Kolmosketjussa pärjäisi yksinkertaisempikin: " Ei meidän kauheasti tarvitse puhua"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Immosen ketju pelaa yksinkertaista, mutta toimivaa kiekkoa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Vaikka Jarkko Immosen rooli on totuttua pienempi, aloitukset tarttuvat edelleen tutusti melkein 66 prosentin varmuudella, joten mies on vireessä.

− Nyt on ollut näin, että otan noita aloituksia ja pelaan alivoimaa. Kiva täällä on olla mukana, kaikki käy, Immonen kertoi tyytyväisenä voittoon

Immosen kipparoima kolmosketju ei paljon otsikoissa paistattele, mutta tekee omaa tärkeää työtään. Yksinkertaisia asioita, joita edes slovakkifanien valtava meteli ei häirinnyt. Lauantaina Immosen laidoilla luistelivat Antti Pihlström ja pirteästi kurvaillut Ossi Louhivaara.

− Kyllähän se vähän vaikeuttaa sitä kommunikointia, välillä jotain yritetään huudella. Ei meidän kauheasti tarvitse puhua, koska yritämme vain pelata kiekkoa yksinkertaisesti syvään. Kivempihan se on, että on meteliä kuin että olisi hiljaista.

Leijonilla luistaa

Leijonien peli on uomissaan. Slovakia pelasi kenties turnauksen parhaan pelinsä, mutta ei pystynyt horjuttamaan suomalaisten puolustusta edes viidellä kolmea vastaan -ylivoimalla.

− He tulivat kyllä alussa todella kovaa. Toisessa erässä jäähyt vähän sotkivat viisikoiden pelaamista. Saatiin pidettyä heidät aika hyvin pelin ulkopuolella.

Miten ihmeessä Leijonat on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana neljässä perättäisessä ottelussa?

− Kaikki jätkät tekevät sitä hommaa systeemin mukaan omassa roolissaan. Ja ovathan nuo maalivahdit olleet huikeita. Kyllä se auttaa myös kenttäpelaajia, kun maalivahdit ovat noin hyviä. Voi luottaa, että jos sattuu jotain pientä, ei niin haittaa, Immonen kiitteli.

Systeemiin kuuluvat yhteinen rauhallisuus ja järki, jotka ovat toistaiseksi pysyneet mukana kaikissa otteluissa avausottelun tappion jälkeen. Sitoutuminen joukkuepeliin on ihailtavaa.

− Pidetään huolta siitä, että yksi hyökkääjä on vähän alempana, ettei tule mitään ylläreitä, Immonen kuvaili lähinnä sentterin tärkeintä tehtävää.

− Sentterinä täytyy ensin pitää huolta ensisijaisesti puolustustehtävistä, myös turnauksen pistepörssin kärkeä kurkotteleva Joonas Kemppainenkin totesi vieressä.

» Lähetä palautetta toimitukselle