Kiviranta osui kolmesti.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kolmen maalin Kiviranta on kasvanut kokoa ja korkoa

Joel Kiviranta on kasvanut kolme kautta vaasalaisessa kiekkokoulussa. Mies on kehittynyt vuosi vuodelta valmiimmaksi pelaajaksi. Kesäkauden ohjelmassa on ollut fysiikan kehittäminen.

Sport aloitti harjoituskauden kotiottelut väkevällä esityksellä KooKoota vastaan. Kouvolalaiset jäivät jyrän alle lukemin 7−1, eivätkä juuri missään vaiheessa onnistuneet roikkumaan isäntäjoukkueen mukana.

Vaasalaisten melko yksipuolisen näytöksen yksi arkkitehdeista oli hyökkääjä Joel Kiviranta, joka toimitti pikkumustan pussiin kolmesti ja ehti sivussa antamaan maalisyötön myös Antti Kalaputaan viimeistelemään 2−0-osumaan avauserässä. Kiviranta on vuosien mittaan kunnostautunut enemmän työmäärässä kuin tehopisteissä, mutta luonnollisesti KooKoo-ottelussa tehdyt tehot saivat vaasalaishyökkääjän hymyilemään.

− Kiekkokoulussa nuo hattutemput taisivat olla itselläni aika yleisiä. Eipä hirveästi sen jälkeen ole osunut kohdalle, Kiviranta naurahti taiston tauottua.

− Oli hauska painaa menemään, kun pääsi paikoille ja oli tekemisen meininki koko kentällisellä. Tuntuu hyvältä pelata, kun on kroppa kunnossa, eikä ole mitään rajoitteita, Kiviranta myhäili.

Kiviranta onkin panostanut kuluneen kesäkauden aikana omaan fysiikkaansa, joka näkyy jo miehen ulkoisessa olemuksessa. Sport-luotsi Tomek Valtonen kertoo, että ainakin miehen ruokalista on uudistettu.

− Esimerkiksi ruokavaliota on muutettu oikeaan suuntaan ja oikeisiin määriin. Ainakin kolme kiloa oli tullut lisää massaa, Valtonen avasi.

− Hän on tärkeä pelaaja meille etenkin alivoimalla. Hän on tehnyt hyvän työmäärän jo useamman kauden ajan ja se näkyy nyt. En halua mitään pistetavoitteita silti asettaa. Se ei palvele välttämättä hänen tarkoitustaan, Valtonen jatkoi.

KooKoo-ottelussa Kiviranta pelasi samassa hyökkäystriossa yhdessä Sportin uusien hankintojen Sam Povoroznioukin ja Kalaputaan kanssa. Kalaputaan kanssa Kivirannalla on nuorten maajoukkueesta hiukan yhteistä historiaa, mutta yhdysvaltalainen Povorozniouk on uusi tuttavuus. Mies kertoi viihtyneensä tuoreen kaksikon kanssa.

− Oli hienoa huomata, että synkkaa myös "Povon" kanssa. Tästä on hyvä jatkaa, Kiviranta tiivisti.

Kokonaisuutena Sportin peli näytti melko paljon aktiivisemmalta, kuin mitä joukkueelta on aiempina vuosina totuttu näkemään. Tämä palvelee Kivirannan kaltaisia luisteluvoimaisia pelaajia, joita vaasalaisjoukkueessa riittää useampi. Kiviranta mainitseekin, että peliä on pyritty viime kaudesta hiukan muuttamaan tietoisesti.

− Olemme toistaiseksi keskittyneet aggressiiviseen puolustamiseen. Yleisesti kuitenkin tavoitteena on saada aktiivisempaa ja nopeampaa peliä, että peli ei menisi peruutteluksi.

− Oli hienoa huomata, että peli oli raikasta ja kaikilla oli itseluottamus kunnossa. Kun uskallamme harjoituskaudella jatkossakin kokeilla uusia asioita, kuten tässä ottelussa, saamme rakennettua hyvän itseluottamuksen kauden alkuun, Kiviranta päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kozekin aika Sportissa jäi lyhyeksi - siirtyy seuraavaksi SHL:ään

LIIGA | SHL | 14.12.2017 18:40
Kanadalaishyökkääjä Andrew Kozekin ja Sportin tiet erkanivat ennen joulutaukoa. Kozek siirtyy seuraavaksi SHL:ään ja Mora IK:hon. lue lisää

Ilves kolmella salamamaalilla Sportin kantaan kolmannessa erässä

LIIGA | 9.12.2017 19:26
Sport meni Ilvestä vastaan kolmannen erän alussa jo neljän maalin johtoon. Tamperelaisjoukkue tuli kuitenkin kolmen pikamaalin turvin takaisin peliin mukaan. lue lisää

HIFK ja Ilves selviin voittoihin, Jukurit karistaa SaiPa-peikon harteiltaan

LIIGA | 9.12.2017 10:15
Lauantain Liiga-kierroksella uskotaan ainakin HIFK:n vireen sekä Sportin vaikeuksien jatkumiseen. lue lisää

Porin juhlapeli keskeytyi jääongelmiin

LIIGA | 5.12.2017 20:27
Porissa Ässät-Sport-ottelu viivästyy jäärikon takia. lue lisää

Ultras 06 -kannattajaryhmä julisti boikotoivansa Sportia - "Emme voi katsoa läpi sormien"

LIIGA | 30.11.2017 19:01
Vaasan Sportin kannattajaryhmä Ultras 06 boikotoi Sportin otteluita, kunnes päävalmentaja Tomek Valtonen on erotettu. Ryhmä kertoi boikotistaan avoimella kirjeellä torstaina. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesTPS
"Ilves maksaa virheistään"
Tampereella kohtaavat kaksi sarjan eliittiin kuuluvaa joukkueetta tasakentällisin pelaamisen viimeistelytehokkuuden osalta. Ilveksen suhdanne on ollut nousussa, kun taas TPS:lla kenties pienessä laskussa. Isompia virheitä puolustusalueella sattuu Ilvekselle, mikä puoltaa turkulaisten vierasvoittoa. Myös historia on TPS:n puolella: edellisestä kymmenestä kohtaamisesta tupsukorvat ovat voittaneet vain yhden.
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
JYPHPK
"JYP nappaa kotivoiton"
Jyväskylässä kohtaavat viime aikojen kaksi alavireisimpiin kuulunutta joukkuetta. JYPin pelaamisen taso heittelee voimakkaasti jopa erien sisällä, kun kontrolli ei pysy pelissä. Tämä kasvattaa yllättävien tapahtumien roolia pelissä, joita HPK tarvitsee vierasvoiton hakemiseksi. Viimeistelytehokkuus on kuitenkin hämeenlinnalaisille suuri ongelma, mikä estää ryöstöretken toteutumisen.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
LukkoHIFK
"Lukko ei katkaise tappiokierrettään"
Lukko ei ole onnistunut saamaan peliään toivotulle tasolle pahojen loukkaantumisten keskellä. Nimekkäät vahvistukset väläyttelevät, mutta hakevat vielä tason vakiintumista parhaaksi mahdolliseksi. Virtaa kuitenkin riittää viikon ensimmäisessä ottelussa. HIFK saapuu Raumalle sisuuntuneena tappiosta. HIFK haluaa rikkoa isäntien kiekollista peliä, mikä tuo tarvittavan tuloksen viimeistään erikoistilanteiden turvin.
 • 2
 • 3
 • 4
PelicansKärpät
"Kärpät nauttii Pelicansin virheistä"
Kärpät kuuluu sarjan parhaimpiin viimeistelijöihin niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Tämä tietää rankkaa iltaa lahtelaisille, jotka sortuvat jatkuvasti pahoihin virheisiin omalla alueellaan. Pelicansin ylivoimapelaaminen ei ole ollut enää alkukauden tasolla, mikä on hidastanut pistepussin karttumista. Lisäpisteitä ei tule tästäkään ottelusta, kun Kärpät hakee voiton tylyllä esityksellä.
 • 0
 • 2
 • 3
 • 4
SportTappara
"Tappara jatkaa pisteputkeaan"
Sportin yllä on ollut varsin harmaita pilviä, jotka ovat hiljalleen väistyneet kahdella peräkkäisellä voitolla. Erityisesti viimeistelytehokkuus on parantunut aiempaan verrattuna. Tapparaa vastaan paikkoja ei kuitenkaan tule läheskään niin helpolla. Tappara on tottunut pelinhallinnan ailahteluun, eikä takaiskutkaan hätkäytä. Näin kirvesrintojen pisteputki kasvaa seitsemän ottelun mittaiseksi.
 • 1
 • 4
 • 5
ÄssätJukurit
"Ässien ilta positiivisempi"
Ässillä ja Jukureilla on menossa kauden vahvin vaihe, kun Ässät on voittanut kymmenestä viimeisimmästä ottelusta kahdeksan ja Jukurit liitää kolmen ottelun voittoputkessa. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin haavoittuvaisia, mistä kertoo erityisesti Jukurien heikko avaus- ja alivoimapelaaminen. Ässien rutiini tiukkojen pelien voittamisesta on suurempi, mikä kallistaa vaakakupin oululaisille.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Joel Kiviranta

Sport #25 L lh
s. 1996 Vantaa
178CM / 70KG
SOPIMUS: 2018