KooKoo-kapteeni entisen seuransa kimppuun

MESTIS / Haastattelu
Rokottaako KooKoo-kapteeni vanhaa seuraansa?
Kuva © Timo Savela
Tällä kaudella KooKoo-kapteeniksi valittu Jarno Lippojoki lähtee innolla Mestis-finaaleihin. Finaaleissa Kouvolan oranssimustia vastaan asettuu Mikkelin Jukurit, joka on jo entuudestaan tuttu joukkue Lippojoelle.

Täksi kaudeksi Lappeenrannasta Kouvolaan saapunut Jarno Lippojoki äänestettiin joukkueen sisällä ennen kauden alkua hoitamaan kapteenin tehtäviä. Puolustajalle kapteenin hommat eivät ole entuudesta kovinkaan tuttuja, sillä mies on aiemmin toiminut ainoastaan varakapteenina A-juniori-ikäisenä. Kapteeni kiittää joukkuetovereitaan, että soivat hänelle tällaisen kunnian.

- A-junioreissa olen ollut aiemmin vain varakapteenina, joten kapteenin nauhaa ei ole tullut kannettua kertaakaan aiemmin. Ei siinä mitään, kiva että kaverit äänestivät. Suuri kiitos kuuluu heille, naureskelee Lippojoki.

Miehelle kapteenius on tuonut muutakin kuin vain velvollisuuden kätellä tuomareita ja vastustajan kapteenia. Lippojoki yrittää luoda henkeä joukkueeseen ja näyttää mallia muille jäällä. Kapteeni myös myöntää olevansa kopissa varsin hiljainen kaveri.

- Onhan se kapteenius jotain tietysti tuonut. Yritän luoda henkeä joukkueeseen ja muuta sen tapaista. Koetan näyttää jäällä esimerkkiä muille ja pelata sitä omaa peliä. Kopissa en ole kuitenkaan niin äänekäs kaveri, pelipäivinä varsinkaan.

Välieristä hyvillä mielillä finaaleihin

KooKoo siis eteni finaaleihin kaatamalla TUTOn otteluvoitoin 3-1, eikä tapahtumasarjasta myöskään juonenkäänteitä puuttunut. Välieräsarjasta odotettiin erittäin tiukkaa, ja sitä se kyllä olikin alussa, mutta sitten KooKoo sai suuren tunteen mukaan peliinsä ja meni menojaan.

KooKoo pöllytti turkulaisia ottelusarjassa vähän joka osa-alueella, mutta TUTO vei silti nimiinsä ensimmäisen kohtaamisen loistavan maalivahtipelinsä turvin. Seuraavat kolme ottelua puolestaan KooKoo vei maalierolla 19-6.

- Sarja oli alkuun tiukkaa, kuten kaavailtiinkin. Vaikea siitä sitten on enempää sanoa, mutta ensimmäinen peli Turussa oli meidän hallintaa, muttei saatu maaleja.

- Toisessa pelissä kotona olimme kaksi ensimmäistä erää aivan kehällä, mutta sitten varmaan tämän sarjan käännekohta oli se, kun noustiin sieltä voitoon. Keskiviikkona vähän röpsähti tuossa lopussa, mutta kuitenkin hieno sarja kaiken kaikkiaan, varsinkin meidän kannalta, Lippojoki tiivistää ottelusarjan.

Koko välieräsarjan kulminaatiopisteenä voidaan pitää juurikin KooKoon uskomatonta loppukiriä toisessa osaottelussa, kun oranssimustat nousivat neljän maalin takaa-ajoasemasta voittoon. Henkiseltä kantilta ottelu oli KooKoolle äärettömän arvokas, ja se auttoi siivittämään kouvolalaiset lopulta finaaleihin kymmenen vuoden odotuksen jälkeen.

- Se oli todellä tärkeä, että saatiin siitä toisesta ottelusta voitto. Oltiin 0-4 tappiolla, mutta ei lopetettu siinä uskoa omaan tekemiseen ja kaikki olivat sitä mieltä, että täältä vielä noustaan. Sieltä sitten tultiin ja se oli kyllä aivan mahtavaa, kapteeni hehkuttaa.

Nyt finaaleissa KooKoo saa vastaansa rakkaan arkkivihollisensa Mikkelin Jukurit. Myös Jukureissakin uransa aikana pelannut Lippojoki lähtee odotetusti innolla kohtaamaan ex-seuransa.

- Tottakai hyvin mielin lähdetään ja varmasti tulee tiukkoja pelejä sekä hienot finaalit. Odotan kyllä innolla!

Niin välierät kuin finaalitkin pelataan paras viidestä -systeemillä. Jokaisen ottelun merkitys korostuu entisestään, ja yhteenkään huonoon peliin ei missään nimessä ole varaa. Kapteenin mukaan paras mahdollinen lähtö finaalisarjaan olisi ryöstää kotietu Kouvolaan heti ensimmäisessä ottelussa.

- No onhan se tottakai niin, että jo ensimmäinen ottelu on tärkeä Mikkelissä. Siitä kun hakee ryöstön niin se on hyvä lähtö. Tämä on kuitenkin varsin lyhyt sarja ja jokainen ottelu on todella tärkeä.

Jukurit on kuluvalla Mestis-kaudella ollut tasaisen varma ja vahva joukkue, eikä mikkeliläisryhmä ole hävinnyt pudotuspeleissä vielä yhtäkään ottelua. Tällä kaudella Jukurit on ollut myös KooKoolle kova pala purtavaksi, sillä kuudesta kohtaamisesta mikkeliläiset ovat onnistuneet voittamaan viisi - viimeisimmän kuitenkin KooKoon hakiessa kolmea pistettä ilman maalivahtia.

Mikä sitten tekee Jukureista KooKoolle niin pahan vastustajan? KooKoo-kippari löytää tähän vain yhden syyn - oranssimustien heikon alkukauden.

- En oikein tiedä. Olisikohan se ollut meidän alkukauden huonoutta, mutta nyt on kevään pelit menossa, eikä muistella menneitä. Ei oikein olla saatu omaa peliä kulkemaan heitä vastaan, mutta nyt pannaan asiat järjestykseen!

TUTOsta KooKoo meni jatkoon luottamalla vahvasti omaan tekemiseen. Lippojoen mielestä Jukuritkin on kaadettavissa tismalleen samoilla eväillä.

- Kyllä meidän täytyy luottaa vain siihen omaan tekemiseen ja pelata sitä eikä niinkään miettiä, mitä vastustaja tekee. Keskitytään vaan omaan tekemiseen, niin varmasti hyvä tulee, päättää Lippojoki uhkuen itseluottamusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle