Kopecky: ”Tämä on se syy, miksi jääkiekkoa pelataan”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Slovakia menetti kahden maalin johtonsa puolivälieräottelussa Kanadaa vastaan, mutta yleisön hurjan kannustuksen alla joukkue kuitenkin nousi ensin tasoihin ja lopulta voittoon, minkä johdosta pelin jälkeen nähtiin iso kasa onnesta haltioituneita slovakialaisia.

Erittäin vahvasti Kanada-puolivälieräottelun aloittanut Slovakia hukkasi johtoasemansa toisessa erässä, mutta se ei slovakkeja kuitenkaan kaatanut. Kolmannessa erässä joukkue nousi ensin tasoihin ja Kanadan kapteenin Ryan Getzlafin jäähyn aikana lopulta myös voittoon.

Välieräpaikan varmistuttua Slovakian joukkueesta löytyikin iso kasa iloisia naamoja. Niihin lukeutui Florida Panthersin hyökkääjä Tomas Kopecky, joka iski Slovakian avausmaalin Kanada-ottelussa.

– Loppujen lopuksi halusimme voittoa ehkä enemmän kuin he. Toisen erän jälkeen olimme tappiolla ja silloin erätauolla viesti oli pelata vain omaa peliämme. Sitä kautta saisimme varmasti paikkoja. He ottivat kaksi turhaa jäähyä ja meidän ylivoimamme rankaisi heitä niistä, iloinen Kopecky kommentoi pelin jälkeen.

3-3-tasoituksessa vahvan esityön tehnyt Tomas Tatar olikin ylpeä pelin jälkeen siitä, mitä joukkueensa sai aikaan Kanada-ottelussa.

– Näytimme sen, että slovakialaiset osaavat pelata jääkiekkoa. Meillä on tässä joukkueessa paljon kokemusta NHL:stä ja olemme edelleen kovalla tasolla. Tällä hetkellä olemme erittäin iloisia voitosta, Tatar riemuitsi.

Kopeckylle ja Slovakialle altavastaajan asemasta voittoon nouseminen ja mitalipeleihin matkaaminen oli kuin unelmien täyttymys.

– Tämä on se syy, miksi jääkiekkoa pelataan. Tästä olemme unelmoineet ja nyt saamme mahdollisuuden pelata mitaleista. Nyt voimme levätä hetken ja teemme kaikkemme sen eteen, että voimme voittaa täältä jotain, Kopecky tuumasi tyytyväisenä.


Slovakia ja Kopecky pääsivät iloitsemaan Kanada-ottelun jälkeen.

”Ansaitsimme paikkamme”

Kopecky uskoo joukkueen mahdollisuuksiin myös mitalipelien puolella.

– Meidän sydämet ovat täysillä mukana joukkueen tekemisessä ja olemme tällä hetkellä oikealla tiellä. Mikäli pelaamme näin yhtenäisesti kuin nyt pelasimme, niin meillä on varmasti kaikki mahdollisuudet yllätyksiin ja menestykseen.

Turnauksen edetessä otteitaan kovasti parantanut 21-vuotias Tatar rakenteli Slovakian tasoitusta vastahyökkäyksessä, jossa Milan Bartovic pääsi iskemään osuman Tatarin laukauksesta tulleen irtokiekon jälkeen.

– Tällaisia kavereita vastaan pitää pystyä haastamaan, sillä heillä oli puolustajia, jotka ovat korkealla tasolla ihan NHL:ssäkin. Hekin tekevät virheitä, sillä he ovat ihan samalla tavalla ihmisiä kuin kaikki muutkin. Heille tuli muutama moka ja pystyimme käyttämään ne hyödyksemme, Tatar pohdiskeli.

Puolivälieräottelu ratkesi lopullisesti Slovakian ylivoimaosumaan, joka syntyi Kanadan kapteenin Ryan Getzlafin viiden minuutin jäähyn aikana. Tatar varoi sanojaan Getzlafin Juraj Mikusiin kohdistuneen taklaukseen liittyen.

– En tiedä, mitä sanoa siitä. Getzlaf on erittäin hyvä pelaaja ja arvostan häntä erittäin paljon, mutta tuo on juuri sitä, mitä hän välillä tekee. En tarkalleen tiedä mitä siinä tapahtui, mutta toivottavasti Mikus on kunnossa, Tatar tuumasi.

Joukkueen tärkeimpiin hyökkääjiin kuuluva 30-vuotias Kopecky on ylpeä siitä, kuinka yhtenäinen Slovakian joukkue on tällä hetkellä.

– Kaikki pelaavat joukkueelle, blokkaavat vetoja ja tekevät kaikkensa voittojen eteen. Kukaan ei ole itsekäs. Ansaitsimme paikkamme välierissä ja nyt nautimme siitä, Kopecky sanoi ja käänsi katseita jo tulevaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle