Petri Kontiola oli aamuharjoitusten jälkeen rennolla mielellä.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kontiolan muistot vuoden 1995 mestaruudesta: "Tammen tanssit"

Leijonat valmistautui torstaina illan Slovenia-otteluun rennoissa tunnelmissa, ja harjoitusten jälkeen Petri Kontiolalla oli hetki aikaa muistella 20 vuoden takaisia tapahtumia.

Vuoden 1995 maailmanmestaruusottelun tapahtumat eivät ole tarttuneet Petri Kontiolan muistiin erityisen tarkasti, sillä hän oli tuolloin vasta 10-vuotias. Jotain on kuitenkin jäänyt mieleen.

− Ne tuuletukset ja juhlat ottelun jälkeen. [Jukka] Tammen tanssit esimerkiksi.

− Kyllä se mestaruus on varmasti jättänyt jäljen jokaiseen suomalaiseen jääkiekkoilijaan, ja oli tietysti esimerkiksi pihapeleissä esillä.

Kontiola antaa suurta arvoa tuon historiallisen mestaruuden voittaneille pelaajille.

− Kyllä sieltä on hienoja persoonia noussut suomalaiseen jääkiekkoon, Jutit, Raipet ja sellaiset.

Myös Leijonien taustajoukoissa on kaksi tuon joukkueen mestaria, Jere Lehtinen ja Ville Peltonen, jotka ovat nähneet maajoukkuekiekkoa jo yli kahden vuosikymmenen ajan.

− Hienot urat ja kova arvostus. Ovat varmasti oikeita miehiä tuohon hommaan. Ei olla vielä mitään muistamista keksitty, vaan oltu tässä omassa pelihommassa kiinni, mutta ehkä vielä jotain keksitään.

Kontiola on vielä kolmen ottelun jälkeen ilman tehopisteitä, mutta ei ole erityisen huolissaan omista tehoistaan. Hän myöntää kuitenkin, että olisihan se maali kiva tehdä.

− Olen ollut monesti mukana ja tehnyt pisteitä, eikä olla voitettu mitään, että ehkä tällä kertaa toisin päin. Mutta onhan maalinteko kivaa hommaa.

− Ehkä työ vielä kiittää tekijäänsä. Yritetään pelata pidempiä hyökkäyksiä, sitä se pelimme ehkä nyt kaipaa, Kontiola arvioi keinoja tehojen löytämiseen.

Slovenian joukkueessa on pienen maan maineesta huolimatta rutkasti kokemusta ja taitoa. Erityisesti Kontiola nostaa esiin. Anze Kopitarin ja KHL-peleistä tutun TsSKA-hyökkääjä Jan Mursakin.

− Vähän katsoin heidän otteluaan Slovakiaa vastaan, liikkuva porukka. Täytyy se Kopitar varmaan katsoa vähän tarkemmin. Mursak on myös todella taitava maalintekijä. Hänellä on hyvä kausi alla KHL:ssä, Kontiola tiesi kertoa.

Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.15.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kontiola ketjukaveristaan Eeli Tolvasesta: "Annetaan pojan mennä ja tehdä"

MAAJOUKKUE | 16.2.2018 17:06
Petri "Konna" Kontiola napsi jälleen pari syöttöpistettä, mutta hänenkin huulillaan oli pelin jälkeen kukas muukaan kuin Eeli Tolvanen. lue lisää

Miehet huomenna olympialaisten valokeilaan - Kanadalla ylivoimaisesti eniten NHL-kokemusta

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 19:00
Vaikka nykyiset NHL-pelaajat loistavatkin poissaolollaan Pyeonchangista, on jokaisella joukkueella riveissään NHL-kokemusta. Maakohtaisessa tilastossa kärjessä on Kanada. Suomen joukkueesta NHL-kokemusta ei juurikaan löydy. lue lisää

Leijonat haluaa kaukaloon - "Ruvetaan vaan jo pelaamaan"

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 7:35
Seitsemän tunnin aikaero kiusasi Suomen vielä sunnuntain harjoitusottelussa Tšekkiä vastaan. Käteen jäi silti 2–0-voitto ja paljon materiaalia erikoistilanteista. Pelaajiston mukaan Leijonat olisi valmiita pelaamaan vaikka heti. lue lisää

Leijonille kokenut kapteenisto - Kukkoselle C-kirjain rintaan

MAAJOUKKUE | 7.2.2018 14:10
Leijonien kapteenisto Pyeongchangin olympialaisissa on kokenut. Kapteenina toimii Lasse Kukkonen sekä varakapteeneina Sami Lepistö ja Petri Kontiola. lue lisää

"Saimmepahan hyökätä" - hukatut ylivoimamahdollisuudet jäivät harmittamaan Kontiolaa

MAAJOUKKUE | 15.12.2017 17:14
Suomen neljä hukattua ylivoimaa jäivät harmittamaan Petri Kontiolaa voitosta huolimatta. 4-1-lukemin päättynyt ottelu oli Kontiolan mielestä yksipuolinen Leijonien aktiivisuuden johdosta. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Petri Kontiola

Lokomotiv #15 R kh Suomi #15 R kh
s. 1984 Seinäjoki
183CM / 92KG
SOPIMUS: 2016
VARAUS: 2004 Chicago Blackhawks 7. kierros #196