Korhosen rankkarit draaman huipennus

LIIGA / Haastattelu
Korhonen väänsi pisteet Tampereelle.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Niiralassa nähtiin perjantaina jääkiekko-ottelun kaksi puolta. Kaksi erää peliä selvästi hallinnut KalPa jäi päätöserässä täysin Ilveksen jyrän alle. Tasoitusosuma syntyi rangaistuslaukauksesta, kun pelikello näytti jo pyöreitä lukemia.

Tampereen Ilves esitti Kuopiossa nousun, jota harvemmin näkee. Kolmen maalin takaa-ajoasemasta voittoon nouseminen ei sinällään ole ennenkuulumatonta, mutta pelaamisessa tapahtunut ryhtiliike oli.

Voitto irtosi lopulta Ville Korhosen rankkarimaaleilla, joista toinen syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla, kun Pekka Tuokkolan katsottiin siirtäneen tarkoituksella maaliaan. Viime hetken rangaistuslaukaus oli Korhosellekin uusi kokemus.

- En tiennyt etukäteen että vedän, mutta totta kai valmiina olin. Rankkareita on tullut aiemminkin vedettyä, mutta en ihan tuollaisessa tilanteessa, jossa peliaika on käytännössä loppu. Mielenkiintoista oli päästä kokeilemaan, myhäili Korhonen.

Myös voittomaalikilpailun päättänyt osuma oli Korhosen käsialaa. KalPa hallitsi ottelua mielin määrin lähes kaksi täyttä erää. Ilves-hyökkääjän mukaan ottelujen aluissa on ollut aiemminkin hankaluuksia.

- Muutamassa pelissä meillä on ollut tahmea startti, enkä oikein tiedä mistä se johtuu. Kaikki ei ole heti alussa ihan satasella mukana ja peli menee vähän kattelemiseksi.

- Tänään päästiin peliin mukaan, kun Corso tappeli itsensä pihalle. En tiedä hämmentyikö kaveri siitä vähän, kun niiden peli meni sekaisin. Saatiin sen jälkeen heti pari maalia ja päästiin peliin mukaan.

Todellakin. Ilveksen kurssi kääntyi, kun Daniel Corso hölmöili itsensä maalinedustakahakan jälkimainingeissa aikaisen suihkun puolelle. Lankeaako voitosta siis osa kunnia myös Corsolle?

- No kai siitä vähän voi kiitosta antaa, Korhonen naureskeli.

Ilveksen päätöserän rynnistyksestä ei voinut päätellä, että joukkue tahkosi eilen tiukan pelin kotonaan Lukkoa vastaan. Korhonen löysi heikon alun syyksi enemmän korvien välin kuin väsyneet pohkeet.

- Sanoisin, että se on enemmän henkisiä juttuja. On tosi kovaa ladata itsensä peräkkäisinä iltoina.  Se vaatii yläpäältä enemmän hommia ja ehkä siinä ei tänään niin onnistuttu. Onneksi pystyttiin sätkimään mukana pelissä ja sitten kun saumaa saatiin, nin kyllä sitä virtaa löytyi.

» Lähetä palautetta toimitukselle