Kolmen syötön Tallberg: "Ollaan saatu aikaan se steppi tasoihin pääsemiseen ja ohi menemiseen"

LIIGA / Haastattelu
Tallberg kokosi Lukkoa vastaan kolme syöttöpistettä.
Kuva © Timo Savela
Jukurit onnistui nappaamaan kaksi sarjapistettä Lukolta monien vaiheiden jälkeen 4-3-numeroin. Jukureiden Teemu Tallberg oli erityisen tyytyväinen joukkueen pelaamiseen tappioasemassa.

Lukko meni tiistain kamppailussa kolmesti johtoon, mutta joka kerta Jukurit kampesi itsensä rinnalle. Mikkeliläisryhmällä oli paikkansa naulata peli jo kolmannessa erässä, mutta lopulta ratkaisu venyi jatkoajalle ja siinä ratkaisijaksi nousi puolustaja Miika Koivisto.

− Se oli tasainen peli. Lukko teki 1-0-maalin ja me tasoitettiin. Sillä tavalla mentiin sitten 3-3:een asti, jukurihyökkääjä Teemu Tallberg kertasi.

− Me saatiin hyvä draivi päälle ja siinä olisi voinut saada enemmänkin sitä tulosta aikaiseksi. Kolme maalia kuitenkin saatiin tänään aikaiseksi ja voitettiin jatkoilla, niin pitää olla siihen tyytyväinen.

Jukureille tappioasemassa pelaaminen on ollut kuluvalla kaudella hankalaa, mutta viime peleissä siihen on tullut muutosta. Perjantaina Ilvestä vastaan joukkue kuitenkin nousi tasoihin kahdesti ja tiistaina toisti tempun kolmesti.

− Itseluottamuksen kasvu voi olla yksi juttu. Mielestäni me käytiin sitä asiaa läpi pari viikkoa sitten. Jos vastustaja on mennyt johtoon, niin meillä vähän on tunnelma latistunut, Tallberg totesi.

− Vaikka se ottaa päähän, että vastustaja menee johtoon, niin pitää vaan yrittää kovemmin. Mielestäni me ollaan sitä parannettu tässä viime pelien aikaan. Ollaan saatu aikaan se steppi tasoihin pääsemiseen ja ohi menemiseen.

Alkukaudesta mikkeliläisryhmän tehovitjana toiminut Tallberg- Henrik Koivisto- Zach Budish on myös alkanut löytää tehottoman jakson jälkeen tehojaan. Lukkoa vastaan Tallberg säesti 1+1-tehot koonneita ketjukavereitaan kolmella syöttöpisteellä ollen alustamassa röyhkeällä nousullaan myös voittomaalia.

− Tietysti jokaiselle tulee heikompia jaksoja. Meillä se heikompi jakso kesti ehkä vähän liian pitkään. En tiedä mikä siinä on ollut, ehkä me ollaan löydetty takaisin se alkukauden pelisysteemi, joka oli vähän kadoksissa. Nyt on tärkeimmät pelit edessä, niin hyvä, että se tässä vaiheessa löytyi uudestaan, Tallberg pohti.

Viimeistä pudotuspelipaikkaa metsästävällä mikkeliläisryhmällä on edessään kuluvalla viikolla vielä ottelut KalPaa ja SaiPaa vastaan. Tallberg ainakin nauttii kevään kovista kamppailuista.

− Se on yksi hienoimpia tilanteita kaudella. Tätä varten me ollaan treenattu ja pelattu koko kausi, että päästään pelaamaan pelejä, joissa on panosta. Nyt meillä on jokaisessa pelissä panosta, niin nämä hienoja pelejä. Pitää vaan joka peliin ladata enemmän ja enemmän, että saadaan tulosta aikaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle