Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Kiviranta osui kolmesti.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kolmen maalin Kiviranta on kasvanut kokoa ja korkoa

Joel Kiviranta on kasvanut kolme kautta vaasalaisessa kiekkokoulussa. Mies on kehittynyt vuosi vuodelta valmiimmaksi pelaajaksi. Kesäkauden ohjelmassa on ollut fysiikan kehittäminen.

Sport aloitti harjoituskauden kotiottelut väkevällä esityksellä KooKoota vastaan. Kouvolalaiset jäivät jyrän alle lukemin 7−1, eivätkä juuri missään vaiheessa onnistuneet roikkumaan isäntäjoukkueen mukana.

Vaasalaisten melko yksipuolisen näytöksen yksi arkkitehdeista oli hyökkääjä Joel Kiviranta, joka toimitti pikkumustan pussiin kolmesti ja ehti sivussa antamaan maalisyötön myös Antti Kalaputaan viimeistelemään 2−0-osumaan avauserässä. Kiviranta on vuosien mittaan kunnostautunut enemmän työmäärässä kuin tehopisteissä, mutta luonnollisesti KooKoo-ottelussa tehdyt tehot saivat vaasalaishyökkääjän hymyilemään.

− Kiekkokoulussa nuo hattutemput taisivat olla itselläni aika yleisiä. Eipä hirveästi sen jälkeen ole osunut kohdalle, Kiviranta naurahti taiston tauottua.

− Oli hauska painaa menemään, kun pääsi paikoille ja oli tekemisen meininki koko kentällisellä. Tuntuu hyvältä pelata, kun on kroppa kunnossa, eikä ole mitään rajoitteita, Kiviranta myhäili.

Kiviranta onkin panostanut kuluneen kesäkauden aikana omaan fysiikkaansa, joka näkyy jo miehen ulkoisessa olemuksessa. Sport-luotsi Tomek Valtonen kertoo, että ainakin miehen ruokalista on uudistettu.

− Esimerkiksi ruokavaliota on muutettu oikeaan suuntaan ja oikeisiin määriin. Ainakin kolme kiloa oli tullut lisää massaa, Valtonen avasi.

− Hän on tärkeä pelaaja meille etenkin alivoimalla. Hän on tehnyt hyvän työmäärän jo useamman kauden ajan ja se näkyy nyt. En halua mitään pistetavoitteita silti asettaa. Se ei palvele välttämättä hänen tarkoitustaan, Valtonen jatkoi.

KooKoo-ottelussa Kiviranta pelasi samassa hyökkäystriossa yhdessä Sportin uusien hankintojen Sam Povoroznioukin ja Kalaputaan kanssa. Kalaputaan kanssa Kivirannalla on nuorten maajoukkueesta hiukan yhteistä historiaa, mutta yhdysvaltalainen Povorozniouk on uusi tuttavuus. Mies kertoi viihtyneensä tuoreen kaksikon kanssa.

− Oli hienoa huomata, että synkkaa myös "Povon" kanssa. Tästä on hyvä jatkaa, Kiviranta tiivisti.

Kokonaisuutena Sportin peli näytti melko paljon aktiivisemmalta, kuin mitä joukkueelta on aiempina vuosina totuttu näkemään. Tämä palvelee Kivirannan kaltaisia luisteluvoimaisia pelaajia, joita vaasalaisjoukkueessa riittää useampi. Kiviranta mainitseekin, että peliä on pyritty viime kaudesta hiukan muuttamaan tietoisesti.

− Olemme toistaiseksi keskittyneet aggressiiviseen puolustamiseen. Yleisesti kuitenkin tavoitteena on saada aktiivisempaa ja nopeampaa peliä, että peli ei menisi peruutteluksi.

− Oli hienoa huomata, että peli oli raikasta ja kaikilla oli itseluottamus kunnossa. Kun uskallamme harjoituskaudella jatkossakin kokeilla uusia asioita, kuten tässä ottelussa, saamme rakennettua hyvän itseluottamuksen kauden alkuun, Kiviranta päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Pajuluomasta Sportin uusi päävalmentaja - "Ensi kausi on seurallemme todella iso näytön paikka"

LIIGA | 13.3.2018 18:09
Vaasan Sport pestasi ensi kauden päävalmentajakseen Ari-Pekka Pajuluoman, jolla on vahva tausta vaasalaisorganisaatiosta. lue lisää

Tomek Valtonen oli muuta kuin epäonnistuja

LIIGA | 11.3.2018 8:00
Viimeisen runkosarjaottelun päätteeksi Vaasan Sport tiedotti Tomek Valtosen sopimuksen purkamisesta. Valtosen ruorissa joukkue koki niin ylä- kuin alamäkeä. Viimeisenä mieleen jäi kahden peräkkäisen kauden kyykkäys sarjataulukossa, mutta paha usein peittää kaiken hyvän. lue lisää

Valtosen aika Sportissa päätökseen - "Tarvitsemme uuden alun"

LIIGA | 10.3.2018 21:17
Vaasan Sport on vapauttanut päävalmentaja Tomek Valtosen tehtävästään. lue lisää

Tommi Tikan pelikielto jatkuu ensi kauden puolelle

LIIGA | 6.3.2018 13:38
Sportin hyökkääjä Tommi Tikka on saanut Liigalta yhdeksän ottelun pelikiellon. lue lisää

Niskalan kausi ohi − Lukko-puolustukselle apumies Vaasasta

LIIGA | 28.2.2018 12:08
Lukko-kapteeni Janne Niskalan kausi päättyi ennen pudotuspelejä loukkaantumiseen, joten raumalaisjoukkue lähti pelaajakaupoille. Haaviin tarttui Vaasan Sportin puolustaja William Wrenn. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Joel Kiviranta

Sport #25 L lh
s. 1996 Vantaa
178CM / 70KG
SOPIMUS: 2020