KooKoon maalittomuus ei Huhtalaa hymyilyttänyt

MESTIS / Haastattelu
Jukurit ei antanut KooKoolle aihetta tuulettaa.
Kuva ©
Kotiedun turvin finaaleihin lähtenyt KooKoo ei päässyt juhlimaan mestaruutta Mikkelin lauantai-illassa, sillä Jukurit oli parempi lukemin 3−0. Tappio oli kouvolalaisille kannujahdin ensimmäinen.

KooKoon pienikokoinen hyökkääjä Santtu Huhtala oli ottelun jälkeen mietteliäällä tuulella.

− Emme olleet tänään valmiita taistelemaan ja hävisimme liikaa kaksinkamppailuja. Jukurit halusi voittaa kovemmin, he pelasivat tänään hyvin, Huhtala tuumi.

Lauantainen ottelu oli pudotuspeleissä ensimmäinen, jossa KooKoo jäi täysin maaleitta. Aikaisemmissa kamppailuissa kouvolalaisten patentoima vaarallinen ensimmäinen erä koki inflaation, sillä Jukurit onnistui ensimmäisen kerran kamppailun kolmannellatoista minuutilla.

− Emme haastaneet veskaria tänään. Pelasimme tuolla ympärillä, emmekä päässeet ytimeen. Seuraavassa pelissä sitten paremmin.

Turun palloseuran kasvatti on päässyt Kouvolassa myös maalien makuun. Runkosarjassa sähäkkä hyökkääjä merkkautti itselleen yhteensä 15 maalia, ja tämän kevään kahdeksassa pudotuspeliottelussa osumia on syntynyt neljä. Huhtalan mukaan maaleilla ei ole kuitenkaan suurempaa painoarvoa.

− Kiva niitä on tehdä, mutta se on sama kuka ne maalit joukkueelle tekee, tappiosta uupunut Huhtala summasi kuluvaa kautta.

Viimeisimmät ottelut turkulainen on pelannut isojen poikien kanssa. Huhtala on muodostanut tehokkaan kolmosketjun itseään noin 20 senttiä pidempien hyökkääjien Antti Mäkilän ja Henri Tuomisen kanssa. Huhtala antoi lauantain ottelun jälkeen suitsutusta ketjukavereilleen.

− Mukavahan siinä on pelata, kun on kaksi hyvää pelaajaa rinnalla. Meillä on roolitukset kunnossa, ja tiedämme miten kaverit liikkuvat, Huhtala veisteli.

Hämmennättekö Tuomisen kanssa vastustajia Turun murteella?

− Emme hämmennä, hymähti Huhtala totisena.

Mestiksen mestaruuspokaali vaihtaa omistajaa neljän voiton jälkeen. KooKoo ja Jukurit jatkavat viime vuoden finaaleiden revanssikierrosta maanantaina, kun kiekko tippuu jäähän Kouvolassa klo 18.30. Viimeisessä erässä Nico Lehdon viisiminuuttista istuneen Huhtalan mukaan valmistautuminen on maanantaina kaiken a ja o.

− Lähdemme heti valmistautumaan ja syömään. Huomenna varmasti treenataan vähän, jotta olemme kovemmassa iskussa seuraavassa pelissä. Ratkaistaan tämä sarja seuraavassa kohtaamisessa, turkulainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle