilla on hyvät mahdollisuudet mennä eteenpäin omassa kehityksessä täällä.


Korpikari pukeutuu tulevalla kaudella turkoosiin.

Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen kuvaili Korpikaria pelaajana, jota vastaan on todella vittumaista pelata. Mies itse hiukan naurahtaa tälle, mutta viittaa siihen, että jotain totuutta sanavalmiin valmentajan kommentissa piilee.

– Siviilissä pyrin olemaan leppoisa, mutta kentällä tehdään se, mitä peli vaatii ja sen mukaan pelataan. Pyrin taistelemaan ja pistämään kropan likoon joka ilta. Hienouksia minulta ei ehkä nähdä niin paljoa.

Tuore pelikaaniryhmän jäsen uskoo siihen, että Lahdessa pelataan ensi kaudellakin hyvää ja tuloksellista kiekkoa.

– Uskon, että olemme vahva porukka ensi kaudella. Työnteon meininkiä löytyy varmasti ja ajattelen, että sitä kautta on kaikki mahdollisuudet pärjätä hyvin tulevallakin kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle