Komarov: "En luovuta missään vaiheessa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Komarov odottaa Minskin-matkaa
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Leo Komarov vaihtoi ennen kautta NHL-sirkuksen KHL:ään. Nyt Dinamo Moskovan mies on valmis viidensiin MM-kisoihinsa ja kertoili ajatuksiaan myös Suomen joukkueesta ja Aleksandr Ovetškinista.

- Päällimmäinen ajatukseni MM-kisoista on siellä odottava rankka ohjelma. Seitsemän peliä kymmeneen päivään, joten menestys on pienestä kiinni. Se on kova setti, mies huokaisee.

Kevään viimeinen rypistys on jo alkanut. Leijonien harjoitusottelut ovat ohi, ja Ruotsin EHT-turnauksen avausottelussa kaatui Venäjä.

- Huikeaahan tämä on ollut pelata kotona. Hyvä, että pelimme kiinnostavat näissä pikkukylissä joissa kävimme, kuten Savonlinnassa ja Mikkelissä.

EHT polkuna maailmanmestaruuskisoihin

Vaikka Leijonat Venäjän nujersikin, oli pelissä vielä paljon parannettavaa. Komarov näkee sen luonnollisena tässä vaiheessa kautta.

- Pelissämme on hakemista vielä, mutta päätavoitteenamme ovat tietysti MM-kisat. Nämä EHT-pelit ovat hienoja matseja, mutta näissä vielä yritetään harjoituksen kautta saada peli niin hyvään kuntoon kuin mahdollista. Vielä on aikaa.

Komarov tunnetaan sitkeänä pelaajana, joka ei anna periksi helpolla.

- Sain paljon vastuuta Venäjää vastaan, ja se on hienoa. Mutta yritän aina voittaa, se on ihan sama missä pelaan. Kunhan pääsee mukaan! Meillä on paketti hyvin kasassa, ja enää pieniä asioita pitäisi parantaa.

Miehen mielikuva koko Suomen joukkueesta on samanlainen.

- Meillä on täällä hyviä pelikavereita. Sitä täytyy vain hakea tyhjä tila ja kiekko tulee. Eihän tämäkään mikään hyvä peli meiltä ollut, ja etenkin toisessa erässä olimme alakynnessä. Peli-ilmeemme on kuitenkin sellainen, että yritetään täysillä, ihan sama miten se peli päättyy. Ja sellainen pelaaja minä olen, että en luovuta missään tilanteessa.

Tie kohti maailmanmestaruutta

Komarov lähtee kohti Minskiä itsevarmoin, mutta realistisin aattein.

- Resurssit meillä riittävät ihan mihin vain. Emmehän me voi lähteä mihinkään turnaukseen jos voittaminen ei ole päätavoitteena. Siihen vaaditaan paljon töitä, tuuria, ja on oltava hyvä päivä. Siellä on kovia vastustajia vastassa.

Komarovilla riittää luottoa myös joukkuekavereita ja tulevaisuuden tähtiä kohtaan.

- En usko, että olemme ennakkosuosikkeja. Suomen joukkueessa on kuitenkin aina ollut mukava pelata, koska se on nimenomaan joukkue. Ei meillä ole mitään surffailijoita. Meillä on ollut tässä nyt mukana näitä nuoria poikia, ja heidän taisteluaan on ollut mukava seurata. Suomen jääkiekolla on hyvä tulevaisuus.

Maalin suulle turnaukset Suomella harvemmin kaatuvat, ja siihen ei Komarov usko nytkään.

- Meillä on nuori kundi Saros, nyt hienosti pelannut Koskinen ja saatiin NHL:stä vielä Pekka Rinne mukaan.

Supertähdelle terveiset

Venäjän tähtihyökkääjä Aleksandr Ovetškin vältteli Venäjä-ottelun jälkeen mediaa, mutta Komarovin kanssa mies vaihtoi lyhyet, mutta iloiset tervehdykset venäjäksi.

- Ihan hyvässä hengessä vaihdettiin tuntemukset. Olemme olleet Ovetškinin kanssa hyviä ystäviä jo pitkään, eli ei muuta kuin tsemppiä vaan hänelle.

Hyvät ystävät muuttuvat kuitenkin kentällä vihollisiksi.

-Peli on peliä, ja se näyttäisi tyhmältä jos siellä alkaisimme halailla. Me pelaamme voitosta, eikä siinä vaiheessa voi alkaa kaveriksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle