Kolme maalia iskenyt Jormakka: "Mestiksessä viimeksi hattutemppu"

KHL / Haastattelu
Pekka Jormakka oli Jokerien tehokkain lauantaina.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Pekka Jormakka oli Helsingin areenalla lauantai-illan nimi. Laitahyökkääjä oli huippuvireessä ja latoi Jugra Hanti-Mansijskin verkkoon kolme maalia.

Helsingin illassa nähtiin jokseenkin eriskummallinen kamppailu, kun Jokerit kohtasi itäisen konferenssin toiseksi viimeisenä majailevan Jugran. Yhteensä ottelussa mätettiin 11 maalia. Kolme pistettä jäivät Helsinkiin 6-5-lukemin.

- Oli aikamoista sirkusta. Tuli paljon jäähyjä ja maaleja. Ei ollut ihan mikään normaali ottelu. Kaikista tärkeintä oli kuitenkin se, että voitettiin, Pekka Jormakka kertoi ottelun päätyttyä.

Jormakka viiletti Jokerien ykkösvitjassa Peter Reginin ja Brian O'Neillin kanssa. Ketju oli huippuvireessä, ja se järjesti joukkueen osumista peräti viisi. Jormakka oli tehokkain iskemällä kolme osumaa.

- Hyvin tuntuu ketjulla löytyvän peli. Samalla aaltopituudella ollaan. Regin on sen verran huippusentteri, että hän pystyy tekemään ketjukavereistaan parempia pelaajia. Toivottavasti pystytään jatkamaan samaan malliin, Jormakka kehui.

- Tänään olivat kiekkojumalat minun puolellani. Aika lörppömaaleja olivat ne kaksi ensimmäistä. Sattui pomppimaan sisään, Jormakka kommentoi huippuiltaansa.

Jormakka pelaa Jokereissa toista kauttaan. Viime kaudella hän nakutti 30 tehopistettä, ja tämän kauden saldo on tällä hetkellä 25 tehopistettä. Ennen siirtymistään Jokereihin Jormakka pelasi neljä kautta kotoista Liigaa. 

- Mestiksessä viimeksi olen tehnyt hattutempun. Tänään erätauolla joukkuekaverit puhuivat että kyllä se hattutemppu vielä hommataan, Jormakka kertoi.

Jokerien runkosarja on ollut tahmea, ja etenkin viime aikoina otteet ovat ailahdelleet merkittävästi. 

- Paljon negatiivisuutta ollut joukkueen ympärillä. Meidän vain täytyy kerätä itseluottamusta, ja usko ei saa loppua. Jos se loppuu, niin silloin loppuu kausikin.

Kahdessa ottelussa Jokerit on päästänyt 11 maalia, mikä aiheuttaa joukkueen sisällä huolta.

- Kyllä meidän tasoisen joukkueen pitäisi päästää enintään kaksi maalia ottelussa. Se puolustuspeli on saatava jotenkin kuosiin. Maalivahteja pitää pystyä auttamaan, jotta maaleja ei tulisi niin paljoa, Jormakka päätti.

Jokerien kausi jatkuu maanantaina kotiottelulla Dinamo Minskiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle