Korpikari, Bluesin maaliton sankari

LIIGA / Haastattelu
Espoossa Blues kavensi otteluvoitot 1-3:een. Bluesin kaikki maalit olivat puolustajien käsialaa, mutta tehopisteittä jääneen Oskari Korpikarin panosta ei voinut olla huomaamatta.

Oskari Korpikari pelaa vahvaa pudotuspelikevättä. Jämäkkä peruspeli toimii ja virheet on minimissä. Korpikari ei kirjauttanut tehopisteitä, mutta panos Blues-voiton eteen oli vahva.

– No oli kyllä oikein playoff-ottelu! Aika sellainen fyysinen, vauhdikkaitahan nämä on olleet kaikki pelit, mutta jotenkin nyt tuossa oli oikein kunnon playoffs-fiilis mukana. Oli hieno peli, Korpikari maiskutteli voittoa.

Korpikari, joka pelaa toista ja viimeistä sopimusvuottaan Espoossa, on Lauri Marjamäen luottosoturi. Kun Blues ajautui ajassa 58:18 kolmen miehen alivoimalle [KalPa otti maalivahdin pois], komennettiin Korpikari ainoaksi puolustajaksi jäälle. Jäällä pakkikolossi pysyi pelikatkoista ja vaihtomahdollisuuksista huolimatta.

Bluesin kolmio puolusti KalPan tehottomaksi. Maalissa Antti Ore, joka on päästänyt vain kaksi maalia vajaassa kolmessa pelissä, torjui vakuuttavasti.

Väsyttikö pyöritys ainoaa puolustajaa?

– Ei sitä väsymystä huomaa, sitä vaan menee niin intensiivisesti siinä flow-tilassa.


Korpikari kellotti peliaikaa reilut 20 minuuttia.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Oululainen oli runkosarjassa hieman viime kautta virhealttiimpi. Yksi syy siihen oli kenties se, että Ville Lajunen poistui Bluesin vahvuudesta marraskuussa. Korpikari oli pelannut siihen mennessä jokaisen pelinsä sinipaidassa Lajusen puolustajaparina.

Bluesin kokonaan espoolainen kapteenisto muuttui Lajusen lähdön myötä. Marjamäki ja muu valmennustiimi ompeluttivat A-kirjaimen Korpikarin rintaan. Siinä oli myös tietynlaista symboliikkaa – oli otettava entistä suurempaa ruutua joukkueessa.

– Ei se sillä tavalla ole muuttanut. Puhuu [kopissa] asiaa kun on, mutta hiljaa jos ei ole. Omana ittenään mennään, Korpikari sanoo päivittäisestä tekemisestä.

Jatkaakseen välieriin täytyy Bluesin tehdä taas historiallinen temppu. Sen täytyy nousta kolmen voiton takaa-ajoasemasta pudotuspelisarjan voittoon.

– No joo... Ei jaksa historioita miettiä, Korpikari naurahti.

– Saatiin yksi peli elämää lisää, sitä kohti vaan. Pyritään hakemaan uusi kiinnitys.

» Lähetä palautetta toimitukselle