Petri Kontiola oli aamuharjoitusten jälkeen rennolla mielellä.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kontiolan muistot vuoden 1995 mestaruudesta: "Tammen tanssit"

Leijonat valmistautui torstaina illan Slovenia-otteluun rennoissa tunnelmissa, ja harjoitusten jälkeen Petri Kontiolalla oli hetki aikaa muistella 20 vuoden takaisia tapahtumia.

Vuoden 1995 maailmanmestaruusottelun tapahtumat eivät ole tarttuneet Petri Kontiolan muistiin erityisen tarkasti, sillä hän oli tuolloin vasta 10-vuotias. Jotain on kuitenkin jäänyt mieleen.

− Ne tuuletukset ja juhlat ottelun jälkeen. [Jukka] Tammen tanssit esimerkiksi.

− Kyllä se mestaruus on varmasti jättänyt jäljen jokaiseen suomalaiseen jääkiekkoilijaan, ja oli tietysti esimerkiksi pihapeleissä esillä.

Kontiola antaa suurta arvoa tuon historiallisen mestaruuden voittaneille pelaajille.

− Kyllä sieltä on hienoja persoonia noussut suomalaiseen jääkiekkoon, Jutit, Raipet ja sellaiset.

Myös Leijonien taustajoukoissa on kaksi tuon joukkueen mestaria, Jere Lehtinen ja Ville Peltonen, jotka ovat nähneet maajoukkuekiekkoa jo yli kahden vuosikymmenen ajan.

− Hienot urat ja kova arvostus. Ovat varmasti oikeita miehiä tuohon hommaan. Ei olla vielä mitään muistamista keksitty, vaan oltu tässä omassa pelihommassa kiinni, mutta ehkä vielä jotain keksitään.

Kontiola on vielä kolmen ottelun jälkeen ilman tehopisteitä, mutta ei ole erityisen huolissaan omista tehoistaan. Hän myöntää kuitenkin, että olisihan se maali kiva tehdä.

− Olen ollut monesti mukana ja tehnyt pisteitä, eikä olla voitettu mitään, että ehkä tällä kertaa toisin päin. Mutta onhan maalinteko kivaa hommaa.

− Ehkä työ vielä kiittää tekijäänsä. Yritetään pelata pidempiä hyökkäyksiä, sitä se pelimme ehkä nyt kaipaa, Kontiola arvioi keinoja tehojen löytämiseen.

Slovenian joukkueessa on pienen maan maineesta huolimatta rutkasti kokemusta ja taitoa. Erityisesti Kontiola nostaa esiin. Anze Kopitarin ja KHL-peleistä tutun TsSKA-hyökkääjä Jan Mursakin.

− Vähän katsoin heidän otteluaan Slovakiaa vastaan, liikkuva porukka. Täytyy se Kopitar varmaan katsoa vähän tarkemmin. Mursak on myös todella taitava maalintekijä. Hänellä on hyvä kausi alla KHL:ssä, Kontiola tiesi kertoa.

Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.15.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Sloveniaa vastaan Leijonien on onnistuttava

MAAJOUKKUE | 10.5.2017 14:00
Kahden peräkkäisen tappion jälkeen Leijonat kohtaa B-lohkon toiseksi viimeisenä olevan Slovenian. Mikään muu kuin selvä voitto on Leijonien kannalta pettymys. lue lisää

Analyysi: Näin Slovenia pelaa − Leijonien iskettävä siniviivoilla

MAAJOUKKUE | 10.5.2017 10:00
Suomen urakka MM-jääkiekossa jatkuu keskiviikkona Sloveniaa vastaan. Sarjanousija ei ole vakuuttanut, vaikka toisaalta se on välttänyt suuremmat nöyryytykset. lue lisää

Puljujärvi palaa jääpallon pariin ja muita mahdollisen Slovenia-tappion uhkakuvia

MAAJOUKKUE | 10.5.2017 8:00
Leijonat pelaa keskiviikkoiltana kohtalonottelun Sloveniaa vastaan. Vai onko yksittäinen ottelu sittenkään niin kohtalokas? lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Leijonien yllätysvalinta pohdituttaa - "Ei tiedä, onko hän lintu vai kala?"

MAAJOUKKUE | 4.5.2017 16:36
A-lohkon jälkeen vuorossa on B-lohkon läpikäynti, jossa myös Leijonat pelaa. Björksten ja Seppä nostavat jälleen jokaisesta B-joukkueen lohkosta kolme tärkeintä pelaajaa sekä yhden seurattavan pelaajan esiin. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 48: Koskirannan etsikkoaika on nyt

KHL | 5.12.2017 11:51
KHL-viikon positiivista suomalaisantia edusti Jarno Koskirannan otteet Pietarin SKA:ssa. Voiko Koskiranta säilyttää paikkansa pietarilaisten pelaavassa kokoonpanossa, kun joukkueen nimilista pursuaa keskushyökkääjiä? lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Petri Kontiola

Lokomotiv #15 R kh
s. 1984 Seinäjoki
183CM / 92KG
SOPIMUS: 2016
VARAUS: 2004 Chicago Blackhawks 7. kierros #196