Komulainen: "Oli ainakin vauhtia ja vaarallisia tilanteita"

LIIGA / Haastattelu
Joonas Komulainen nauttii pudotuspelien tunnelmasta.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Lukon ja Tapparan välisen välieräsarjan neljäs kamppailu on päättynyt kotijoukkueen voittoon pidemmän kaavan mukaan. Kotijoukkueen yksi onnistujista on keskushyökkääjä Joonas Komulainen.

Lukon ja Tapparan väliset välieräkamppailut ovat olleet suhteellisen vähämaalisia pelejä. Sarjan neljäs ottelu oli kuitenkin kaikkea muuta, kun joukkueet mätkivät peräti yhdeksän osumaa.

Jatkoerään asti venynyt taisto päättyi Lukko-hyökkääjä Toni Koiviston tekemään maaliin, jossa kiekko pomppi sisään ohi voimattoman Tappara-vahti Mika Norosen.

− Vedin vaan sinne päin, vaatimaton voittomaalintekijä kommentoi osumaansa.

Ensimmäinen erä tarjosi heti viisi osumaa, joka oli varsin poikkeuksellsista joukkueiden aiempia pelejä muistellessa.

− Oli ainakin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pelattiin varsin monipuolinen ja maalirikas ottelu, Lukon pienikokoinen keskushyökkääjä Joonas Komulainen kommentoi tapahtumia tuoreeltaan.

Ottelun alku näytti, että kotijoukkue suorastaan teurastaa vastustajansa, kun valotaululla olivat 3−0-lukemat avauserän puolivälissä. Mutta taas kerran huomattiin, että jääkiekossa muutokset tapahtuvat nopeasti. Tappara teki kaksi osumaa erän jälkipuoliskolla, ja peli oli taas uusi.

− Valmistautuminen onnistui ja tultiin hyvin peliin. Maaleja tuli nopeasti, mutta mielestäni ei me lopetettu pelaamista kolmen maalin johtoasemassa. Tapparan maalit tulivat niin nopeasti, ettei oikein osaa sanoa, tuliko pelattua oikein vai väärin, hyökkääjä mietiskeli avauserän kaksijakoisuutta.

Toisessa erässä raumalaisyleisö huokaili syvään, kun Tapparan takaa-ajo oli tuottanut jo kolmannen osuman. Peli näytti kääntyvän tamperelaisten suuntaan, mutta kotijoukkue teki tärkeän johtomaalin keskimmäisen erän loppuhetkillä. Erän jälkeisellä tauolla Lukon pukukopissa ajatukset pidettiin hetkessä.

− Käytiin tapahtumat läpi ja todettiin, ettei keksitä pyörää uudestaan. Hyökätään rohkeasti ja pidetään tekeminen yksinkertaisena, Komulainen selvitti joukkueen taktiikkaa kolmanteen erään.

Aivan ei homma mennyt Lukon suunnitelmien mukaan, kun Tappara teki tasoitusmaalin päätöserän puolivälissä. Molemmilla oli omat paikkansa tehdä voittomaali jo varsinaisella peliajalla, mutta lopulta edessä taas jatkoerä aiemmin Raumalla pelatun ottelun tapaan.

− Ei tullut aiemminkaan mieleen, että tämä peli hävitään. Eikä se tullut kolmannen erän jälkeenkään. Rohkeasti vaan hakemaan ratkaisua, sentteri muistutti hyökkäyspelin tärkeydestä.

Lukko siirtyi sarjassa jo voiton päähän finaalipaikasta, mutta raumalaisleirissä ajatukset pidettiin tukevasti hetkessä.

− Ei ole mitään paineita mistään. Pudotuspelit ovat kovia pelejä, ja niissä on kiva pelata. Joukkueena me nautimme ja haluamme pelata näitä pudotuspelejä. Huomenna palautellaan ja perjantaina lähdetään pelaamaan Tampereelle.

− Sarja on pitkä ja kaikenlaisia pelejä mahtuu mukaan. Yksikin pomppu tai laukaus voi muuttaa paljon, joten ei näistä koskaan tiedä, keskushyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle