Kiviranta osui kolmesti.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kolmen maalin Kiviranta on kasvanut kokoa ja korkoa

Joel Kiviranta on kasvanut kolme kautta vaasalaisessa kiekkokoulussa. Mies on kehittynyt vuosi vuodelta valmiimmaksi pelaajaksi. Kesäkauden ohjelmassa on ollut fysiikan kehittäminen.

Sport aloitti harjoituskauden kotiottelut väkevällä esityksellä KooKoota vastaan. Kouvolalaiset jäivät jyrän alle lukemin 7−1, eivätkä juuri missään vaiheessa onnistuneet roikkumaan isäntäjoukkueen mukana.

Vaasalaisten melko yksipuolisen näytöksen yksi arkkitehdeista oli hyökkääjä Joel Kiviranta, joka toimitti pikkumustan pussiin kolmesti ja ehti sivussa antamaan maalisyötön myös Antti Kalaputaan viimeistelemään 2−0-osumaan avauserässä. Kiviranta on vuosien mittaan kunnostautunut enemmän työmäärässä kuin tehopisteissä, mutta luonnollisesti KooKoo-ottelussa tehdyt tehot saivat vaasalaishyökkääjän hymyilemään.

− Kiekkokoulussa nuo hattutemput taisivat olla itselläni aika yleisiä. Eipä hirveästi sen jälkeen ole osunut kohdalle, Kiviranta naurahti taiston tauottua.

− Oli hauska painaa menemään, kun pääsi paikoille ja oli tekemisen meininki koko kentällisellä. Tuntuu hyvältä pelata, kun on kroppa kunnossa, eikä ole mitään rajoitteita, Kiviranta myhäili.

Kiviranta onkin panostanut kuluneen kesäkauden aikana omaan fysiikkaansa, joka näkyy jo miehen ulkoisessa olemuksessa. Sport-luotsi Tomek Valtonen kertoo, että ainakin miehen ruokalista on uudistettu.

− Esimerkiksi ruokavaliota on muutettu oikeaan suuntaan ja oikeisiin määriin. Ainakin kolme kiloa oli tullut lisää massaa, Valtonen avasi.

− Hän on tärkeä pelaaja meille etenkin alivoimalla. Hän on tehnyt hyvän työmäärän jo useamman kauden ajan ja se näkyy nyt. En halua mitään pistetavoitteita silti asettaa. Se ei palvele välttämättä hänen tarkoitustaan, Valtonen jatkoi.

KooKoo-ottelussa Kiviranta pelasi samassa hyökkäystriossa yhdessä Sportin uusien hankintojen Sam Povoroznioukin ja Kalaputaan kanssa. Kalaputaan kanssa Kivirannalla on nuorten maajoukkueesta hiukan yhteistä historiaa, mutta yhdysvaltalainen Povorozniouk on uusi tuttavuus. Mies kertoi viihtyneensä tuoreen kaksikon kanssa.

− Oli hienoa huomata, että synkkaa myös "Povon" kanssa. Tästä on hyvä jatkaa, Kiviranta tiivisti.

Kokonaisuutena Sportin peli näytti melko paljon aktiivisemmalta, kuin mitä joukkueelta on aiempina vuosina totuttu näkemään. Tämä palvelee Kivirannan kaltaisia luisteluvoimaisia pelaajia, joita vaasalaisjoukkueessa riittää useampi. Kiviranta mainitseekin, että peliä on pyritty viime kaudesta hiukan muuttamaan tietoisesti.

− Olemme toistaiseksi keskittyneet aggressiiviseen puolustamiseen. Yleisesti kuitenkin tavoitteena on saada aktiivisempaa ja nopeampaa peliä, että peli ei menisi peruutteluksi.

− Oli hienoa huomata, että peli oli raikasta ja kaikilla oli itseluottamus kunnossa. Kun uskallamme harjoituskaudella jatkossakin kokeilla uusia asioita, kuten tässä ottelussa, saamme rakennettua hyvän itseluottamuksen kauden alkuun, Kiviranta päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kotiinpaluun ei pitänyt jännittää Tuulolaa: ”Perkele, tämä kiekkohan pomppii”

LIIGA | 13.10.2017 21:34
Huippusyksyä pelaava Joni Tuulola palasi kotikaupunkiinsa Hämeenlinnaan. Alkujännitys iski vasta ensimmäisessä vaihdossa. lue lisää

Kankaanperä 12 ottelun pelikieltoon

LIIGA | 19.9.2017 9:53
Sportin Markus Kankaanperä on saanut 12 ottelun pelikiellon lauantaisesta taklauksestaan Ville Leskisen päähän. lue lisää

Royals-valmentaja Sportin yhteistyöstä: "Tässä vielä tutustutaan toisiimme"

LIIGA | 17.9.2017 16:40
Sport-Ilves-ottelussa Vaasan kotkapaidat kunnioittivat Royalsin menestyksekästä kautta amerikkalaisessa jalkapallossa, kun vaasalaiset kampesivat itsensä Vaahteramaljan finaaleihin. Samalla Sport tiedotti tulevasta yhteistyöstä Royalsin kanssa. lue lisää

Tomek Valtonen 8–1-tappion jälkeen: "Meiltä loppui bensa kesken"

LIIGA | 16.9.2017 20:30
Kärppien ja Sportin välinen ottelu alkoi tasaisesti. Ensimmäinen erä oli vielä maaliton, mutta lopulta vaasalaiset hävisivät Oulussa murskaavin lukemin. lue lisää

Sami Salmisen matka jatkuu Vaasasta muualle

LIIGA | 11.9.2017 16:09
Koeajan kautta pelipaikkaa Vaasan Sportista hakenut Sami Salminen ei jatka joukkueessa. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKKalPa
"KalPan kuiva kausi jatkuu"
Sarjataulukossa molemmat taistelevat paikasta kymmenen joukkoon, mutta viime aikojen otteiden perusteella HPK on ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet kahdesta viime ottelustaan täyden pistepotin, KalPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Joukossa ei ole kuitenkaan juuri murskatappioita, joten vähämaalinen ottelu luvassa.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
JYPSaiPa
"SaiPa pistää JYPin suorittamaan"
SaiPa on voittanut viimeiset viisi otteluaan, samalla Sputnikit ovat kiivenneet sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Voitoista kolme on tosin tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja JYPiä heikompia joukkueita vastaan. Materiaalin puolesta etu on JYPillä, mutta ahkera lappeenrantalaisjoukkue pakottaa jyväskyläläiset suorittamaan parhaalla tasollaan. JYP pitää täyden pistepotin itsellään, mutta ei suurella marginaalilla.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KooKooIlves
"Kouvolassa tasainen taisto"
Odotettavissa ei ole jalkapallolukemia. Vain Ässien ja Sportin peleissä on tehty enemmän maaleja, kuin Ilveksen otteluissa. KooKoo jää yhteismaaleissa vain yhden pykälän Ilveksestä. Selvää ennakkosuosikkia on vaikea löytää. KooKoo on sarjataulukossa edellä ja sen erikoistilannepelaaminen on kaksikosta parempaa. Toisaalta Ilves on hallinnut kaksikosta enemmän kiekkoa. Kotikenttä tuo KooKoolle edun.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansJukurit
"Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia"
Pelicans on sarjassa viidentenä, Jukurit jumbona ja Pelicans on kerännyt 15 pistettä mikkeliläisiä enemmän. Jos eroa on sarjataulukossa, vielä enemmän sitä on kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa. Laukaisutilastossa Pelicans on piikkipaikalla, Jukurit siinäkin viimeisenä. Lahtelaiset ovat pystyneet iskemään suurempiakin maalimääriä, joten Jukureiden mahdollisuudet pisteiden viemiseen ovat marginaaliset. Myös erikoistilannepelaamisessa Pelicansilla on selvä etu.
 • 5
 • 6
 • 7
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Tappara niukasti parempi"
Tappara on neljän ottelun pisteputkessa, Sport neljän ottelun tappioputkessa. Lisäksi Sport kuluttaa liikaa rangaistuspenkkiä verrattuna alivoiman kestävyyteen. Sport on Liigan huonoin joukkue alivoimaisena. Myös ylivoimalla joukkue lukeutuu sarjan heikompaan kastiin. Kauden alussa toiminut viimeistely on viime otteluissa ontunut, sillä viimeisessä neljässä pelissä vaasalaiset ovat tehneet vain viisi maalia. Myöskään Tapparan maalimääriä ei kannata yliarvioida, sillä viimeisessä seitsemässä ottelussa Tappara on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TPSÄssät
"TPS edellä joka osa-alueella"
TPS jäi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä. Kyseessä ei ole kuitenkaan suurempi notkahdus, vaan turkulaiset palaavat voittojen tielle Ässiä vastaan. TPS on kaikilla mittareilla porilaisten edellä. TPS on tehnyt enemmän maaleja, päästänyt vähemmän ja erikoistilannepelaaminen sekä kiekonhallintatilastot ovat myös TPS:n eduksi. Porilaisten verkkoja on heiluteltu viime otteluissa paljon. HPK kuritti patapaitoja viidellä maalilla, Pelicans kuudella. TPS onkin otteluun suuri ennakkosuosikki.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2

Joel Kiviranta

Sport #25 L lh
s. 1996 Vantaa
178CM / 70KG
SOPIMUS: 2018